Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: pierwsza gra  (Przeczytany 605 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skull

• Level 6
pierwsza gra
« dnia: 30 Stycznia 2007, 08:45 »
 Hej!  Jaka  była  wasza  pierwsza  gra  na  c64  (zazwyczaj  się  ją  pamięta,  bo  to  była  miłość  od  pierwszego  wejrzenia  ;-)  )  ?

wolf

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Stycznia 2007, 11:27 »
 PIRATES!  :)

Offline Wata

• Level 1
  • *
pierwsza gra
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Stycznia 2007, 11:37 »
 Moja  pierwsza  gierka  -  to  River  Raid  w  88`  :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
pierwsza gra
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Stycznia 2007, 12:40 »
 moja  pierwsza  gra  byla  prawdopodobnie  boulder  dash  lub  giana  sisters    ..  to  bylo  w  1993  ,  wiec  nie  pamietam  ,  liczylem  sobie  wowczas  zaledwie  7  wiosenek  ;-)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

bloodmoon

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Stycznia 2007, 18:12 »
 Moją  pierwszą  grą  była  BallBasta  :)

Gringo_w

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Stycznia 2007, 19:03 »
 Pierwszą  grę  jaką  zobaczyłem  w  ogóle  na  własne  oczy  na  moim  C64  to  był  Tomcat.W  porównaniu  z  gierkami  na  Atari  od  kumpla  to  był  dla  mnie  grom  z  jasnego  nieba.  Spec,  który  znał  C64  od  swojej  ?kuzynki?  wtajemniczył  cały  nasz  dom  jak  się  obsługuje  c64  (uświadomił  nas  co  to  jest  cartridge  i  że  w  ogóle  jest  nam  potrzebny).Na  tej  kasecie  oprócz  Tomcata  było  jeszcze  7  innych  gier  ale  dopiero  kiedy  zobaczyliśmy  ostatnią  pozwolili  mi  w  końcu  też  zagrać  (10-cio  latkowi  trudniej  było  się  dopchać    \'\'  ).  Była  to  gra  Giana  Sisters  :D  Do  dziś  pamietam  pozostałe  gry  na  tej  kasecie:  
  1  Tomcat  
  2  Exploding  fist  +  
  3  Piracy  
  4  E-Motion  
  5  Dr  Who  
  6  Firelord  
  7  Hard`n`Heavy  
  8  Giana  Sisters.  
  Była  to  pierwsza  kaseta  z  grami  i  choć  ich  było  mało  to  były  jedne  z  najlepszych  gier  na  C64  jakie  miałem.

Ramos

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Stycznia 2007, 19:31 »
 Ja  jakoś  nie  mogę  przypomną  sobie  pierwzej  gry,  ale  chyba  była  POD  -  Proof  of  Destruction.  Fajnie  się  grało  w  nią.

bzyq

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Stycznia 2007, 11:02 »
 Pierwszy  był  Fungus  na  C64  u  kuzyna  mojego  kumpla  ,był  to  rok  chyba  1987  .Natomiast  zupełnie  nie  mam  pojęcia  w  co  grałem  jako  pierwsze  na  swoim  własnym  C64.  Za  to  pamiętam  w  co  grywaliśmy  z  kumplami  najczęsciej  -  Leaderboard  Golf  -  na  pieniadze  oczywiscie  :)  
  Ech  to  były  czasy  ,  \'\'  wzruszyłem  się  .

Offline Skull

• Level 6
pierwsza gra
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Stycznia 2007, 23:31 »
 No  a  moja  pierwsza  gra  to  SOCCER  :),  Pamiętam  jak  wójek  marynarz  przywiozł  c64.    
  Mialem  chyba  z  7  lat  -  nie  mogłem  się  nadziwić,  że  mozna  sterować  piłkarzami  grającymi  w  telewizorze  :))))))

p.a.

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lutego 2007, 10:37 »
 Na  samiusieńkim  początku  grałem  w  to,  co  dali  na  kartridżu  \'\'  Czyli  zasadniczo  Fiendish  Freddy  Big  Top  O`  Fun,  International  Soccer,  Flimbo`s  Quest  i  Klax  bodaj.  Natomiast  z  taśmy  na  pierwszy  ogień  poszły  pocięte  poziomy  z  Platoon.  
  Natomiast  moją  pierwszą  ulubioną  grą  stał  się  Eliminator  z  tej  samej  taśmy.  O  co  chodzi  w  Flimbo`s  Quest  załapalem  nieco  później  \'\'  

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
pierwsza gra
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Lutego 2007, 10:53 »
 Na  c64  to  chyba  Gianna  Sisters.  
  A  najwięcej  czasu  na  C64  to  chyba  spędziłem  przy  Pirates,  Bubble  Bobble  i  Street  Rod.  

A  ogółem  pierwsze  gry  to:  
  ZX  -  Knight  Lore  
  Atari  -  Road  Race  lub  Tales  of  Dragons  &  Cavemen  -  nie  pamiętam  dokładnie  
  C64  to  pierwsze  właśnie  było  Gianna  Sisters  
  dalej  to  już  nie  pamiętam  co  było  pierwsze.  

przemek_bundy

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Lutego 2007, 19:36 »
 Moja  pierwsza  gra  w  to:  COBRA  a  później  SABOTEUR.  
  No  i  jeszcze  gry  do  których  mam  sentyment:  Thubert  Tombs,Samurai  Warrior,Ikari  Warrior,Storm  Warior,Battle  Valley,Hawk  Eye,Capture,Punk  Killer...

Manganiac

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Lutego 2007, 14:32 »
 Fist+,  do  tej  pory  doskonale  pamietam,  chociaz  to  byl  1992  rok,  a  ja  wtedy  mialem  10  lat  (kurde,  jakos  to  zabrzmialo  jak  z  reklamy  Werther`s  Original...  ;)).  Musialem  wolac  kumpla  z  osiedla,  bo  on  wiedzial  jak  wczytac  gre,  a  dla  mnie  to  byla  czarna  magia,  pierwszy  komputer,  zero  obeznania,  itd.  Ale  tych  tytulow,  ktore  powoduja  u  mnie  dreszcz  na  skorze  i  w  ktore  gram  do  dzis  na  prawdziwym  C64,  jest  ogromna  ilosc.

Lupus

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Lutego 2007, 11:57 »
   \'\'  poczatek  lat  90-tych  podstawówka  i  kardridz  z  flimbo  -  ech  to  byla  giera  a  ta  grafika  

Piętaszek

• Gość
pierwsza gra
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Lutego 2007, 14:10 »
 Witam!  
  Moja  pierwsz  a  gra  to  przygodówka  ROBBO  jeszcze  na  dyskietce    \'\'  mam  ją    do  tej  pory  i  od  czasu  do  czasu  włąnczam  \'\'