Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Emulacja C64 na Nokii 9500 oraz problem z Geosem  (Przeczytany 385 razy)

rageman2000

• Gość
Emulacja C64 na Nokii 9500 oraz problem z Geosem
« dnia: 11 Listopada 2008, 21:00 »
 Witam.  Nie  jest  to  pilny  post  a  do  jego  napisania  pchnęła  mnie  ciekawość.  Testowałem  niedawno  emulator  o  nazwie  Frodo  na  Nokii  9500  (symbian  ma  się  rozumieć).  Niektóre  gry  działały,  niektóre  nie.  To  samo  tyczy  się  programów.  Ciekawi  mnie  jednak  sam  Geos  i  niemożliwość  jego  uruchomienia  (zatrzymuje  się  na  ekranie  startowym).  Zastanawia  mnie  czy  jest  to  po  prostu  cecha  tej  edycji  Frodo  na  Nokię  9500  czy  jakiś  inny  problem.  Wierzę,  że  wśród  czytelników  forum  c64power  znajdę  również  użytkowników  tego  emulatora  na  Nokię  9500.  Pozdrawiam  i  dziękuję  za  info.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Listopada 2008, 08:12 »
 problem  dotyczy  emulacji  stacji  dysków,  której  emulator  frodo  po  prostu  nie  posiada,  a  więc  jak  coś  się  dogrywa  z  dyskietki  z  właśnym  \'loaderem\'  (  a  na  pewno  jest  to  GEOS)  to  Frodo  tego  nie  obsłuży.

rageman2000

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Stycznia 2009, 21:34 »
[quote Skull] problem  dotyczy  emulacji  stacji  dysków,  której  emulator  frodo  po  prostu  nie  posiada,  a  więc  jak  coś  się  dogrywa  z  dyskietki  z  właśnym  ``loaderem``  (  a  na  pewno  jest  to  GEOS)  to  Frodo  tego  nie  obsłuży.
dziękuję  za  odpowiedź  jest  jasna  i  nie  pozostawia  wątpliwości  co  do  możliwości  uruchomienia  geosa  na  symbianie.  szkoda.  fajnie  byłoby  mieć  jakąś  emulatorową  alternatywę  c-64  dla  symbiana  poza  frodo,  ale  z  tego  co  widziałem  jest  to  na  razie  niewykonalne.  bardzo  dziękuję  za  odpowiedź!