Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: JAKI polecacie joystick???  (Przeczytany 734 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

• Gość
JAKI polecacie joystick???
« dnia: 18 Kwietnia 2007, 15:52 »
 Żeby  pograć  sobie  na  emulatorze  w  stare  Commodorowskie  gry  niestety  klawiatura  PC  nie  wystarcza.  Mam  pytanie  jaki  joystick  jest  najlepszy  do  tego?

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2007, 16:25 »
 Taki,  który  używałeś  w  czasach  przy  Commodore  -  budujesz  przejściówkę,  wpinasz  do  kompa  i  grasz  Joyem  z  tamtych  lat  :D

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2007, 16:39 »
[quote Dexter] Taki,  który  używałeś  w  czasach  przy  Commodore  -  budujesz  przejściówkę,  wpinasz  do  kompa  i  grasz  Joyem  z  tamtych  lat  :D
Fajnie,  ale  nie  jestem  aż  tak  zdolny  by  zbudować  sobie  przejściówkę.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2007, 17:41 »
 najprostsza  rzejsciowka  to  partem  kilka  kabli  i  wtyczka  db25  oraz  db9  ,  joystick  podlacza  soe  przejsciowki  podpietej  na  lpt...  
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Kwietnia 2007, 13:31 »
[quote rafvte] najprostsza  rzejsciowka  to  partem  kilka  kabli  i  wtyczka  db25  oraz  db9  ,  joystick  podlacza  soe  przejsciowki  podpietej  na  lpt...  
Dzięki!

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Kwietnia 2007, 14:56 »
 Kolega  chciał  mi  kiedyś  wcisnąć  za  super  tanią  cenę  bardzo  dobry,  nowoczesny,  full-opcje  dżojstik:  Scorpion,  taki  fikuśny  z  zielonymi  przyciskami.  Na  szczęście  jako  wytrawny  gracz  od  razu  wyczaiłem  co  to  za  badziew.  Mój  ulubiony  to  był  blaszkowy  JetFighter  QuickJoy,  duży,  masywny,  szary,  made  in  China,  ale  fajnie  zrobiony,  firmy  Matt.  Miał  przełącznik  na  CPC  i  Atari  :)  no  i  sporo  autofajerów.  Szkoda,  że  sprężynki  poszły  w  kosmos  :D.  Na  Allegro  widziałem  dwa  za  10  zeta,  tylko,  że  czarne.  Obecnie  jakiś  Quickshotów  używam,  o  ile  gram,  a  nie  \'robiłem\'  tego  już  daaawno!!  A  może  joypad  do  Amigi  CD  32?  Chyba  powinien  pasować.  
  Ja  chciałbym  sobie  podłączyć  joypad  od  dreamcasta,  ale  nie  wiem  czy  to  łatwo  do  zrobienia  (joy  analogowy  działałby  ofkors  na  zasadzie  jest  sygnał  /  nie  ma).  Mam  podłącząną  klawiaturę  pc  do  dreama,  a  chciałbym  mieć  podłączonego  joypada  do  c64  :)).