Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: OLX Power :-)  (Przeczytany 1246 razy)

Offline heniek29cr

• Level 5
OLX Power :-)
« dnia: 16 Maja 2019, 23:46 »
A więc... od zawsze byłem graczem, zaczynałem od TVG-10 u kuzyna:-) później też u niego na C64+ datassette i przepisywanie programów z bajtka:-) (boszz jak my szukali błędów aby to wystartowało w końcu....nocki zarwane;-) ... + gry z kaset..
Później wreszcie i u mnie zagościł C64 + magnet to było jakby spełnienie marzeń zwłaszcza, że dostęp do oprogramowania na kasetach wtedy był bajeczny:-)

Dalej w wielkim skrócie (wtedy jeszcze nie wiedziałem ile może dać staja 1541 dla C64) była Amiga 500.....sprzęt znowu jak z bajki:-) i pięknie, wspaniałe gry:-) coś wyjątkowego.... coś czego zazdrościli koledzy z drogi...
Dalej kolejny epokowy sprzęt PSX i gry w 3D masakra na dzielni.....

Później oczekiwania na Playstation 2 i ślepa wiara w jej możliwości(pijar sony) a miałem wtedy już DC (wspaniały kawał sprzętu) i mocno go krytykowałem stawiając na czele PS2....

Oczywiście wtedy nie miałem kasy na PS2 bo kosztowało 2700 zł a ja byłem zwykłym studentem:-)....czas leciał i w końcu jest dobra praca i stać mnie na pierdoły:-) jest rok 2007 premiera Playstation 3 60 GB (wsteczna kompatybilność z PS2 i PSX) konsola epokowa...bluray...hdmi...super audio CD...wifi...i takie coś tam jeszcze:-) (specjalnie do niej kupiłem wtedy telewizor HDReady LG kuźwa 3000zł... więc walę do media i za 2299 zł zakupuję bundle pack z MotorStorm i Resistance: Fall of Man i znowu bajka:-) gry mnie rozwalają (grafika masakruje a brat hardkorowy pecetowiec każe mi wyłączyć ten prerenderowany film i puścić w końcu grę ....a to już była gra... to było coś.... a do tego nadrabiam zaległości z PS2:-)

Ale co się dzieje dalej...z wizją wspaniałej przyszłości patrzę na PS4:-) ale co sony proponuje??? odgrzewany kotlet, który jest spokojnie dostępny na PC.......tak w wielkim skrócie....do sedna..
Postanowiłem sam sobie zbudować PC, który zawstydzi obecnych konsolowców a mi da możliwość w granie w gry obecnej generacji:-).... i...patrząc na ceny nowych kart graficznych w sklepach od razu kieruję się na allegro ale mój brat hardkorowiec pecetowiec przypominam:-) od razu wali, że na allegro to same przeciągnięte, wypalane w piekarniku używki kart są:-)
.....więc olx w końcu kontakt osobisty ma znaczenie (serio tak jest) i szukam podzespołów PC tylko w okolicy mojego zamieszkania i z odbiorem osobistym.

I tak teraz mam płytę główną Gigabyte.. proc..AMD FX 8350, który spokojnie pracuje na 4,8ghz...16GB ram DDR3 1800mhz, GTX 980 Ti, 3 dyski SSD po 240GB i jeden HDD 1TB zwykły a wszystko za około 1200zł z obudową silencium aquarius i zaslilaczem 800 gold 80+ coolermastera:-) do tego gry kupuję za śmieszne pieniądze na steam czy uplay...choć nawet CD-Action daje radę z softem......

No dobra ale o co mi się rozchodzi:-)....ano o to, że teraz nie ma sprzętu, który jak kiedyś powodował szczękopad...masakrował swą jakością....wybijał gałki oczne tak, że sen to było tylko wspomnienie sprzed tygodnia he he he:-)
Ja tak miałem przy C64...przy AMi500..przy DC(choć trochę nie doceniałem wtedy) przy PS3 60GB wersjion:-) (mam do dziś) teraz albo koncerny się boją zaryzykować z innowacyjnością....albo czasy nie te... no sam już nie wiem.....Ja bym dał znowu te 2500zł a może i nawet więcej ale chciałbym mieć coś wyjątkowego w domu (jak C64, Ami, DC, PS3 60GB jak za dawnych lat sprzęt rewolucyjny..)) a nie odgrzewany kotlet.....

Ok. ale do sedna OLX...wiem, że można się nieźle obłowić na olx zwłaszcza w temacie PC, ponieważ czasem kupowałem kota w worku za śmieszne pieniądze a okazywało się, że to fajny PC (wystawiony jako uszkodzony) a wystarczyło zresetować biosa i sprzęt naprawiony:-) (pewnie jakiś dzieciak chciał coś podkręcić:-) ) ale najlepsze jest to, że dzięki doświadczeniu zdobytemu przy ożywieniu C64 czy Ami mogłem się tym sam z powodzeniem zająć:-)

Zapytacie czemu tutaj o tym piszę ano.... od ładnych paru lat wyrwać coś w temacie commodore na olx czy allegro jest coraz ciężej a ceny też potrafią sprawić bół du..głowy:-) dlatego chcąc się dalej bawić w domowego małego serwisanta a sprawia mi to frajdę i odpoczynek po pracy.... poszedłem w stronę PC:-) i tak już w rodzince poustawiałem fajne kompy przy biurkach za śmieszne pieniądze ku wielkiej uciesze dzieciaków:-)

Ale dziś mam małe święto a więc za 150zł z OLX wyrwałem to co widzicie na foto:-) Wszystko sprawne i w ładnym stanie :-) Ogłoszenie wisiało dwa dni i już ktoś miał być po to ale się rozmyślił albo chciał za bardzo zbić z ceny....Nawet Joy po przetarciu styków delikatnym papierem ściernym plus izopropanol chodzi jak ta lala:-)
A box po paru zabiegach kosmetycznych wygląda naprawdę ładnie (styropiany idealne a obwoluta już trochę zreperowana) do tego widać, że sprzęt był szanowany i raczej mało używany (dziura w magnetoefonie no i wszystkie styki w joy'u sprawne:-) )

a więc OLX Power:-)

1: przy odbiorze osobistym za każdym razem przedmiot był w 100proc. zgodny z opisem bo:
a: znam adres sprzedawcy, numer tel., więc próba oszustwa jest marginalna.
b: zdarzały się takie akcje, że delikwent po kwiecistym opisie przez tel. później wymiękał, lawirował i wykręcał kota ogonem jak usłyszał, że przyjadę osobiście:-)

2: ceny często są niższe niż np: na allegro, do tego dochodzi czasem dość spora możliwość negocjacji na miejscu zwłaszcza jak sprzedawca ewidentnie chce się czegoś pozbyć:-) (miewałem i tak... jak gość chciał sprzedać PC (sama buda) ale jak przyjechałem osobiście i trochę pogadaliśmy o pierdołach to w tej cenie obdarował mnie całym zestawem (monitor Sony, głośniki creative itp.)

3: na olx da się nawet zarobić choć dla mnie to nie priorytet ale da się:-) (kiedyś kupiłem Radeona HD 6850 za 50zł sprawnego :-) po paru miesiącach użytkowania i małym moim serwisie (czyszczenie i zmiana pasty) na allegro poszedł za 130zł (dałem najniższą cenę i w parę godzin był sprzedany).
Podobnie miałem też jeszcze z kilkoma innymi fantami...ale na to trzeba mieć czas aby robić to tylko dla kasy....
W sumie jakby policzyć to mój PC wyszedł jeszcze taniej odliczając te drobne zarobki przy odsprzedaży:-)

Wpadały też fajne bonusy np: oprogramowanie oryginalne Windowsy czy całe konta steam, uplay...
Raz trafiłem fajnego PC z GTX 660 titanium plus konta steam, uplay, i konto z GTA V....gier od groma na płytach...(cała seria Assassins Creed do Black Flag czy dwa Metale Geare:-) za 600zł gdzie samego GTX sprzedałem za 400zł....To tak w temacie Power Olx:-)

P.S. po zmianach na allegro jakoś przestałem tam kupować:-( moim zdaniem do dupy im to wyszło:-(
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2019, 23:57 wysłana przez heniek29cr »

Offline heniek29cr

• Level 5
Odp: OLX Power :-)
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maja 2019, 21:27 »
Komodorek prezentowany w poście pierwszym poleciał do prize listy na Moonshine Dragons:-)

Ale dziś upolowałem znowu na OLX ślicznego sprawnego komodorka jest nawet folia na logo:-) (fotki) (box też ale tylko styropiany)  chociaż dałem więcej bo 200 zł to kondycja sprzętu jest rewelacyjna do tego wpadł ciekawy cart "Red Box II" od CHART ELEKTRONIK (sprawny) który jest dwu systemowy zawiera min: grę Boulder Dash (fotki) i tu małe pytanie ponieważ ciężko coś o nim znaleźć to jakiś unikat czy co??

Pozdrawiam

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Maja 2019, 22:36 »
Gdybyś chciał odsprzedać ten kartridż, to jestem pierwszy na liście. :) Ach i szkoda, że nie mieliśmy okazji pogadać w Opolu :)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Maja 2019, 22:56 »
Kart ma nawet fajne intro (z muzyką) robi wrażenie więc na razie go sobie zostawię:-)
Ale w razie czego będę pamiętał o Tobie no i fakt szkoda co do spotkania w Opolu..za późno doczytałem, że też będziesz:-(
Ale co się odwlecze to nie uciecze:-)

P.S. czyli kart jest coś wart:-)

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Maja 2019, 19:28 »
Kart ma nawet fajne intro (z muzyką) robi wrażenie więc na razie go sobie zostawię:-)
Ale w razie czego będę pamiętał o Tobie no i fakt szkoda co do spotkania w Opolu..za późno doczytałem, że też będziesz:-(
Ale co się odwlecze to nie uciecze:-)

P.S. czyli kart jest coś wart:-)

Kart zawsze jest coś wart, ale raczej ma teraz tylko wartość kolekcjonersko-sentymentalną.

Nigdzie nie pisałem oficjalnie, że będę na party, więc pewnie mnie z kimś pomyliłeś. :)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Maja 2019, 20:39 »
Wydaje mi się, ze ktoś na scene o Tobie wspomniał odnośnie Moonshine  ale kłócić się nie będę:-)