Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dzień dobry ;)  (Przeczytany 650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bośnia

• Level 1
  • *
Dzień dobry ;)
« dnia: 24 Lipca 2017, 22:20 »
Cześć wszystkim! :)
Na imię mam Tymoteusz, z zawodu elektronik, pracuję w branży HF, mieszkam w Poznaniu :)
Na forum natknąłem się po tym jak kupiłem pierwsze commodore (3 dni temu?), niestety uwalony SID, muszę zapolować na nowy, scalak albo komputer.

Pozdrawiam
Bośnia ;)

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Re: Dzień dobry ;)
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lipca 2017, 23:15 »
Cześć! Witamy na forum ;) Jak nie znajdziesz C64, to możesz się zgłosić do mnie ;) Jeszcze mi kilka nadmiarowych zostało ;)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lipca 2017, 00:12 »
Cześć.
Ewentualnie możesz poszukać substytut SIDa, w postaci SwinSIDa, jak nie jesteś SIDowym zboczuchem.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Lipca 2017, 00:53 »
Ja bym w pierwszej kolejności na miejscu moderatora Vato, posprawdzał powiązania kont z kisielozą - konta uncle_ben Bośnia chopper , jeśli IP są znowu z proxy to na 99% psychiatra wypisał przepustke.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Lipca 2017, 01:43 »
Ja bym w pierwszej kolejności na miejscu moderatora Vato, posprawdzał powiązania kont z kisielozą - konta uncle_ben Bośnia chopper , jeśli IP są znowu z proxy to na 99% psychiatra wypisał przepustke.
TYMOTEUSZ zemsta sponsora?

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Lipca 2017, 02:59 »
Tak po prostu Commodorka kupiłeś? Miałeś kiedyś w dzieciństwie? Pytam, bo to musi być depresjonujące dla ludzi widzieć mikrokomputer z początku lat osiemdziesiątych przez współczesnych ludzi. Wszystko wolne, parametry jak z filmu SCI-FI z lat sześćdziesiątych. Opowiedz o tym.

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Lipca 2017, 08:43 »
Spotkamy się na jakimś zlocie retro albo innym party to się wszystkiego dowiemy  ;)

Offline Bośnia

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Lipca 2017, 08:57 »
Commodore kupiłem, bo lubię starą elektronikę, mam trochę unitry, parę starszych laptopów(ostatnio kupiłem laptop Acera z '96).
Niestety nie miałem nigdy wcześniej Commodorki, ale w Pegasusa sie nagrałem.
Mógłbym prosić o wyjaśnienie?
Bo chyba nie zrozumiałem żartu.. :-\

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Lipca 2017, 09:11 »
Commodore kupiłem, bo lubię starą elektronikę, mam trochę unitry, parę starszych laptopów(ostatnio kupiłem laptop Acera z '96).
Niestety nie miałem nigdy wcześniej Commodorki, ale w Pegasusa sie nagrałem.
Mógłbym prosić o wyjaśnienie?
Bo chyba nie zrozumiałem żartu.. :-\

spokojnie, to lokalny folklor... Kisiel podejrzewa wszystkich nowych, że są olem1111 a maliniak wszystkich, że są Kisielem

Offline Term

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Lipca 2017, 23:01 »
 ::) To jak z agentami za komuny 8), po ok. 2 miesiącu przeglądania forum zaczynam łapać o co ka man. Też załapiesz.  :)

Jak do przetestowania (lub użytkowania) polecam w/w SwinSid'a na Medze88 - jak chcesz gotową płytkę zagadaj z @RS2322 (co prawda "ścina" między mną a kol.RS, ale PCB robi całkiem całkiem).

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Lipca 2017, 18:26 »
A jak się ktoś pojawi na nicku "Hercegowina", to nie posądzajcie tylko, że to ja jestem, skoro premierę przygotowuję na C64Power, więc muszę być na jakże popularnym nicku "Buddha". haha :D No ale kto wie, więc jak coś, to i tak cieszę się Kisiel, że mimo tych wysiłków to nadal jesteś tutaj z nami :D

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Lipca 2017, 23:39 »
No hej. Jakbyś z tym Acerem miał jakieś pytania, to wal śmiało. Akurat trochę ostatnio siedzę na Dosie. Jak do grania, instalnołbym na Twoim miejscu MS-DOS (FreeDos, MS-DOS 7.10), jak do używania w życiu codziennym to DSLinux lub jak pójdzie Puppy Linux. Jak sie da, to zainstaluj oba na osobnych partycjach.

A w co grasz i z czego? Z magnetofonu? Z kartridża?