Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zasilacz vaporware za pol ceny  (Przeczytany 989 razy)

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
Zasilacz vaporware za pol ceny
« dnia: 08 Stycznia 2018, 16:08 »
Zmbobilizowales mnie Raf'u bo zabieram sie za zasilacz (dałeś mi nadzieje), z racji tego ze nie "rzucam słów na wiatr" tylko czasami mi terminy pływają to wiesz jaki będzie efekt, a no taki będzie że moja propozycja to połowa ceny jaką tych chcesz tylko że ja zapewniam zabezpieczenia o których tylko piszesz.

Reasumując będzie odrębny temat w tym zakresie, ponadto Raf'u otrzymasz ode mnie zasilacz do testowania o ile sie godzisz oczywiście - za free żeby nie było, licze na poważną opinie jako znawcy temtu.

PS> Zasilacz z pełnymi badaniami IEC w zakresie EMC/EMI zarówno na rynek EU jak i USA - to akurat nie stanowi ograniczenia w moim przypadku.

Cel jest taki żeby  user mógł sie cieszyć zasilaczem pro który nie uszkodzi jego comody.

Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Re: Zasilacz vaporware za pol ceny
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Stycznia 2018, 17:51 »
Czyli jaka to bedzie cena? Z obudowa i pro kabelkami ?

We <3 U !!
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline aniol

• Level 3
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Stycznia 2018, 18:33 »
Wchodzę w to na pełnej komodzie w liczbie 2 szt.

Fajnie by było, jakby jeszcze prosta sygnalizacja LED linii AC i DC były :)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Stycznia 2018, 18:43 »
...
« Ostatnia zmiana: 08 Stycznia 2018, 18:46 wysłana przez Kisiel »

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Stycznia 2018, 18:45 »
Diodowe a co to lata 80te? Normalny jakis picoolo, cortex czy cus za pare zlotych plus wyswietlacz 2x16 i mozna wystawic ile faktycznie jest voltow !

Offline aniol

• Level 3
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Stycznia 2018, 19:12 »
Na nixie!  ;D

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Stycznia 2018, 19:58 »
RS rób te zasilacze, bo stare zdychają.

Offline 64er

• Level 3
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Stycznia 2018, 20:04 »
Jakiś komitet kolejkowy trzeba stworzyć :) ja poproszę jeden.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Stycznia 2018, 21:15 »
moja propozycja to połowa ceny jaką tych chcesz tylko że ja zapewniam zabezpieczenia o których tylko piszesz.

Jeżeli to będzie połowa ceny (wychodzi to na 75zł) ja piszę się na taki zasilacz i poczekam nawet rok, bo wiem jak wygląda to z terminami, zwłaszcza że ktoś coś wykonuje tego typu rzeczy po pracy i w wolnych chwilach.
PM posyłam.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline dekanex

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Stycznia 2018, 22:27 »
Ja też się pisze na jeden. Rok czekania szybko minie  ;)

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Stycznia 2018, 00:04 »
Panowie, jestem w szoku. Kupujecie kota w worku na gębę. Chyba nigdy nie byliście na AmiBayu, gdzie za takie akcje sprzedający dawno by dostał bana. Nie ma fizycznie nawet prototypu, żadnych zdjęć, a już składacie zamówienia. Nie widzicie, jak sprzęt będzie wyglądał i tak dalej. Fajnie. Zero standardów. Może czas pomyśleć o takich standardach, jak na AmiBayu, by złośliwcy mogli pisać o C64Power, że nie jest jedynie forum bazarowym, a miejscem, gdzie można kupić dobry sprzęt za dobrą cenę? Sorry, ale dla mnie zamawianie produktu tylko i wyłącznie dlatego, że ma być według deklaracji przyszłego wytwórcy 2x tańszy od konkurencji, jest po prostu słabym argumentem w tym całym zamieszaniu.

Z tym zdychaniem starych zasilaczy to jakaś internetowa paranoja. Naprawiałem już setki C64 i nie spotkałem się z żadnym, który by był kompletnie zjarany przez kompletnie zwalony zasilacz. Były ciężkie przypadki, ale związane z faktem, że ktoś podpiął do C64 4-pinową wersję zasilacza w sposób nieprawidłowy (tak, to jest możliwe!). Gdy już miałem przypadki, gdy zasilacz padał, to albo C64 w ogóle nie wstawał (ale wstawał po podpięciu dobrego zasilacza), albo były buczenia na ekranie, etc. Prawdopodobieństwo, że firmowy zasilacz C64 padnie i zwali Wam C64, jest nikłe. Owszem, istnieje, ale jest po prostu małe. Żaden saver nie uchroni przed uderzeniem pioruna, bo w końcu producenci zamienników zasilaczy muszą ciągle na czymś zarabiać.

Od kilku miesięcy prowadzę archiwizację kaset. C64 potrafi chodzić kilkanaście godzin dziennie. Pracuję na starym zasilaczu i kompletnie się nie obawiam o to, że pewnego dnia mój C64 padnie. Za duże mam doświadczenie w tym zakresie i nie wierzę w bajki o power saverach i innych. Jedyne, przed czym mogę przestrzec, to przed firmowymi zasilaczami do 1541 II - są mocno awaryjne i polecam ich wymianę na coś nowszego. Nie można popadać w paranoję, bo to by oznaczało, że każdy sprzęt 20+, czy telewizor, czy magnetowid, czy radiomagnetofon, musiałby mieć wymieniany cały układ zasilania. Już widzę pasjonata szpulowców, który wymienia w swoim szpulaku zasilacz na ten z magicznym saverem i certyfikatem... :D

Na moim pierwszym C64 pracuję na zasilaczu samoróbie, którego autorem jest pewien znany człowiek (przemilczę xywę, by nie robić reklamy ;). Zasilacz śmiga od 14 lat bez ani jednej usterki, nie ma żadnego zabezpieczenia, ciągnie na raz C64 i dwie stacje (kto mnie zna wie, ile roboczogodzin swego czasu spędzałem przy C64). Da się? Da się;) Żaden certyfikat i saver nie zwalnia od racjonalnego myślenia.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Stycznia 2018, 16:22 »
Wycofałem warna, którego dałem rs2322
Temat został wcześniej wydzielony przez innego moda, ale błędnie pozostał w bazarze zamiast trafić tutaj.
Stąd mój błąd karania kolegi.

Joł! :)
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2018, 19:02 wysłana przez Vato74 »

Offline aniol

• Level 3
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Stycznia 2018, 16:41 »
Panowie, jestem w szoku. Kupujecie kota w worku na gębę.

Nie jestem w szoku, niczego nie kupiłem bo nikt niczego mi nie sprzedał.  Lamentujesz, jakbyś pomylił zainteresowanie z przelewem bankowym.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Stycznia 2018, 16:42 »
"kupowac kota w worku" to taki zwiazek frazeologiczny
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline rs2322

• Level 5
  • ASAP
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Stycznia 2018, 17:05 »
Wycofałem warna, którego dałem rs2322
Temat został wcześnie wydzielony przez innego moda, ale błędnie pozostał w bazarze zamiast trafić tutaj.
Stąd mój błąd karania kolegi.

Joł! :)

Dziekuje za sprostowanie :) Nie jestem autorem tego tematu jeszcze raz zaznaczam,

V-12/Tropyx i Raf'u nie widze abym oferował w tym wątku cokolwiek (w rozumieniu kodeksu prawa cywilnego), rozmawiacie sami ze sobą.

Zasilacz vaporware nie wiem kogo poniosła fantazja w zakładaniu tego tematu ale mam propozycje nazwy -> Rafopower PS ;]
Pamięci RAM każda ilość: KM4164, 4464, TMS 4464 MT1259-10
PCB - projekty na zamówienie.
Programowanie pamięci EEPROM, EPROM - free !
SD2IEC http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6630.0