Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: jak grac w gry c64 na pc  (Przeczytany 708 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bbart24

• Gość
jak grac w gry c64 na pc
« dnia: 23 Grudnia 2006, 20:16 »
 hej  ludki-milo  ze  jest  taka  klika  co  jeszcze  dobrze  wspomina  dobre  gry--ale  do  rzeczy--nie  mam  juz  c64  ale  uwielbialem  grac  w  vermeer  100%  teraz  juz  go  mam  sciagniety  z  netu  ale  jaki  najlepszy  jest  emulator  do  pc  prosty  w  obsludze  itd?  sciaglem  jakiegos  ktory  zalacza  mi  strone  startowa  basica  ale  jak  zaladowac  gre  ktora  jest  na  hdd?jak  mu  podac  dostep?  
  piszcie  na  bbart24@o2.pl  ---wielkie  dzieki....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
jak grac w gry c64 na pc
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Grudnia 2006, 00:13 »
 przewodniki  sa  nawet  na  tej  stronie.  zamist  meczyc  ludzi  czasem  warto  ruszyc  dupsko  i  poszperac  samemu  ,tym  bardziej  ze  zasoby  na  internecie  sa  ogolnodostepne.  

co  do  emulatora  -  ja  polecam  vice  -  akuratna  emulacja  ,  duza  konfigurowalnosc.  szkoda  ze  nawet  nie  wiesz  jak  nazywa  sie  emu  ktory  sciagnales  .    

jesli  bbice  jest  dla  Ciebie  zbyt  skomplikowany  (Twoj  post  napawa  mnie  niepewnoscia)  to  obessij  ccs64  3.0  -  sporo  prostszy  i  w  sumie  programy  itd  pod  nim  sie  chyba  tez  latwiej  laduje.  

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

bbart24

• Gość
jak grac w gry c64 na pc
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Grudnia 2006, 11:30 »
 wlasnie  mam  ccs  ale  nie  wiem  jak  podac  sciezke  dostepu  aby  zaladowal  gre-ale  skoro  piszesz  ze  warto  poszukac  to  sprobuje-narazie  dzieki

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
jak grac w gry c64 na pc
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Grudnia 2006, 17:45 »
 ccs  jest  noob  friendly  do  tego  stopnia  ze  ma  selektor  plikow  z  totalnym  autostartem  -  qybieraszplik  i  wio  ,  jedynie  obrazy  dyskietek  trzeba  ewentualnie  potem  podmianieac  jesli  gra  jest  wielodyskowa
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Skull

• Level 6
jak grac w gry c64 na pc
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Grudnia 2006, 13:21 »
 w  CCS.  uruchom,  wciśnij  ALT+8,  wybierz  grę  i  graj.  pzdr