Jeśli chodzi o ten TVC LCD z wejściem AV to faktycznie jest całkiem niegłupi. testowałem go już z C64 na różnych gierkach. Co prawda nie testowałem go z \'wypasionymi\' demkami współczesnych scenowców ;-), ale myslę, że i z tym sobie poradzi. Działa świetnie. Jest lekki i tylko 10W przy 12V zasilania pochłania, z czego gro to podświetlenie matrycy LCD TFC, a więc dla mnie dobry do pracy w terenie. Lepszy byłby wprawdzie LCD 9\' do współpracy z C64, ale cena jest już znacznie wyższa (dla mnie aktualnie nie do łyknięcia). Po testach stwierdziłem, że przy niewielkiej rozdzielczości, jaką oferują te tanie telewizorki, gabaryt ekranu: 7\' to minimum, jakie jeszcze ujdzie. Wszystkie znaki są jeszcze wyraźnie rozpoznawalne i soft można pisać na nim bez problemu. Takie TVC są obecnie produkowane przez wielu producentów pod różnymi nazwami, ale tak naprawdę to różnią się tylko wystrojem zewnętrznym. Mają dwa niezależne wejścia video (przełączane z pilota, bo pilot jest w komplecie, a jakże) i wejście audio. Szkoda, że nie mają wyjścia A/V, bo takie by mi się przydało do potrzeb moich projektów. Jeśli chodzi o cenę, to może być BARDZO różna. Nie proponuję kupować w MediaMarkt, bo tam widziałem je po 490 zł. Niedawno były w sieci BIEDRONKA po 270,-zł, a więc generalnie trzeba się rozglądać za promocjami. Ja mój kupiłem już jakiś czas temu jeszcze taniej (ale była to cena hurtowa), Myślę, że ceny tych gadżetów będą szły w dół, bo coraz więcej różnych producentów je robi. No i co najważniejsze, dzięki niemu C64 staje się PRZENOŚNYM sprzętem, bo nie wyobrażam sobie tachania kompcia w teren z TV ze standardowym kinolem (nawet jeśli byłby z nazwy \'przenośny\'). Jak skręcę kompcia, to zapuszczę jakieś zdjęcia sprzętu w akcji, a może i jakiś filmik zapodam. Pozdrawiam: suchy