Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: TIMBERLAME  (Przeczytany 1557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wata

• Level 1
  • *
TIMBERLAME
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Lutego 2007, 11:25 »
 No  cóż  zawodnik  nie  dość  że  zerżnął  perfidnie  100%  oryginału  to  sie  jeszcze  nie  potrafi  przyznać...chłopak  ma  troche  zbyt  duże  mniemanie  o  sobie,  a  jego  produkcje  nie  dość  że  są  okrutnie  mizerne  to  jeszcze  pseudosamplowane  :)  nawiasem  typ  przeprowadzający  wywiad  okrutną  podpałkę  ma  z  powodu  wywiadu  right,  right,  right,  right  :)

Manganiac

• Gość
TIMBERLAME
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Lutego 2007, 16:44 »
 Mnie  ta  sprawa  mocno  bulwersuje.  Powinien  nastapic  jakis  bojkot  produkcji  timbalanda,  ale  niestety  ci,  ktorzy  ich  sluchaja,  wydaja  sie  stac  w  obronie  tego  \'producenta\',  a  raczej  odtworcy.  W  koncu  \'to  tylko  sampling\',  ale  w  tym  przypadku  zbyt  daleko  posuniety,  poniewaz  efekt  tego  jest  calkowicie  brzmieniowo  oparty  na  oryginale.  A  sampling  owszem,  moze  byc  sztuka,  jezeli  z  drobnych  fragmentow  tworzy  sie  cos  nowego.  Temat  jest  mi  bliski,  bo  zajmuje  sie  dosc  powaznie  muzyka,  ale  osoboscie  nie  lubie  samplowac,  wole  nagrywac  instrumenty  i  ukladac  wlasne  patenty  na  syntezatorach.  I  dlatego  ta  cala  sprawa  wzbudza  we  mnie  skrajne  obrzydzenie  dla  zlodziejskiego  procederu.  Mam  nadzieje,  ze  autor  skad  inad  swietnego  utworu  w  wersji  na  C64  nie  podda  sie,  bo  tego  by  chcial  jego  przeciwnik  wraz  z  jego  calymi  plecami,  czyli  przemyslem  fonograficznym.  Jest  to  moja  wielka  nadzieja,  ze  ta  sprawa  zostanie  rozstrzygnieta  na  korzysc  poszkodowanego,  ze  maly  skopie  tylek  `wielkiemu`  i  bedzie  to  precedens  na  skale  swiatowa.

Manganiac

• Gość
TIMBERLAME
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Lutego 2007, 16:53 »
 Moze  wezmie  sie  za  to  jakis  energiczny  prawnik/prawniczka,  zalatwi  sprawe  pro  publico  bono  i  zrobi  dzieki  temu  kariere?  ;)))  Calkiem  niezla  okazja...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
TIMBERLAME
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Lutego 2007, 17:56 »
 bardzo  konkretne  porownanie  :  

http://www.youtube.com/watch?v=W2JjPFd7Jr8\' target=_blank>http://www.youtube.com/watch?v=W2JjPFd7Jr8

(Zrodlo:  c64.sk)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Manganiac

• Gość
TIMBERLAME
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Lutego 2007, 18:36 »
 Tak,  to  do  tej  pory  chyba  najlepszy  filmik.  Dla  mnie  od  poczatku  nie  bylo  watpliwosci,  ale  co  mnie  przeraza  to  to,  ze  w  sadach  trzeba  udowadniac  nawet  to,  ze  ziemia  jest  okragla,  a  nie  plaska,  a  i  tak  mozna  przegrac...  I  wszystko  wiadomo.  Dla  mnie  ta  sprawa  to  bezposredni  atak  mainstreamu  na  underground.  Wystarczy  posluchac  wywiadu  z  timbalandem,  gosc  sobie  kpi.  Ot,  zachowuje  sie,  jakby  wzial  co  jego,  zsamplowal  sobie  fragment  od  frajerow  od  komputerowych  muzyczek.  \'It`s  from  a  computer  game\'.  Lol,  dobre.  ;-)  Tysiace  kolesi  zapycha  dniami,  nocami,  w  pocie  czola  tworzy  muzyczki  i  publikuje  w  necie,  zeby  ten  gosc  mial  sample.  W  ogole  caly  Internet  to  jedna  wielka  baza  sampli  dla  timbalanda  -  Interland?  No  ale  na  szczescie  podziemie  ma  swoje  medium  Internet  i  umie  kontratakowac.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
TIMBERLAME
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Lutego 2007, 19:34 »
 nio  kpi  kpi  +  sciemnia  :)  

gosc  prepuscil  tego  sida  przez  sidstation  -  ktore  posiada,  co  widac  na  filmie  prezentujacym  jego  studio  muzyczne.    

ale  mimo  wszystko  bardziej  przerazaja  komentarze  lam/fanboy`ow  na  youtube  ktorzy  nie  kumaja  o  co  ludziom  sie  rozchodzi  w  zwiazku  z  ta  sprawa  -  przytaczal  ich  nie  bede  ,  wystarczy  poczytac
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Manganiac

• Gość
TIMBERLAME
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Lutego 2007, 20:54 »
 Sidstation,  piekna  sprawa,  szkoda,  ze  taka    droga...  ;(  Fajnie  miec  brzmienia  SIDa  pod  palcami  dowolnej  klawiatury  midi.  Jest  tansza  alternatywa,  cart  Prophet  64  (kiedys  umknal  mi  na  allegro,  bo  nie  mialem  kasy)  i  do  tego  tez  mozna  jakos  sobie  skonstruowac  interfejs  midi,  ale  to  juz  nie  moja  dzialka...  Wracajac  do  tematu  i  do  komentarzy  na  youtube,  to  nie  spodziewalbym  sie  niczego  madrego  po  ludziach  rozkochanych  w  popshit.  A  najbardziej  rozbraja  mnie  to  ciagle  powtarzane  w  komentarzach  \'why  are  u  hatin`?\'

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
TIMBERLAME
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Lutego 2007, 21:58 »
 sidstation  ma  sztucznie  zawyzona  cene  :)  p[robuja  wmowic  ludziom  ze  SIDy  jest  nieprawdopodbnie  ciezko  zdobyc  ,  i  kapia  po  kilkadziseit  sztuk  co  kilka  miesiecy  -  to  zupelknie  tak  jakbys  terazzakrecil  kurek  z  ropa  i  powiedzial  nie  ma  ropy  ...  ceny  jej  zaczely  by  galtownie  rosnac  :)  

a  prophet  64...  fucktycznie  byl  na  allegro  za  \'skromne\'  150zl.  MIDI  nie  jest  narywnie  przez  prohpet  obsugiwane  ,  jedynie  sync-24  a  to  ogranicza  normlanie  podpiecie  tylko  starszych  instrumetnow  roland`a  ...  nie  pamietam  juz  jak  ten  interface  midi  dla  prophet  dziala  ,  ale  cos  mi  sie  kojarzy  zen  ie  byla  to  pelna  obsuga  midi  -  nie  chce  mi  sie  teraz  wchodzic  na  strone  firestartera.  

perwnie  tez  widziales  zmodowanego  C64  specjanie  do  obslugi  Prophet  64  by  Mr.  AlphA  -  total  respect  dla  goscia  ;-)  ..  ma  postawionego  C64  w  studiu  obok  roznych  synthow  ,  automatow  perkusyjnych  itd...  

lekki  offtop  ale  co  z  tego  ,  przynajmniej  na  forum  pojawil  sie  ktos  kto  w  C64  widzie  wiecej  niz  srubokret  do  magnetofonu  i  polamane  joye....

Manganiac

• Gość
TIMBERLAME
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Lutego 2007, 00:12 »
 Racja,  ze  cena  jest  mocno  zawyzona,  pewnie  wykorzystuja  fakt,  ze  teraz  jest  boom  na  oldschoolowe  dzwieki.    
  Bylem  wlasnie  na  tej  stronce,  to  co  gosc  tu  http://www.bigmech.com/misc/c64mods/feedbackloop.html\' target=_blank>http://www.bigmech.com/misc/c64mods/feedbackloop.html
  robi  to  jest  maaaaaaad.  Dobrze,  ze  ludzie  wyciskaja  takie  rzeczy  z  SIDa,  to  pokazuje  jego  potencjal.  Chcialbym  tak  pokrecic  brzmienia  na  zywym  C64,  wtyczki  VST  typu  quadraSID  jakos  nie  daja  tej  zajawki,  chociaz  brzmia  ok.  Zawsze  mozna  cos  poustawiac  w  edytorze  na  C64  i  zrzucic  na  audio  do  peceta,  potem  dograc  reszte  audio  trackow.  ;)  Tak  w  ogole  zrobilem  kiedys  jeden  utworek  w  JCH,  ale  na  emulatorze...  i  okazalo  sie  oczywiscie,  ze  sidplay,  ktory  jest  ponoc  bardziej  wiarygodny  w  emulowaniu  SIDa  zinterpretowal  brzmienia  zupelnie  inaczej,  prawdziwy  C64  tez.  Jak  to  pisalem,  to  chyba  nie  mialem  wtedy  stacji.  Katastrofa  wyszla  (mozna  posluchac  -  utworek  `Mechanism`  w  bazie  HVSC,  a  za  6  lat  `Mechanic  Dance`  by  Timbaland,  hehe,  zartuje,  az  takiego  potencjalu  ten  numer  nie  ma).  Ale  offtop  rzeczywiscie  sie  zrobil  straszny,  to  juz  temat:  `komponowanie  muzyki`.  ;)  Mam  tylko  jeszcze  jedno  pytanie  do  Ciebie  raf:  gdzie  Ty  trzymasz  ten  caly  sprzet,  ktory  masz  w  opisie  pod  postami??  :)  Ja  wygospodarowalem  w  miare  godne  miejsce  dla  mojego  C64C,  jest  caly  czas  rozlozony  i  gotowy  do  pracy  przy  telewizorze,  ale  na  kolejne  gotowe  nie  byloby  miejsca,  chyba,  ze  szafa.  ;/

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
TIMBERLAME
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Lutego 2007, 15:17 »
 http://www.exotica.org.uk/tunes/archive/C64Music/DEMOS/M-R/Mechanism.sid\' target=_blank>http://www.exotica.org.uk/tunes/archive/C64Music/DEMOS/M-R/Mechanism.sid :)  

a  gdzie  trzymam  maszyny...  obecnie  w  pokoju  wzglednie  normalnie  podpietego  mam  tylko  128Dcr  i  gdzies  przy  biurku  na  stosiku  ulozone  sa  2  Commodore  64-II  oraz  Commodore  16  :)  mam  w  pokoju  jeszcze  3x  1541-II  ,  a  reszta  lezy  w  piwnicy  :(  

CJWarlock

• Gość
TIMBERLAME
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Lutego 2007, 18:02 »
 OT  

Cytat  z  tej  strony,  ktora  podal  Januzi:  

\'jeśli  twoja  córka/syn  przez  telefon  mówi:  \'idziemy  kiminić  palenie\',  \'chodźmy  się  zbakać\'  -  to  oznacza,  że  właśnie  umawia  się  na  dawkę  amfetaminy.\'  

i  hit:  

\'Cenieni  naukowcy  dowiedli,  że  tzw.  \'dijeje\'  (rozwinięcie  skrótu  DJ)  są  odłamem  hip  hopowców  sięgających  po  tzw.  \'tabletki\',  które  są  narkotykiem.\'  

Ciekawe,  ze  jestem  DJ`em,  a  z  uzywek  intersuje  mnie  jedynie  domowe  wino,  i  to  czasem.  ;]  

Co  do  \'wystrzeliwania\'  (bardziej  mysle,  ze  w  przenosni,  niz  na  prawde)  to,  drogi  Januzi,  ukierunkowalbym  szydere  na  tego  typu  oszolomow  co  takie  strony  tworza  z  manipulatorskim  belkotem.  Czepiaja  sie  oni  bowiem  fanatycznie  rzeczywistosci  zamiast  pozostac  obiektywnymi.  Nie  slyszeli  widocznie,  ze  w  ten  sposob  marnuje  sie  energie,  ktora  mozna  przeznaczyc  na  cos  pozytecznego.  Ty  czytasz  o  tym  teraz.  Nie  lepiej  zostawic  innych  sobie  samym  i  zajac  sie  soba?  Zdajsie  poszanowanie  wonosci  to  zaklada.  

Chec  naginania  swiata  do  swojego  widzimisie  to  jakis  poryty  egotyzm.  

Wydaje  mi  sie,  ze  bardziej  przeszkadzaja  Ci  wlasnie  egotyczni  ignoranci,  niz  gatunek  sam  w  sobie.  A  na  takie  strony  jak  podales  to  nie  wchodz,  bo  ryja  beret  i  manipuluja  ladnie.  Dokladnie  takie  same  byly  kiedys  teksty  o  rock`n`rollu,  techno...  A  na  dobra  sprawe  to  co  jest  narkotykiem,  a  co  nie  jest  to  rzecz  umowna  -  chemizowana  sacharoza  i  telewizja  sa  rowniez  narkotykami,  co  w  przeciwienstwie  do  belkotu  z  tamtej  stronki  na  prawde  udowodniono  naukowo  i  rowniez  powoduja  otepienie,  \'haj\'  i  uzaleznienie.  

Aby  nie  bylo  calkiem  offtopic,  na  zakonczenie  powiem,  ze  dla  coponiektorych  kasa  jest  narkotykiem,  co  widac  po  przykladzie  Timbalanda  -  kto  normalny  kradnie  innym  muzyke  zeby  sprzedac  jako  swoja?  Wlasnie  osoba  psychicznie  uzalezniona  od  kasy.  

A  jakos  jeszcze  nie  delegalizuje  sie  pieniedzy...  

Wiec  moze  wiecej  wewnetrznego  spokoju  i  tolerancji,  Januzi.  Ja  po  prostu  nie  slucham  tego,  co  mnie  nie  interesuje,  a  slucham  tego,  co  lubie.  Wiem,  co  mowie,  przechodzilem  to,  co  Ty.  ;)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
TIMBERLAME
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Października 2007, 18:41 »
 No  i  kolejny  \'commodoreznawca\'  pojawił  sie  50  centów,  justin  timberlake  and  one  and  only  Timberlamer:)  w  utworze:  Technology  

Rypania  ciąg  dalszy  :)  
  coś  mi  sie  wydaje  że  ten  timberlamer  uparł  się  na  naszego  komcia.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....