Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Niech zyje Commodore !!!  (Przeczytany 862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mistrz Commodore

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« dnia: 25 Września 2002, 23:12 »
 Commodore 64 to najwspanialszy komputer jaki kiedykolwiek powstał !!
 Ten sprzęt jest wręcz idealny,śmiało można powiedzieć,że ma duszę !!
 Precz z PC - to tylko głupia i nic nie warta kupa złomu nie zasługująca na obsikanie !! Dosyć zawieszających się okienek,zbyt słabej konfiguracji czy debilnych,pustych i dennych gier !!

Wiele osob narzeka,ze Commodore to przezytek.....NA KOLANA CHAMY!!!! - a po co nam inny komputer skoro Commodore jest ( jak już wspomniałem ) idealny !! Jak głosi stare japonskie powiedzenie :\'Mistrzow nie poprawia sie!\'.
 I niech zakryja sie nogami fanatycy blaszanych trumien liczacy tylko mega(giga)herce.
 Precz z PC !!!! Niech zyje Commodore 64 - tylko On zapewni nam szczescie!!!

A my - Fani Commodore , jestesmy elita,kasta....jestesmy Wybrancami i swoja wspanialomyslna postawa zgnoimy niewiernych synow klanu PeCetowego!!!!
 Commodore to potega!!!
 Niech zyje Commodore!!!!
 Niech zyja wszyscy Fani !!!!

Pozdrawiam !!!!

P.S.
 Przed chwila spalil mi sie PC - mial 4 miesiace.Pisze teraz od kumpla.Mam dosc PC - niech wreszcie skoncza produkcje tego gownaaa!!!!!!

~meckert@go2.pl#*#meckert

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2002, 12:40 »
 hehe... Mistrzu pytanko : ile masz lat ??? (tak z ciekawosci).. A tak wogole to PC raczej nie zamierza ginąc, poza tym sam komputer jest zwykle ok, wszystko jest kwestią gównianego (nie mowie o win NT/2000) windowsa i niezoptymalizowanego oprogramowania (generalnie daloby sie robic to samo na slabszym procku i z mniejsza iloscia ramcu). Tak wiec C64 moze byc przykladem na to jak dysponujac małą mocą i niewielką iloscią ram-u napisać dobrze działające oprogramowanie (kiedys do takich efektow jak dzisiaj sa w demach c64 potrzebowano np., 386)

Magnate

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2002, 17:12 »
 Mistrz Commodore>>> Mam dosc PC - niech wreszcie skoncza produkcje tego gownaaa!!!!!!

A jak bedziesz ogladal C64Power jak nie bedzie pecetow? ;-)

Jak przeczytalem Twojego posta, to mi sie przypomnialy stare, dobre czasy wczesnych lat 90-tych. :-)

Werbel

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Września 2002, 17:36 »

Napisał: Mistrz Commodore

Commodore 64 to najwspanialszy komputer jaki kiedykolwiek powstał !!
 Ten sprzęt jest wręcz idealny,śmiało można powiedzieć,że ma duszę !!
 Precz z PC - to tylko głupia i nic nie warta kupa złomu nie zasługująca na obsikanie !! Dosyć zawieszających się okienek,zbyt słabej konfiguracji czy debilnych,pustych i dennych gier !!

Wiele osob narzeka,ze Commodore to przezytek.....NA KOLANA CHAMY!!!! - a po co nam inny komputer skoro Commodore jest ( jak już wspomniałem ) idealny !! Jak głosi stare japonskie powiedzenie :``Mistrzow nie poprawia sie!``.
 I niech zakryja sie nogami fanatycy blaszanych trumien liczacy tylko mega(giga)herce.
 Precz z PC !!!! Niech zyje Commodore 64 - tylko On zapewni nam szczescie!!!

A my - Fani Commodore , jestesmy elita,kasta....jestesmy Wybrancami i swoja wspanialomyslna postawa zgnoimy niewiernych synow klanu PeCetowego!!!!
 Commodore to potega!!!
 Niech zyje Commodore!!!!
 Niech zyja wszyscy Fani !!!!

Pozdrawiam !!!!

P.S.
 Przed chwila spalil mi sie PC - mial 4 miesiace.Pisze teraz od kumpla.Mam dosc PC - niech wreszcie skoncza produkcje tego gownaaa!!!!!!
Może założymy jakąś sektę, czy coś? Moglibyśmy rytualnie palic pecety w wannie i w ogóle. Fajnie by było. :) Pozdrawiam

~zboze#*#Kombajn zbozowy

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Września 2002, 20:17 »
 amstrad forever!

Mistrz Commodore

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Września 2002, 13:31 »

Napisał: Werbel

Może założymy jakąś sektę, czy coś? Moglibyśmy rytualnie palic pecety w wannie i w ogóle. Fajnie by było. :) Pozdrawiam

To naprawde doskonaly pomysl !!!
 Wiem,ze moze wydawac sie to smieszne,ale tak naprawde rozwalanie PeCetow byloby swietna rozrywka - po takim rytuale podchodzili bysmy do naszego [ powstan! ] Commodore [ spocznij! ] z jeszcze wiekszym szacunkiem.
 Rodzi sie jednak pytanie - skad wziac PeCety do rozwalania ( wszak ten szmelc jest drogi ) ??
 Nie ma z tym najmniejszego problemu - moge zalatwiac jakies 486 specjalnie na takie ceremonie.486 nie jest nowym PeCetem ale liczy sie sama idea:)

Juz widze usmiech na twarzy osoby ktora czyta ten post.No i z czego sie smiejesz??? Nie chcesz to nie rozwalaj PeCetow!:)

Pozdrawiam!

Mistrz Commodore

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Września 2002, 13:33 »

Wiem,ze moze wydawac sie to smieszne,ale tak naprawde rozwalanie PeCetow byloby swietna rozrywka - po takim rytuale podchodzili bysmy do naszego [ powstan! ] Commodore [ spocznij! ] z jeszcze wiekszym szacunkiem.
 Rodzi sie jednak pytanie - skad wziac PeCety do rozwalania ( wszak ten szmelc jest drogi ) ??
 Nie ma z tym najmniejszego problemu - moge zalatwiac jakies 486 specjalnie na takie ceremonie.486 nie jest nowym PeCetem ale liczy sie sama idea:)

Juz widze usmiech na twarzy osoby ktora czyta ten post.No i z czego sie smiejesz??? Nie chcesz to nie rozwalaj PeCetow!:)

Pozdrawiam!

sorry za 2 posty pod rzad,ale popelnilem blad :

`` [..] po takim rytuale podchodzili bysmy [..] ``

oczywiscie powinno byc ``podchodzilibysmy``:)

Werbel

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Września 2002, 14:06 »

Pozdrawiam!

Fakt - droga zabawa, ale jak mógłbyś wykombinować te 486-stki to OK. Jako własny wkład w to całe przedsięwzięcie proponuje 2 x 286 + 386. :) Pozdrawiam

Werbel

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Września 2002, 14:06 »

Pozdrawiam!

Fakt - droga zabawa, ale jak mógłbyś wykombinować te 486-stki to OK. Jako własny wkład w to całe przedsięwzięcie proponuje 2 x 286 + 386. :) Pozdrawiam

Mistrz Commodore

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Września 2002, 16:45 »

Napisał: Werbel

Ciesze sie,ze nie brakuje jeszcze prawdziwych fanów Commodore na tym Świecie  
 Swietnie,ze proponujesz takze i swoje PeCety ( tfuu!! ) do unicestwienia.
 Oczywiscie taka ceremonia musialaby zostac bardzo dobrze zaplanowana i zorganizowania ( odpowiednia sceneria,obecnosc widzow - fanow Commodore,odpowiednia kolejnosc wykonywanych czynnosci itp:) ).Byloby idealnie gdyby ktos uwiecznil ten rytual w postaci nagrania ,wzglednie sesji zdjeciowej:)
 Oczywiscie wypadaloby powtarzac to regularnie ( np. raz do roku ) oddajac w ten sposob hołd Commodore...
 Wspomniales tez o zalozeniu sekty - moze sekta to za powazne okreslenie,ale stworzenie organizacji czczacej Commodore oraz niszczacej rytualnie PeCety jest doskonalym pomyslem!! Wiem,ze to moze smiesznie brzmi ,ale co tam:) Zaprojektowalibysmy wlasne logo,ulozylibysmy hymn...nic,tylko chciec:)
 Pozdrawiam!

TakaSHI

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Września 2002, 22:49 »

Ciesze sie,ze nie brakuje jeszcze prawdziwych fanów Commodore na tym Świecie  
 Swietnie,ze proponujesz takze i swoje PeCety ( tfuu!! ) do unicestwienia.
 Oczywiscie taka ceremonia musialaby zostac bardzo dobrze zaplanowana i zorganizowania ( odpowiednia sceneria,obecnosc widzow - fanow Commodore,odpowiednia kolejnosc wykonywanych czynnosci itp:) ).Byloby idealnie gdyby ktos uwiecznil ten rytual w postaci nagrania ,wzglednie sesji zdjeciowej:)
 Oczywiscie wypadaloby powtarzac to regularnie ( np. raz do roku ) oddajac w ten sposob hołd Commodore...
 Wspomniales tez o zalozeniu sekty - moze sekta to za powazne okreslenie,ale stworzenie organizacji czczacej Commodore oraz niszczacej rytualnie PeCety jest doskonalym pomyslem!! Wiem,ze to moze smiesznie brzmi ,ale co tam:) Zaprojektowalibysmy wlasne logo,ulozylibysmy hymn...nic,tylko chciec:)
 Pozdrawiam!

A po ceremonii proponuje zbiorowe samobójstwo, by o sprawie było głośno i by wszyscy zapamiętali Commodore jako komputer z duszą. :))))
 --
 TakaSHI

Mistrz Commodore

• Gość
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Września 2002, 23:16 »

Napisał: TakaSHI

A po ceremonii proponuje zbiorowe samobójstwo, by o sprawie było głośno i by wszyscy zapamiętali Commodore jako komputer z duszą. :))))
 --
 TakaSHI

Hmmm.....rozważę taką możliwość:)))

NIECH ZYJE COMMODRE !!!
 PRECZ Z PC !!!

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Niech zyje Commodore !!!
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Września 2002, 00:24 »
 Hmm... a czy w tym rytuale bedzie przewidziany jakis obrzedz z udzialem dziewic?
 Pozdro ;)