Witam. Zacznę od tego, że na strony c64power.com trafiłem zupełnie przypadkowo. Od czasu kiedy traktowałem c-64 jako swój główny komputer minęło równo lat 15 (ups!). Aż do tej pory (listopad 2007) nie miałem żadnej potrzeby szukania informacji o Commodore 64, a tu nagle widzę grono zapalonych fanatyków maszynki, rzeczową (i nie rzeczową) dyskusję, spory, klany, dżentelmeńskie (i nie dżentelmeńskie) dyskusje. To wszystko naprawdę dużo a jednak na swoim przykładzie dochodzę (po lekturze innych tego typu niszowych forów), że potrzebuje ono trochę więcej jasności w zakresie faqowania i tłumaczenia tego co dla wielu z was jest nazbyt oczywiste. Zwykły użytkownik PC, a podejrzewam że wśród wypowiadających się osób przynajmniej 95% go posiada, po prostu po tej kilku(nasto)-letniej przerwie MOŻE ZROZUMIEĆ skąd bierze się wasz zachwyt nad maszynkami posiadającymi \'marne\' kilkadziesiąt kilo ramu, ale NIE JEST W STANIE PRZEBRNĄĆ przez stopki użytkowników w stylu (C-64+1MB RAM). Oczywiście nie mam do nikogo pretensji. Chcę po prostu zwrócić uwagę, że czym więcej nowych osób tu zaglądających będzie mogło zapoznać się ze związłymi i prostymi do zrozumienia (w formie faqów) instrukcjami co, kiedy i jak podłączyć do C-64 by uczynić go lepszym TO MOŻE ten komputerek zyskałby nowe grono fanów. No bo do diabła, przecież o to wypowiadającym się tutaj mistrzom chodzi: ABY SPOPULARYZOWAĆ mistrzostwo techniczne C-64 i udowodnić wszystkim, że z tego cuda da się coś wycisnąć! Ja (mówię przez cały czas tylko o sobie) zdobyłem wiedzę na temat PC-towych emulatorów C-64, ale ze zdobyciem wiedzy dotyczącej sprzętowych rozszerzeń dla tego komputerka mam poważne problemy! Do tego jeszcze dochodzi ważna rzecz: co te rozszerzenia oprócz ram-dysku wam drodzy ulepszacze C-64 dają? Ja miałem przez parę lat C-64 i zabijcie mnie - NIE MAM POJĘCIA. I chyba nie tylko ja nie mam pojęcia, a przecież czym więcej fanów C-64 zainteresowanych jego możliwościami tym lepiej. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.