Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Problem z cartami...  (Przeczytany 381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wata

• Level 1
  • *
Problem z cartami...
« dnia: 01 Marca 2007, 22:55 »
 Witam.  Mam  pytanie  odnośnie  cartridge  z  pakami  gier  na  komodę.  Mam  dwa  cart`y  polskiej  firmy  Atrax  i  mam  problem  tego  typu:  przy  odpaleniu  sprzetu  pojawia  się  spodziewane  menu  z  wyborem  gry  i  po  wyborze  któregoś  z  tytułów  pojawia  się  owy  tytuł  (napis)  na  nowym  tle  i  zwis...na  drugim  karcie  chwilę  cośtam  dłubie  w  pamięci  (widać  śmieci  w  końcowych  adresach  ekranu)  i  to  samo...nie  wiem  w  czym  problem  tkwi  bo  port  raczej  ok  (blackboxy  chodza  bez  problemu),  zerkałem  do  obu  cart`ów  nie  ma  żadnych  bubli  na  ścieżkach  -  wyglądają  ok.  Może  miał  ktoś  kiedyś  podobny  problem  ?  -  z  góry  dzieki  za  pomoc.  Pozdrawiam.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Problem z cartami...
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marca 2007, 16:42 »
 może  epromki  sie  pokasowały?  mało  prawdopodobne  ale..,  najlepiej  jak  przyjmniesz  zasade  że  jak  nie  wiesz  co  za  złom  wtykasz  do  komcia  to  lepiej  go  nie  wtykaj.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Wata

• Level 1
  • *
Problem z cartami...
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marca 2007, 20:51 »
 No  z  tym  wtykanie  byle  czego  to  fakt...ale  tak  chciałem  sprawdzić  jak  to  działa,  dostałem  pare  klamotów  i  nie  wyglądały  na  fest  zajechane.  Co  do  epromów  jest  możliwość  żeby  tylko  częściowo  bez  programowania  się  skasowały  ?