Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: C&A - reaktywacja  (Przeczytany 1795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Grudnia 2007, 12:10 »
 pytako  do  KG:  czy  pomijajac  sprawy  czysto  komercyjne  nadal  chcialby  byc  redaktorem  pisma  gdyby  bylo  ono  wciaz  wydawane
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

arti77

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Grudnia 2007, 17:43 »
 Chodzi  Ci  o  to,  czy  zgodziłby  się  skrobnąć  jakiś  artykulik  od  czasu  do  czasu  do  maga,  czy  też  o  to,  co  by  się  stało,  gdyby  C&A  nie  padło?  Jeśli  o  to  pierwsze  to  wątpię,  ale  spytam  :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Grudnia 2007, 20:35 »
 o  to  drugie  :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

shell

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Stycznia 2008, 10:19 »
 Hehe  C64  zyje  w  nas...  to  milutko  ^^  Gratuluje  pomyslu  i  zycze  powodzenia.  Chetnie  podziele  sie  swoja  niemala  chyba  wiedza  z  zakresu  asemblera  i  kodowania  demek  o  ile  oczywiscie  kogos  to  jeszcze  interesuje.  Pozdrawiam  i  zycze  wytrwalosci  no  i  wszystkiego  naj  w  2008.  ex  Shell/FTN

fenek_ars

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Stycznia 2008, 17:16 »
 jezuu  ten  Shell  :)  to  chyba  z  9  lat  
  ostatni  raz  party  gdzies  w  Szczecinie  99  
  Fenek/Arise  
  zerknij  na  
  Fraction  
  http://noname.c64.org/csdb/group/?id=659\' target=_blank>http://noname.c64.org/csdb/group/?id=659
  Arise  
  http://noname.c64.org/csdb/group/?id=152\' target=_blank>http://noname.c64.org/csdb/group/?id=152

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Stycznia 2008, 19:15 »
 fenek  a  Ty  w  ogóle  odpalasz  gadulca???
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

jasiek

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Stycznia 2008, 21:05 »
 Ostatnio  bodajże  na  discovery  było  o  rozwoju  takich  komputerków  :))  bardzo  dobry  art.  Jeśli  chodzi  o  pytania  do  redaktora,  to  np  można  się  spytać  tak  4  fun,  co  go  najbardziej  kręciło  w  amigach  i  czy  do  tej  pory  chociaz  raz  na  jakiś  czas  siada  przed  tym  cudem  techniki:)  oraz  jaka  jest  jego  ulubiona  gra?  i  cóż  teraz  porabia:)  taka  mała  seria  pytanek

mapo

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Stycznia 2008, 05:47 »
 Pamiętam  tą  gazetę  ;]  byłem  fanem,  niestety  nie  mam  czasu  by  cos  napisać,  ale  miło  się  słyszy  o  tym  :)  może  warto  by  było  w  C&A  opisac  WinUAE  :)  i  aiab  te  sprawy...    

Pozdrowienia  dla  wszystkich  amigowców  ;]  no  i  komodorowcow  :)

Offline Skull

• Level 6
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Stycznia 2008, 09:28 »
 Co  wy  tutaj  z  tymi  amigami?!  
  Przecież  to  forum  c64,  amigi  mnie  powiem  szczerze  mało  interesują.  Miały  mnóstwo  różnych  gazet  nawet  na  rynku  polskim  i  teraz  im  nie  brakuje.  C&A  ostała  się  chyba  ostatnia,  która  podejmowała  tematykę  8-bitowych  commodore  i  ma  tak  zostać!  
  Proponuje  brać  się  za  opis  emulatorów  VICE,  CSS  (zresztą  to  co  tu  na  stronie  brać  tylko  poszerzyć).  DTV  to  kolejny  szeroki  temat  (łącznie  z  programowaniem  na  to  cudko).  SuperCPU,  i  inne  fajne  rozszerzenia  do  comcia  (interfejsy  dysków  mp3  retroreplay,  net),  tunnig  sprzętu.  Oraz  stare  rubryki  -  jak  napisac  własne  demo,  programowanie  stacji  dysków(moim  zdaniem  poprzedni  kurs  jest  mocno  skrócony  i  mało  zrozumiały),  basic.  Opisy  układów  -  w  dzisiejszych  czasach  rozłożyli  je  już  na  `czynniki  pierwsze`  i  jest  o  nich  mnóstwo  materiału  (sam  tu  nie  dawno  coś  umieszczałem  o  VIC),  no  i  oczywiscie  gry.  Jak  dla  mnie  to  jeszcze  kurs  na  muzyka  (bo  tylko  z  tym  sobie  najgorzej  radze  na  c64).  
  pzdr  

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Stycznia 2008, 11:09 »
 Skull:  czyżbyś  miał  SuperCPU  ?  ;)  

Hehehe...  Właśnie  na  iBeju;)  jedno  jest  wystawione.  Niecałe  645  dolców  :P
-profil nieaktywny-

arti77

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Stycznia 2008, 12:52 »
 Witam!  
  Co  do  pytań  do  Pana  Grzenkowicza,  to  już  temat  już  zamknięty.  Znaczy:  skompletowane.  
  Jeżeli  chodzi  o  emulatory,  to  rzeczywiście  planowany  jest  opis  VICE  i  WinUAE  (przyznaję  jednak,  że  jestem  zwykłym  użytkownikiem  VICE,  a  nie  ekspertem  jak  niektórzy  z  Was  -  co  wnioskuję  choćby  z  lektury  tego  forum).  
  I  wreszcie  DTV  :)  Prowadzone  są  rozmowy  z  jednym  właścicielem  tego  sprzętu,  aby  zechciał  go  dla  C&A  przetestować.  Nie  kryję,  że  sam  ostrzę  sobie  zęby  na  lekturę  tego  artukułu  (jeśli  powstanie,  ale  myślę,  że  tak).  
  Pozdrawiam  wszystkich.

Offline Skull

• Level 6
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Stycznia 2008, 14:06 »
 @KB777:  nie,  ale  właśnie  chętnie  bym  pocztał  \'\'    

Co  do  DTV  to  sam  mam  jedną  sztukę  -  nawet  przerobioną  do  współpracy  z  1541  i  klawiaturą  z  PC.  Niestety  jakoś  nie  wziołem  się  nigdy  za  większe  testowanie,  flashowanie  ani  za  programowanie,  mogę  tylko  powiedzieć,  że  akurat  moja  gierka  się  niestety  na  nim  kaszani  \'\'  

dj_puff

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Stycznia 2008, 11:35 »
   \'\'  Super  pomysl!  Chetnie  pomoge  w  pisaniu  artykulow,  moze  cos  wiecej  nam  z  tego  wyjdzie?  :)  Polecam  sie!

arti77

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Stycznia 2008, 15:44 »
 A  zatem  czekam  na  arty  :)

strzelec2112_

• Gość
C&A - reaktywacja
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Stycznia 2008, 18:57 »
 A  może  poruszyć  też  temat  rynku  pirackich  kaset  commodore  który  u  nas  w  Polsce  był  dosyć  pokaźny.  Może  dotrzeć  do  osób  które  kiedyś  nagrywały  takie  zestawy  gier  i  zapytać  ich  o  to  jak  to  robili  w  jakich  warunkach  itp.  Na  niektórych  kasetach  są  pewne  dane  kontaktowe  -  może  na  ich  podstawie  dotrzeć  do  twórców  tych  kaset.  Podkreślam  że  akurat  nie  mowie  tu  o  oryginalach  tylko  o  piratach  zawierajacych  np  30  gier  na  jednej  kasecie.