Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Produkty C= w sprzedaży ???  (Przeczytany 459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mistrz Commodore

• Gość
Produkty C= w sprzedaży ???
« dnia: 03 Października 2002, 16:00 »
 Jak to jest z firmą Commodore - istnieje i produkuje sprzęt czy też nie???
 Dlaczego zadaję to pytanie?? - Otóż 2 tygodnie temu widziałem na Allegro kamerę internetową oraz porządny telefon biurowy firmy Commodore,z logo C=.Kamera na 100% była nowa , telefon zaś miał \'na oko\' około roku - to był bardzo nowoczesny oraz zaawansowany technologicznie model ( mnóstwo ciekawych funkcji  oraz bardzo duża pamięć automatycznej sekretarki ].
 Nawet w Hyde Parku mozemy zobaczyć płyty CD sygnowane przez Commodore.
 Jak to w końcu jest z naszym Commodore?

NIECH ŻYJE COMMODORE !!!

Pozdrawiam !!!

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Października 2002, 19:26 »

Napisał: Mistrz Commodore

Jak to jest z firmą Commodore - istnieje i produkuje sprzęt czy też nie???
 Dlaczego zadaję to pytanie?? - Otóż 2 tygodnie temu widziałem na Allegro kamerę internetową oraz porządny telefon biurowy firmy Commodore,z logo C=.Kamera na 100% była nowa , telefon zaś miał ``na oko`` około roku - to był bardzo nowoczesny oraz zaawansowany technologicznie model ( mnóstwo ciekawych funkcji  oraz bardzo duża pamięć automatycznej sekretarki ].
 Nawet w Hyde Parku mozemy zobaczyć płyty CD sygnowane przez Commodore.
 Jak to w końcu jest z naszym Commodore?

NIECH ŻYJE COMMODORE !!!

Pozdrawiam !!!

O ten telefon Ci chodzi?

http://www.zimmers.net/cbmpics/aphone.html

pozdrawiam

Mistrz Commodore

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Października 2002, 22:54 »

Napisał: Magnate

O ten telefon Ci chodzi?

pozdrawiam

Hehe,fajny telefon Mi się podoba.
 W ogóle bardzo fajna strona i naprawdę niecodzienna kolekcja.

Ok,a teraz pytam ,ale naprawdę zupełnie poważnie : Czy istnieje nadal Commodore ??????
 Jeżeli nie , to kto produkuje płyty CD czy chociażby kamery internetowe ( i wiele innych rzeczy!! ) sygnowane napisem ``C= Commodore`` ???

NIECH ŻYJE COMMODORE !!!

Pozdrawiam !!!

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Października 2002, 00:09 »

Napisał: Mistrz Commodore

Hehe,fajny telefon Mi się podoba.
 W ogóle bardzo fajna strona i naprawdę niecodzienna kolekcja.

Ok,a teraz pytam ,ale naprawdę zupełnie poważnie : Czy istnieje nadal Commodore ??????
 Jeżeli nie , to kto produkuje płyty CD czy chociażby kamery internetowe ( i wiele innych rzeczy!! ) sygnowane napisem ``C= Commodore`` ???

NIECH ŻYJE COMMODORE !!!

Pozdrawiam !!!

Jak wyglada sprawa z Commodore. Zacytuje fragment artykula Dapera:

Poszczególna firmy Commodore (w różnych krajach) zostały sprzedane innym firmom komputerowym, najdłużej jednak utrzymywał się oddział w Wielkiej Brytanii. Znaki Commodore i Amiga stały się własnością Escom, która nazwę Commodore wykorzystywała jeszcze do swoich produktów na PC, a z Amigi uczyniła oddzielną firmę. Escom zbankrutował w 1996, a Amiga została sprzedana firmie Viscorp, a następnie przechodziła z jednych firm do drugich. Nazwa Commodore należy teraz do firmy Tulip, która wydaje licencje na jej użycie innym. Stąd mamiy sprzęt biurowy marki Commodore. Właścicielem znaku Amiga jest Amiga.  

Przy okazji zachecam do przeczytania calego artykulu ( www.c64.nostalgia.pl/?strona=hard/commodore )
 Pozdrawiam

Mistrz Commodore

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Października 2002, 09:47 »

Napisał: Flooder

Jak wyglada sprawa z Commodore. Zacytuje fragment artykula Dapera:

Poszczególna firmy Commodore (w różnych krajach) zostały sprzedane innym firmom komputerowym, najdłużej jednak utrzymywał się oddział w Wielkiej Brytanii. Znaki Commodore i Amiga stały się własnością Escom, która nazwę Commodore wykorzystywała jeszcze do swoich produktów na PC, a z Amigi uczyniła oddzielną firmę. Escom zbankrutował w 1996, a Amiga została sprzedana firmie Viscorp, a następnie przechodziła z jednych firm do drugich. Nazwa Commodore należy teraz do firmy Tulip, która wydaje licencje na jej użycie innym. Stąd mamiy sprzęt biurowy marki Commodore. Właścicielem znaku Amiga jest Amiga.  

Przy okazji zachecam do przeczytania calego artykulu ( www.c64.nostalgia.pl/?strona=hard/commodore )
 Pozdrawiam

Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie - teraz wszystko rozumiem.( nie jest aż tak zle - logo Commodore będzie można prawdopodobnie spotkać jeszcze długo na wielu nowych urządzeniach  )

NIECH ŻYJE COMMODORE !!!

Pozdrawiam !!!

GemBoy

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Listopada 2002, 22:51 »

Napisał: Magnate

O ten telefon Ci chodzi?

pozdrawiam

nie nooo ta stronke to ja sobie teleportem sciagne i bede co miesiac ogladal  

Hank

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Listopada 2002, 08:11 »
 Stronka rzeczywiście rewelacja!

GemBoy: to całkiem niegłupi pomysł:)

Damien

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Listopada 2002, 15:22 »
 Uffff... Dobrze, że jakoś się to tu wyjaśniło bo sam się zdziwiłem oglądając:

http://www.eyetech.co.uk/amigaone/introduction.php\'>http://www.eyetech.co.uk/amigaone/introduction.php

Pit GM

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopada 2002, 13:23 »
 W jednej z ostatnich \'Gazecie Komputer\' przeczytałem informację o rozpoczęciu produkcji dwóch nowych modeli Amig. Co prawda pospieszono się ze sprzedarzą (nie wszystkie elementy zestawu są gotowe), ale to i tak miła informacja dla miłośników Przyjaciółek.

Nintendo

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Listopada 2002, 20:14 »

Napisał: Pit GM

W jednej z ostatnich ``Gazecie Komputer`` przeczytałem informację o rozpoczęciu produkcji dwóch nowych modeli Amig. Co prawda pospieszono się ze sprzedarzą (nie wszystkie elementy zestawu są gotowe), ale to i tak miła informacja dla miłośników Przyjaciółek.
A Ciebie kto pytał o zdanie?