Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Platny filmweb  (Przeczytany 836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Platny filmweb
« dnia: 29 Stycznia 2019, 01:52 »
https://antyweb.pl/filmweb-wprowadza-platna-wersje-serwisu-czytelnicy-oburzeni/

"39 zl rocznie i 15% znizki do kina" ale polacy pewnie zbojkotuja ;D

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline doman

• Level 3
Re: Platny filmweb
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Stycznia 2019, 15:17 »
No ja akurat z filmwebu rzadko korzystam, więc bym się nie skusił. Ale ogólnie zgadzam się, że reklamy to rak trawiący internet (z kilku powodów). I zgadzam się, że zaszliśmy daleko i ciężko będzie nakłonić ludzi do płacenia za treści, które do tej pory mieli za darmo, więc jest ryzyko, że internet będzie zmieżał asymptotycznie w stronę kwejka, z lekką domieszką reddita.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Stycznia 2019, 16:45 »
Z tego co piszą płatna będzie jedynie wersja bez wyświetlania reklam.
Cała reszta (czyli Filmweb z reklamami) pozostaje taka sama jak była wcześniej.
Mam wrażenie że całe "halo" robi się po to żeby choćby chwilowo zwiększyć ilość odwiedzin
na tej stronie - co się może (ale nie musi) przełożyć na ilość kasy wpadającej od reklamodawców.

Nie rozumiem zupełnie tych okrzyków oburzenia ze strony osób piszących
recenzje filmowe dla tego serwisu. Co z tego że jestem współtwórcą serwisu skoro może on w każdej
chwili paść bo wpływy z reklam nie są w stanie pokryć kosztów utrzymania strony (musi tak być bo większość
użytkowników używa programów blokujących wyświetlanie reklam) Zatem stojąc w obliczu zniknięcia serwisu
podchodzę do tego w ten sposób, że i tak stara wersja pozostaje a jeżeli ktoś zapłaci to nie mój cyrk, nie moje małpy.
Tylko, że Polacy mają swoją cholerną mentalność, że skoro pojawiają się dutki to trzeba zrobić wszystko, żeby
zaszkodzić.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Stycznia 2019, 18:01 »
Tylko, że Polacy mają swoją cholerną mentalność, że skoro pojawiają się dutki to trzeba zrobić wszystko, żeby zaszkodzić.
W sedno :D
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"