Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: problem z magnetofonem  (Przeczytany 516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jarzombek

• Gość
problem z magnetofonem
« dnia: 25 Listopada 2007, 21:52 »
 witam  mam  maly  problem  z  moim  magnetofonem  poniewaz  jak  sie  wgrywa  gra  wyskakuje  napis  \'found  i  jakies  dziwne  znaczki\'  niewiem  co  to  jest  aleprzezto  niemoge  grac  ani  nic  robis  prosze  o  pomoc  

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
problem z magnetofonem
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Listopada 2007, 13:45 »
 A  skos  glowicy  w  magnetofonie  ustawiles?  Programy  sa  w  turbo  czy  w  normal`u?
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

dulu

• Gość
problem z magnetofonem
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2008, 11:51 »
 co  to  jest  ten  skos  głowicy?????  

TuMe64

• Gość
problem z magnetofonem
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2008, 19:08 »
 Aby  wczytać  jakiś  program  z  taśmy  (innej  niż  do  tej  pory)  najpierw  należy  ustawić  głowice  w  magnetofonie  -  ja  mam  Black  Box  v3  i  aby  włączyć  program  do  ustawiania  głowicy  należy  wpisać  <-HF  (strzałka  w  lewo  HF)  i  wcisnąć  RETURN  :)  .program  do  ustawiania  głowicy  jest  także  dostępny  jako  programik.Jednak  wygodniej  posiadać  BlackBoxa.  Głowice  ustawia  się  za  pomocą  maleńkiego  śrubokręcika  który  należy  zaaplikować  ^^  magnetowi  w  otwór  w  górnej  częsci  obudowy  8)  ,  uruchomić  magnetofon  wciskając  PLAY  i  na  ekranie  powinny  się  pokazać  takie  czarne  szlaczki.  cały  wic  polega  na  tym  aby  te  szlaczki  były  jak  najbardziej  zbliżone  do  lini  |  -jak  najczystsze.  

arti77

• Gość
problem z magnetofonem
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2008, 13:53 »
 Jesli  nie  masz  zadnego  cartridge`a,  na  kasecie  z  grami  powinien  byc  program  Tape  Tester  (przynajmniej  na  wiekszosci  moich  kaset  jest).  A  zreszta,  moze  skos  jest  ok,  tylko  ktos  dal  jakas  dziwna  nazwe  pliku?  Po  napisie  \'found  dziwne  znaczki\'  sprobuj  wcisnas  spacje  i  poczekac.  W  najgorszy  razie  bedzie  \'load  error\'.

Gizmoń

• Gość
problem z magnetofonem
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Lutego 2008, 11:07 »
 Ja  mam  takie  coś  jak  TAPE  TURBO  MASTER.  
  Jak  się  z  tego  korzysta?  Różne  funkcje  są  przypisane  klawiszom  funkcyjnym,  gdy  nacisnę  np.  F1  pokazuje  się  L,:,  F2  <-NK:  i  zawsze  READY  
  A  coś  z  magnetofonem  zrobić  trzeba,  bo  nie  wczytuje  żadnego  programu  (zapala  się  niebieski  ekran  a  po  chwili  READY.  I  pamięć  jest  dalej  pusta.