Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Problem ze stacja w CCS64  (Przeczytany 445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mazi

• Level 1
  • *
Problem ze stacja w CCS64
« dnia: 27 Sierpnia 2008, 13:17 »
 Witam.  Mam  problem  z  emulatorem  CCS64  v3.4.  Otoz  przy  programach  calodyskowych  badz  takich,  ktore  doczytuja  cos  z  dysku  pojawia  sie  napis  `Maximum  1541  speed`  zatrzymujac  emulator.  Czasem  po  chwili  znika  i  wszystko  wraca  do  normy  a  czasem  mam  taka  przeplatanke  tzn.  komunikat  -  normalna  paca  -  komunikat  itd.  Zdarza  sie  tez,  ze  powoduje  to  zawieszenie  emulatora.  Czy  wiecie  o  co  tu  chodzi  i  jak  temu  zaradzic?

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpnia 2008, 13:30 »
 Witaj.Właśnie  mam  ten  sam  problem.  Może  ktos  nam  podpowie  w  czym  tkwi  problem.  Pojawia  się  ten  napis,po  czym  znika  i  demko  leci  dalej.Ale  jest  to  denerwujące,gdyż  co  chwila  ukazuje  się  na  ekranie:  Maximum  1541  speed.

Offline mazi

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Sierpnia 2008, 14:04 »
 Czesc  Cobra.  Kiedy  sie  pojawisz  na  naszym  zlocie.  Cos  ostatnio  Cie  nie  bylo  widac.  Pozdro.  
  mazi^ssg

chateau

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Sierpnia 2008, 14:05 »
 ALT+E,Maximum  1541  Speed  OFF

chateau

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Sierpnia 2008, 14:06 »
 ale  ogladanie  dem  w  CCS64  ?    \'\'  do  tego  najlepiej  nadaje  sie  Hoxs64  a  jak  masz  za  slaby  komputer  zeby  pociagnac  Hoxsa  to  Vice.

Offline mazi

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Sierpnia 2008, 14:09 »
 Dzieki  za  szybka  odpwiedz.  Wydaje  sie  ze  dziala.  Po  pracy  potestuje  dluzej.

Offline mazi

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Sierpnia 2008, 14:12 »
 Jako  ze  edycja  jeszcze  nie  dziala  dopisuje:  
  Uzywam  CCS  NIE  TYLKO  do  dem.  Pozatym  bardziej  mi  pasuje  niz  Vice  i  nie  chodzi  tu  o  moc  pc  bo  ta  jest  wystarczjaca.

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Sierpnia 2008, 15:55 »
 ja  z  oglądaniem  demek  pod  windows  98  w  CCS64  nie  miałam  żadnych  problemów.  
  Ale  rzeczywiście  teraz  używam  Hoxs64,  który  wg  mnie  najlepiej  emuluje  pod  windows  XP.  Vice  nie  jest  zły,ale  zawsze  się  cos  sypie:)

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Sierpnia 2008, 15:57 »
 oj!oj!  Nieprędko  pojawię  się  na  zlocie.Dzidzia  w  drodze.W  styczniu  termin  porodu.Pozdrawiam.