Mam problem z GEOSem. Kiedy chcę uruchomić np. GeoPublish pojawia się napis \'Please reboot your system using the same disk that was first used to run xxx\', gdzie xxx to nazwa uruchamianego programu, w tym przypadku GeoPublisha. Słyszałem coś o programach GeoKey rekonfigurujących pamięć. Trzeba je uruchamiać przed każdym uruchomieniem danego programu. Mam takie klucze do GeoMerge czy GeoDex, ale nie wszystkie. Czy nie da się tego jakoś obejść? A jeżeli nie, to czy można skadś ściągnąć GeoPublish Key?
Ciekawostka - w niedzielę odkryłem wygaszacze ekranu do GEOSa (gdzieś na ftp.elysium.pl/tools/systems/geos_software/geothek).
Ciekawostka 2 - bawię się z autostartem GEOSa. Zawsze chciałem, żeby bootował się automatycznie bo włączeniu komcia. Udało mi się dojść do \'GEOSa dwoma klawiszami\'. Jakimś cudem dodałem autorun do pliku bootującego system i włożyłem Action Replaya 7.3. Wystarczy teraz wcisnąć po włączeniu F7 (install fastload) a potem f5 (dload ,8,1). Teoretycznie da się dojść do stanu \'GEOSa jednym klawiszem\'. Trzeba loader umieścić w RAM-Carcie 128kb i zbindować pod jakimś klawiszem.