Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: demo "atari syff"  (Przeczytany 377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lis6502

• Gość
demo "atari syff"
« dnia: 25 Grudnia 2007, 17:25 »
 Witka.  Pamiętacie  może  takie  intro,  demo,  cholerne  dziurwy  w  pamięci.  Tak  czy  inaczej.  W  tle  leciała  muzyka  Noisy  Pillars,  ale  nie  pamiętam  dokładnie  tytułu:/  Tło  było  czarne,  ramka  też,  a  na  ekranie  posuwał  sprite  w  formie  ying-yang`a(żółto-czarny)  i  \'strzelał\'  literami,  tzn,  przy  \'emisji\'  każdej  litery  obok  sprite  wyświetlał  się  na  ok  dwie  ramki  sprite  imitujący  dym.  Pod  spodem  na  ramce(a  jakże:D)  leciał  scroll  najeżdżający  na  Atari.  \'Atari  syfff!\'  krzyczało  demko,  ale  nie  o  to  mi  chodzi.  czy  ktoś  potrafi  mi  wskazać  nazwę  utworu,  link  do  niego(format  dowolny)  lub  do  demka?  może  być  w  formacie  d64,  t64,  prg,  cokolwiek,  byleby  dało  się  wyrypać  muzykę.  Aha,  jeszcze  ważna  sprawa,  muzyka  była  w  formacie  Voicetrackera(lub  kompatybilnym,  tzn  JSR  $1000  a  potem  podłączenie  pod  przerwania  JSR  $1003  załatwiało  sprawę  i  muzyka  grała).Help  BITTE!

TuMe64

• Gość
demo "atari syff"
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Grudnia 2007, 17:41 »

Lobo

• Gość
demo "atari syff"
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Grudnia 2007, 18:32 »
 Gdzieś  na  dyskach  mam  to  demko,  jak  znadje  go  to  jutro  zapodam.  pzdr

Lobo

• Gość
demo "atari syff"
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Grudnia 2007, 20:32 »
 I  znalazło  sie  jest  tutaj  http://noname.c64.org/csdb/release/?id=59773\' target=_blank>http://noname.c64.org/csdb/release/?id=59773 .  
  Muzyczke  pamiętam  jeszcze  z  czasów  gdy  wczytywało  sie  gry  z  kasety  i  leciała  w  intrze  Roberta  Kinga  (dodam,  że  wiekszość  tych  gier  była  sfreezowana    \'\'  )

lis6502

• Gość
demo "atari syff"
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Grudnia 2007, 01:35 »
 nie,nie  o  to  demko  chodzi,  bynamniej  nie  tak  wyglądało  ono  u  mnie,  ale  dziękuję  serdecznie  za  chęć  pomocy  \'\'  .choć  możliwe  że  to  jeden  z  partów  tego  co  ja  widziałem.pozdrawiam!  

lis6502

• Gość
demo "atari syff"
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Grudnia 2007, 01:38 »
 powyższy  post  dotyczył  sie  użytkownika  Lobo:/  `nie,nie  o  to  demko  chodzi,  bynamniej  nie  tak  wyglądało  ono  u  mnie,  ale  dziękuję  serdecznie  za  chęć  pomocy  \'\'  przepraszam  za  overwritnig  

lis6502

• Gość
demo "atari syff"
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Grudnia 2007, 01:40 »
 TuMe64:  Oh  Yesss!!!!  man  i  love  U!!!  
  poprzednie  Noisy  Pillars  które  ciągnąłem  z  jakichś  stronek  były  ciężkostrawne  dla  Deliplayer`a  ale  to  ruszyło...  Man,  łezka  w  oku  i  wieeeeelki  browar  dla  Ciebie.  buźka,  chętnie  odwdzięczyłbym  się  jakoś