Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Shadow of the Beast a Vice  (Przeczytany 454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

p.a.

• Gość
Shadow of the Beast a Vice
« dnia: 15 Lipca 2008, 12:57 »
 Wczoraj  zatęskniłem  za  grą,  której  tytuł  widzicie  powyżej.  Problem  polega  na  tym,  iż  nie  chce  mi  się  ona  uruchomić  pod  Vice  -  w  pewnym  momencie  wyskakuje  tylko  brązowawy  ekran  i  to  by  było  na  tyle.  Na  CCSie  gra  działa,  tyle  że...  wolałbym,  gdyby  udało  mi  się  ją  uruchomić  na  Vice,  gdyż  dla  mnie  jest  to  bardziej  poręczny  emulator...  Czy  da  się  cokolwiek  w  tej  materii  zmienić  (jakieś  ustawienia  w  Vice  może?)  czy  też  nie  ma  szans,  bym  to  odpalił  na  Vice?  

chateau

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lipca 2008, 15:50 »
 gra  dziala  w  vice  v1.22  

1.sciagnij  wersje  z  gamebase  
  2.w  options  musisz  miec  wlaczone  \'true  drive  emulation\'

chateau

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lipca 2008, 17:09 »

p.a.

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lipca 2008, 21:52 »
 Dzięki,  zbawicielu;)  
  W  1.12  chyba  też  działa.  No,  przynajmniej  widzę  już  ekran  tytułowy.  A  opcję  \'true  drive  emulation\'  chyba  miałem  niegdyś  włączoną,  ale  może  ją  kiedyś  przez  pomyłkę  wyłączyłem,  co  w  połączeniu  z  ptaszkiem  przy  \'save  settings  on  exit\'  dało  taki,  a  nie  inny,  efekt  (ostatnimi  czasy  spotkałem  się  z  kilkoma  pozycjami,  których  nie  potrafiłem  odpalić  przez  Vice-  może  z  tego  właśnie  powodu).  

A  swoją  drogą  -  cóż  to  jest  owe  \'true  drive  emulation\'?  

chateau

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lipca 2008, 00:00 »
 jak  nazwa  wskazuje  emulacja  prawdziwej  stacji.  jezeli  opcja  jest  wylaczona  to  stosowana  jest  \'proteza\'  ktora  przyspiesza  standardowe  ladowanie  ale  jest  niekompatybilna  z  wieloma  fast  loaderami.  opcja  jest  automatycznie  wylaczana  przy  ladowaniu  plikow  prg  lub  t64  wiec  uzywajac  vice`a  trzeba  pilnowac  by  byla  ona  wlaczona  przy  ladowaniu  d64(kolejny  nonsens  w  Vice  po  resetowaniu  emulatora  przy  zmianie  rozmiarow  ramek).