Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Mermaid Madness  (Przeczytany 550 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

p.a.

• Gość
Mermaid Madness
« dnia: 20 Stycznia 2008, 00:54 »
 Gringo_w,  grałeś  kiedyś  w  tę  grę?  Ostatnio  (czytaj:  dzisiaj)  ją  odkryłem.  Nie  jest  rewelacyjna,  ale  scenariusz  -  choć  krótki  -jest  dosyć  zabawny.  Grę  niby  kończę,  ale  nie  jest  to  happy  end  i  na  dodatek  nie  mam  100%,  lecz  jedynie  91%...Jutro  się  nad  tematem  jeszcze  zastanowię,  póki  co  idę  spać.  Jak  będziesz  miał  czas  (albo  kto  inny,  ale  to  gra  odrobinę  w  moim  -a  więc  i  w  Twoim  -stylu),  to  pochyl  się  nad  nią,  może  coś  wymyślisz.

Kekesuw

• Gość
Mermaid Madness
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Stycznia 2008, 01:19 »
 Ja  grałem  w  ta  gra  sporo  lat  temu.  I  sprobuje  ja  sobie  przypomniec  moze  ja  cus  rozkminie    \'\'  

p.a.

• Gość
Mermaid Madness
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Stycznia 2008, 08:48 »
 Ja  jeszcze  dzisiaj  popróbuję.  Problem  polega  na  tym,  iż  uwalniam  nurka,  ale  ten  zaraz  ucieka.  Myślałem,  żeby  go  zatrzymać  oponą,  ale  coś  nie  wychodziło;)  Bo  owa  opona  to  jedyny  przedmiot,  którego  nie  używałem...chyba,  że...nic  no,  mam  jeszcze  parę  innych  pomysłów,  pora  je  wypróbować:)

Gringo_w

• Gość
Mermaid Madness
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Stycznia 2008, 19:43 »
 Ano  grałem  i  przeszedłem  jakiś  spory  czas  temu.Niestety  był  to  dość  krótki  epizod  w  dodatku  graliśmy  u  kompla.Zdaje  się  że  w  którymś  top  secrecie  albo  bajtku  był  opis...

p.a.

• Gość
Mermaid Madness
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Stycznia 2008, 20:39 »
 W  Internecie  można  znaleźć  opis,  który  powstał  niby  na  podstawie  Top  Secretu  właśnie.  Ale  opis  ten  zawiera  błędy.  Np.  w  miejscu,  w  którym  ja  używam  skrzyni  (Chest),  opis  zaleca  użycie  opony...  Próbowałem  -  i  tak  się  nie  da.  Poza  tym  kończy  się  on  właśnie  w  tym  momencie,  w  którym  ja  mam  problem  -  Syrena  uwalnia  nurka,  a  ten  zwiewa.  A  chyba  nie  o  to  chodzi?  Próbowałem  go  zatrzymać  oponą,  ale  coś  nie  wychodzi  to  za  bardzo.  Są  też  w  grze  dwa  egipskie  krzyże  życia  (Ankh).  No  i  jeden  wykorzystuję,  natomiast  drugi  -  nie  bardzo.  Oczywiście  możliwe,  że  zarówno  opona,  jak  i  nadmiarowy  Ankh  to  podpucha,  niemniej  nurek  ucieka,  a  ja  mam  91%...

Offline Skull

• Level 6
Mermaid Madness
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Stycznia 2008, 09:27 »
 Co  do  przechodzenia  gier,  to  jest  teraz  
  fajna  stronka:  
  www.c64-longplays.de  

gdzie  są  filmiki  (dział  download)  jak  ktoś  przechodzi  grę  (i  to  całkiem  sprawnie)  oczywiście  na  commodore.  

Ja  już  naciągnąłem  tego  ponad  9  GB  i  to  jeszcze  nie  koniec.

Kekesuw

• Gość
Mermaid Madness
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Stycznia 2008, 15:31 »
 Wypas  ta  stronka    \'\'  Boje  sie  czy  przypadkiem  nie  zapcham  tym  dysku    \'\'  

chateau

• Gość
Mermaid Madness
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Stycznia 2008, 21:13 »
 Skull,te  filmiki  nie  są  grane  na  Commodore  tylko  na  emulatorze,nawet  jest  tutorial  na  tej  stronce  jak  je  wykonywać  :  http://www.c64-longplays.de/tutorial.html\' target=_blank>http://www.c64-longplays.de/tutorial.html

Offline Skull

• Level 6
Mermaid Madness
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Stycznia 2008, 22:50 »
 oczywiście,  zresztą  patrząc  po  niektórych  to  nawet  nadużywano  `save-load  snapshot`    \'\'    
  Napisałem  na  commodore  w  domyśle,  chodziło  mi  o  gry  tylko  z  komcia  (wersje  commodorowskie)  

No  stronka  wypas  :)  kupiłem  sobie  specjalnie  dwuwarstwową  płytę  DVD  -  za  mała  ;-)    
  Aha,  te  longplay-e  integrują  się  z  bazą  gier  GameBase64.  

p.a.

• Gość
Mermaid Madness
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Stycznia 2008, 09:12 »
 Fajne  to,  ale  zamierzam  tam  zaglądać  tylko  wtedy,  jak  utknę  w  jakimś  momencie.  No  i  nie  ma  tam  Mermaid  Madness  \'\'