Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: voicetracker 4.0  (Przeczytany 587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lis6502

• Gość
voicetracker 4.0
« dnia: 27 Grudnia 2007, 02:57 »
 Witajcie  Magicy  po  raz  kolejny;)  to  znowu  ja  z  małym  requestem.  Wiecie  może  gdzie  można  znaleźć  d64  z  dyskietki  voicetracker  4.0  Polonusa?  Właściwie  nie  chodzi  mi  o  sam  program(  choć  był  zajebisty,  jedyny  legalny  soft  który  kupiłem  w  życiu:D),  ale  o  te  demówki  które  dołączył.pamiętam  że  były  miodne(zresztą  jak  wszystko  co  wykrzesał  SID  :D).

TuMe64

• Gość
voicetracker 4.0
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2007, 09:39 »
 voicetrackera  nie  mam  ale  jakbyś  chciał  to  mogę  przysłać  ci  HardTrack  Composer  (dyskietka  z  przykładowymi  muzyczkami,  ralokatorem,itd..)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

lis6502

• Gość
voicetracker 4.0
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Grudnia 2007, 14:34 »
 Niestety  nie  drodzy  Magicy,to  nie  to...  TuMe64,  nie  zależy  mi  na  kompoztyorze,  chodzi  mi  o  same  demówki  z  vtr4.0.

yog28

• Gość
voicetracker 4.0
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Sierpnia 2010, 15:18 »
 Witam  i  od  razu  wielkie  sorry  za  odkopanie  tego  tematu  ale  ja  też  szukam  tych  muzyczek  Polonusa  dołączonych  do  Voicetrackera  4.0  i  serce  mi  krwawi,bo  nigdzie  tego  nie  ma.Ściągnąłem  kiedyś  wszystkie  wersje  VT  w  necie  i  każda  była  bez  dodatków,a  to  przecież  spuścizna  po  człowieku,który  obudził  polską  scenę.Wierzyć  mi  się  nie  chce,że  tego  nikt  nie  ma,mam  w  domu  kilkadziesiąt  dysków  5,25,które  leżą  bo  nie  mam  już  od  dawna  stacji  i  czasem  odpalam  komcia  z  megnetem  ale  przeważnie  to  korzystam  z  emu,może  jest  ktoś  z  okolic  Katowic,kto  przejrzałby  te  dyski  (a  nuż  coś  się  znajdzie).Mówię  Wam,naprawdę  warto  to  znaleźć,ze  3  utwory  nieraz  \'stukają\'  mi  w  głowie  ale  nie  jestem  muzykiem  i  tego  nie  odtworzę,poza  tym  pamiętam  kilka  motywów,nie  całe  kawałki.Aha,w  wersji  kasetowej  też  był  VT  i  też  chyba  miał  ten  bonus.Wziąłbym  to  nawet  w  normalu  na  magnetofon.Pozdrawiam  i  liczę,że  ktoś  to  wreszcie  wyjmie  spod  ziemi,bo  Polonus  raczej  na  99,9%  tego  też  nie  ma.

camileck

• Gość
voicetracker 4.0
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Sierpnia 2010, 15:35 »

yog28

• Gość
voicetracker 4.0
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Sierpnia 2010, 04:19 »
   Wielkie  dzięki  za  błyskawiczny  odzew.    
  Ściągnąłem  wszystko  z  podanej  lokacji,  niestety  wszystkie  wersje  Voicetrackera  są  \'gołe\'.  Jest  natomiast  1  utwór  w  pliku  voicetracker-v3.0-19xx-ruffian-docs-.prg  i  na  99%  jestem  pewien,  że  to  dzieło  Polonusa.  Jeszcze  jeden  kawałek  swego  czasu  był  wrzucany  w  intra  sprzedawców  ripowanego  softu  na  magnetofon  ale  nie  pamiętam  już  przed  którymi  grami  te  intra  się  pojawiały.  Sądzę,  że  mógł  to  być  Fiction  lub  Robert  King,  a  intra  z  lat  około  89-91,  może  ktoś  ma?  Stawiam  sobie  za  cel  odzyskanie  tej  kolekcji  i  przypomnienie/zapoznanie  się  z  nią  fanów  SIDa.  Tak  więc  ponawiam  apel:  odkurzcie  swoje  zbiory,  przejrzyjcie  stare  dyski  i  kasety,  będę  śledził  ten  temat  i  dam  także  znać,  gdybym  coś  znalazł  lub  sobie  przypomniał.  Poza  tym  mam  jeszcze  kilka  pytań  i  prośbę:  1.Na  jakim  programie  aktualnie  robi  się  muzykę  na  c64?  2.Czy  używa  ktoś  jeszcze  Voicetrackera  i  w  jakiej  wersji?  3.Czy  jest  na  c64  p.muz  oparty  na  nutach  i  pięciolinii?  (wiem,że  coś  kiedyś  było  ale  chyba  po  niemiecku  i  grał  chyba  tylko  1  kanał)  4.  Prośba:  może  ktoś  mi  na  szybko  wytłumaczyć  jakiś  prog.  muzyczny?  (mam  mini  tutorial  do  VT  i  dziewczynę,  która  zna  nuty  więc  od  jutra  zacznę  naukę  ale  przydadzą  się  wszelkie  porady,  skróty  klawiaturowe  itp).  Moim  celem  jest  przeniesienie  z  garstki  pozostałych  szarych  komórek  mojego  mózgu  \'zarysu\'  melodii,  może  ktoś  sobie  przypomni  na  jego  podstawie  o  jaki  utwór  chodzi  mi  najbardziej.  A  jak  dam  radę  to  może  zrobię  coś  swojego  i  zacznę  aktywnie  wspierać  Scenę...  Pozdrawiam  i  sorki  za  przydługi  post.

Offline Moldis

• Level 2
  • **
  • Meh.
C64c / JiffyDOS / SD2IEC / 3xSid
A600 / 2MB Chip / 4GB CF IDE / 4GB CF PCMCIA

Offline rekk

• Level 1
  • *
voicetracker 4.0
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Sierpnia 2010, 10:11 »
 Ja  mam  jakiś  voice_tracker_plus  w  którym  jest  intro  Polonusa.  Podaj  maila  to  go  wyślę  i  sprawdzisz  sobie.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
voicetracker 4.0
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Sierpnia 2010, 10:03 »
 Oj,  tam  nie  było  żadnego  zaka  Polonusa...  

W  intrze  do  3-ki  był  zak  Guya  Shavitta  a  do  4-ki  -  Trackera.  
  A  demo  zaki  to  Tracker,  Scortia  i  jeszcze  kilku  innych  (sorry,  poza  Trackerem  tylko  Scortię  zapamiętałem).
-profil nieaktywny-

yog28

• Gość
voicetracker 4.0
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Sierpnia 2010, 15:13 »
 Niezły  ze  mnie  debil,  przejrzałem  różne  stare  demka,  intra  itp  i  jest  utwór,  który  mi  dudnił  w  głowie.  Pojawia  się  w  1  cz.  minidemka  \'Amiga  Scroll\'(Quartet),  a  poza  tym  w  wielu  przerabianych  Finalem  intrach  przed  grami.  Co  do  reszty  kolekcji  to  może  być  ciężko,  bo  raczej  nie  były  tak  chętnie  \'pożyczane\'  (dużo  było  chyba  słabych).  Wielkie  dzięki  za  Wasze  odpowiedzi,  dla  zainteresowanych  tematem  podaję  swój  mail:  yogurt28@gmail.com  Pozdrawiam  i  spadam  zagrać  w  Last  Ninję  2,  bo  mam  znów  napał...