Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: dyskietka RAM-em  (Przeczytany 537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kubas

• Gość
dyskietka RAM-em
« dnia: 25 Marca 2007, 15:21 »
 chodzi  o  to  że  oglądając  systemy  PC  to  one  przerabiają  kawa.łek  dysku  na  ram    
  czy  to  samo  uda  się  w  commodore  64c  z  stacją  1541  i  czystą  dyskietkom      

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
dyskietka RAM-em
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Marca 2007, 19:21 »
 to  co  można  zrobić  z  1541  nie  polega  tylko  na  głupim  swapie.  To  jest  dodatkowy  coprocesor,  jest  pareg  demek  z  liczonymi  efektami  w  stacji.  A  tego  blaszaki  nie  potrafią.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
dyskietka RAM-em
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Marca 2007, 20:49 »
 Pierwsza  sprawa  to  nie  przerabiają.  
  W  ramie  umieszczane  jest  wszystko  co  jest  przetwarzane  (czyli  programy,  ich  dane  itp  -  oczywiście  taki  program  nie  jest  ładowany  cały  do  ramu,  ładowane  jest  tylko  to  co  potrzebne  jest  w  danej  chwili  i  to  co  tam  programista  sobie  wymyśli)  więc  nie  wiem  o  co  Ci  chodzi?  W  C64  przecież  jest  identycznie  -  do  ramu  jest  ładowane  to  co  przetwarzasz.  
  Jeżeli  chodzi  o  ram  dysk  to  inna  bajka.  

I  chłopie  wróć  do  podstawówki  bo  jak  czytam  to  co  napisałeś  to  wygląda  to  tak  jakbyś  chyba  nie  skończył  podstawówki.  Zainstaluj  Firefoxa  2.x  i  używaj  korektora  tekstu.

kubas

• Gość
dyskietka RAM-em
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Marca 2007, 20:53 »
 jestem  w  VI  klasie  więc  jeszcze  nie  skończyłem  podstawówki  a  co  do  fire  foxa  to  nechce  mi  sie  go  uczyć    \'\'