Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: koder?  (Przeczytany 946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

indyjr

• Gość
koder?
« dnia: 28 Lutego 2009, 18:26 »
 szukam  chętnego  programisty,  który  chciałby  popełnić  jakąś  fajną  gierkę  na  c64.  PROGRAMISTY.  Byle  jak  to  ja  też  umiem  coś  skrobnąć.:)  jestem  grafikiem  także  z  zawodu  wyuczonego  a  komodora  używam  od  1991  roku  cały  czas  tak,  że  darzę  go  wielkim  sentymentem  i  chciałbym  jakoś  uczcić  wspólną  przeszłość  i  przyszłość,  a  ze  mnie  już  mistrz  asemblera  nie  będzie.  
  Ewentualnie  może  jakiś  koder  szuka  grafika  ?  

Chippy

• Gość
koder?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Lutego 2009, 18:40 »
 Chodzi  ci  o  Assembler,  assembler+basic  czy  Basic?  Bo  ja  mogę  się  we  wszystkich  sprawdzić,  tylko  dość  słabo  :(.  Zapytaj  się  Skulla.

indyjr

• Gość
koder?
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Lutego 2009, 19:05 »
 mają  latać  statki,  biegać  ludki,  strzelać  lasery  :)  myślę,  że  jedyne  co  się  tu  sprawdzi  to  assembler,  raczej  w  basicu  to  gra  nie  będzie  olśniewała  :)  myślę  nad  czymś  z  naprawdę  porządną  grafiką,  taką  nad  którą  trzeba  posiedzieć.  Ja  z  programowania  jestem  noga  i  nie  sądzę  żeby  w  wieku  prawie  30  lat  coś  się  u  mnie  zmieniło,  jestem  grafikiem,  myślę  że  z  jakimiś  fx-ami  i  muzą  też  coś  by  dało  radę,  ale  potrzebny  ktoś  kto  umie  kodować.  Nie  chcę  sięgać  po  jakieś  seucki  itp.  bo  to  półśrodek  i  nie  da  się  na  tym  pocisnąć  porządnej  gierki...

Chippy

• Gość
koder?
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Lutego 2009, 19:58 »
 No  to  powiedz  dokładnie,  o  czym  ma  ta  gra  być.  Może  koncepcja  mi  się  spodoba  i  coś  dla  ciebie  zrobię  :)

indyjr

• Gość
koder?
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Lutego 2009, 20:52 »
 skrobnę  Ci  w  przyszłym  tygodniu  jakieś  szkice,  zarys  fabuły  na  maila  jakiegoś  arta,  np.  planszę  tytułową  i  wtedy  może  pomyślisz  nad  tym,  ok  ?  

Chippy

• Gość
koder?
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Lutego 2009, 21:02 »
 dobrze,  mój  e-mail  to  emu.chippy@gmail.com  .

Offline NeckUno1

• Level 2
  • **
koder?
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Lutego 2009, 22:57 »
 Nie  chcę  się  wcinać,ale  prosiłbym  jeżeli  dojdziecie  do  porozumienia  to  piszcie  na  forum  o  postępach  ok?Było  by  fajnie.Życzę  powodzenia.  

P.S.  A  co  z  muzyką?Ja  dopiero  zaczynam  przygodę  z  pisaniem  muzyki  na  c64,ale  póki  co  to  nie  jestem  w  stanie  pomóc  w  tej  kwestii.Muzykę  komponuję  dosyć  dobrze,ale  póki  co  nie  na  tym  sprzęcie.

Chippy

• Gość
koder?
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Marca 2009, 13:49 »
 Właśnie,  chodzi  ci  o  typy  modułowe  czy  FL  studio?  Bo  może  w  assemblerze  jestem  raczej  słaby,  to  VB  nie  pogardzę,  a  napisałem  do  niego  sterowniki  XM  i  IT  (oparte  na  kodzie  XMPlay).  Tak  więc  -  może  zrobimy  jakiś  RPG  na  VB?  Indrju  zrobi  grafikę  (bynajmniej  nie  w  paincie  :)),  NeckUno  muzykę,  a  ja  to  opakuję  w  kod.  Ok?

indyjr

• Gość
koder?
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Marca 2009, 14:56 »
 może  być  i  rpg,  ale  ja  bezwzględnie  chcę  także  statki,  lasery  i  kosmicznych  komandosów.  Ale  jak  najbardziej  do  rpg,  też  mogę  machnąć  grafikę.  Akurat  rola  grafika  w  grach  c-64  to  sama  przyjemność,  więc  nie  widzę  problemu  żeby  machnąć  kilka.  
  Rzuć  jakimś  zarysem  tego  rpg,  to  coś  pomyślimy.  

indyjr@wp.pl  

Offline NeckUno1

• Level 2
  • **
koder?
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Marca 2009, 23:25 »
 No  jeśli  chodzi  o  FL  Studio  to  mam  go  w  małym  palcu,gorzej  jeśli  chodzi  o  pisanie  muzyki  ręcznie  z  klawiatury  na  C64.Ja  na  razie  to  ni  chu  chu.Ale  powalczę,może  będę  w  stanie  coś  zdziałać.

zyga

• Gość
koder?
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Marca 2009, 08:02 »
 To  na  C64  czy  na  PC  ta  gra  ?

indyjr

• Gość
koder?
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Marca 2009, 13:59 »
 nie  no  ja  to  tylko  na  c64,  a  jak  chłopaki  to  nie  wiem...;)  

Chippy

• Gość
koder?
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Marca 2009, 15:31 »
 Ja  wolałbym  na  PC,  ale  jak  c64,  to  raczej  Indryj  będzie  więcej  robił  :  )

Offline Skull

• Level 6
koder?
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Marca 2009, 08:18 »
 róbcie,  róbcie  -  pomogę.

chateau

• Gość
koder?
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Marca 2009, 12:08 »
 masz  jakies  przykladowe  grafiki  ?  moze  wrzuc  tutaj  albo  na  c64  scene  database,ja  bym  z  checia  poogladal.