Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: THE LAST NINJA 2  (Przeczytany 550 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sbkr

• Gość
THE LAST NINJA 2
« dnia: 22 Kwietnia 2007, 09:44 »
 Jak  w  Last  Ninja  2,  wybiera  się  i  używa  broni???

p.a.

• Gość
THE LAST NINJA 2
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwietnia 2007, 11:50 »
 Jeśli  mnie  skleroza  nie  bierze,  to  spacją.  A  chyba  F3  służy  do  wyboru  odpowiedniego  przedmiotu.

sbkr

• Gość
THE LAST NINJA 2
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Kwietnia 2007, 18:12 »
[quote p.a.] Jeśli  mnie  skleroza  nie  bierze,  to  spacją.  A  chyba  F3  służy  do  wyboru  odpowiedniego  przedmiotu.
Niebardzo.  Przynajmniej  nie  na  emulatorze  CCS64.  Powiem  inaczej,  jak  gram  i  zbiorę  kij  lub  nunchaku  to  przez  sekundę  te  przedmioty  widzę  w  okienku  tam  gdzie  są  zebrane  klucze  itp.  Potem  znikają  i  nie  mogę  ich  użyć  bo  ich  poprostu  nie  widzę.

p.a.

• Gość
THE LAST NINJA 2
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Kwietnia 2007, 21:09 »
 Cóż,  nie  wydaje  mi  się,  by  emulator  miał  tu  znaczenie,  tzn.  spację  chyba  każdy  emuluje  spacją  \'\'  Na  Vice  jest  dokładnie  tak,  jak  napisałem  -sprawdziłem  sobie.  Ale  może  masz  w  keysetach  zdefiniowaną  spację  np.  jako  fire?  Może  wtedy  byłby  jakiś  konflikt  w  interesach?  Ale  to  już  taka  mglista  uwaga.

• Gość
THE LAST NINJA 2
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Kwietnia 2007, 09:03 »
[quote p.a.] Cóż,  nie  wydaje  mi  się,  by  emulator  miał  tu  znaczenie,  tzn.  spację  chyba  każdy  emuluje  spacją  ````  Na  Vice  jest  dokładnie  tak,  jak  napisałem  -sprawdziłem  sobie.  Ale  może  masz  w  keysetach  zdefiniowaną  spację  np.  jako  fire?  Może  wtedy  byłby  jakiś  konflikt  w  interesach?  Ale  to  już  taka  mglista  uwaga.
Mam  zdefiniowane  pod  CCS64:  1  fire-spacja;  2  fire-ctrl  prawy,  3  fire-alt  prawy.  Dalej  nie  widać  zebranej  broni  (kija  i  nunchaku  na  poziomie  1)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
THE LAST NINJA 2
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Kwietnia 2007, 09:28 »
 to  chyba(?)  logiczne  ze  skoro  ustawiles  spacje  jako  fire  to  nie  bedzie  ona  juz  dzialac  jako  normalna  spacja....
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

p.a.

• Gość
THE LAST NINJA 2
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Kwietnia 2007, 09:29 »
 Tak  jak  pisałem-  zmień  ustawienia  fire  na  inny  klawisz  niż  spacja.  Właśnie  przetestowałem.

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
THE LAST NINJA 2
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Kwietnia 2007, 09:29 »
 No  właśnie  coś  namieszałeś.  Ustaw  jako  fire  tylko  CTRL  i  nic  więcej  to  będzie  działać  poprawnie.  

Właśnie  to  zostało  sprawdzone  i  działa.  
  I  jeżeli  ustawisz  fire  jako  spacje  to  będzie  się  zachowywał  tak  jak  piszesz.

sbkr

• Gość
THE LAST NINJA 2
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Kwietnia 2007, 16:25 »
 OK.  Dzięki  wszystkim  za  pomoc.  Lamer  jestem  i  tyle...gierka  chodzi!