Cześć Wszystkim,
właśnie się zarejestrowałem na forum, mam na imię Jacek i niektórzy mnie już znają z innych forum dotyczących głownie Amig i ZX Spectrum
przeczytałem regulamin i w sumie to nie wiem jeszcze jakie tu macie zwyczaje na tym forum więc grzecznościowo się chciałem przywitać
szczerze to z commodore to ja mam tyle wspólnego co z atari
nigdy mnie nie ciągnęło do tych marek zawsze to tylko zx spectrum, timexy i amigi
ale jestem posiadaczem też zarówno C64 i atari, mniej więcej śledzę nowinki co się dzieje na rynku
obecnie C64C to mam kilkanaście egzemplarzy całych jak i w samych częściach
jeżdżę na lokalne retro imprezy jak pozwala mi na to czas
obowiązkowo jestem na AmiParty w Chełmie, pewnie niektórzy z Was też
co do forum to początkowo będę udzielał się w dziale bazar, mam trochę retro gratów co niektórym się przydadzą, ja aż tyle nie potrzebuje
z tym retro światem jestem od czasów szkoły podstawowej podstawówki (zaczynałem od Elwro Junior) potem Timex 2048 sąsiad z klatki w bloku miał C64 i atari 65xe i potem czasy giełdy komputerowej w lublinie z latach dziewięćdziesiątych , swój egzemplarz c64c oraz c64g to tak naprawdę mam od może 2 lat
mam nadzieję że głupich pytań nie będę zadawał, jestem laikiem jeśli chodzi o C64 ale staram się nadrobić wiedzę o tym komputerku
mnie głownie interesują demka, gry głownie klasyczne, trochę działu sprzętu
jeszcze raz witam Wszystkich
jak by ktoś chciał pogadać i się wybiera na AmiParty do Chełma 11-13.08 to będę z Amigą4000