Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Bo Chrome na XP i Vista jest do v49...  (Przeczytany 566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Bo Chrome na XP i Vista jest do v49...
« dnia: 21 Marca 2017, 19:53 »
Ale na szczescie jest SlimJet ;)

taka ciekawostka, jesli ktos potrzebuje wciaz uzywac xp albo visty a ma dosc mulacego firefoksa (ktory ostatnio tez przestal wspierac ww systemy).

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Fishman

• Level 2
  • **
Re: Bo Chrome na XP i Vista jest do v49...
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2017, 09:41 »
Na 3.11 chyba tylko Opera (po doinstalowaniu Win32) pozwala na przeglądanie kawałka internetu.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2017, 11:27 »
dla win16 byl IE5 ! :D
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Fishman

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Marca 2017, 12:05 »
Był, ale internetu tym w zasadzie nie da się przeglądać. Podobnie jak IE6 w gołym XP. Opera jeszcze sobie radzi z częścią stron.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2017, 16:47 »
A co powiesz o ludziach wpinajacych (na sile...) c64 do netu w 2017 ?!

Offline MCbx

• Level 4
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2017, 16:51 »
Można użyć nawet starszego Firefoksa/PaleMoona, oby tylko go zabezpieczyć. NoScript i biała lista nie tego co widzimy w pasku adresu, ale każdej domeny na każdej stronie jest całkiem dobrym zabezpieczeniem. Działa bardzo dobrze, można sporo robić nawet na netbooku 900MHz.

Offline Fishman

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Marca 2017, 07:19 »

Masochiści? Zwolennicy parti rządzącej? :D
No ale wpinają nie po to, żeby skorzystać na nim z youtube, tylko z usług dla niego przeznaczonych, a mi chodziło właśnie o to, że o ile IE6 w gołym XP internetu praktycznie nie idzie przeglądać, to Operą na 3.11 (z pewnym bólem) idzie.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Marca 2017, 07:44 »
Co masz na myśli przez stwierdzenie "goły XP"? Ja na XP używam Chrome. Firefox dostał u mnie bana za coraz większe obciążanie zasobów procesora. Z Operą też już się pożegnałem, choć używałem przez lata (wiele stron nie działa na niej prawidłowo). Za to Opera całkiem dobrze spisywała się na telefonie z Symbianem. :D
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Marca 2017, 11:25 »
Firefox dziala domyslnie tylko na jednym rdzeniu procka, niestety. Wlaczenie wieloprocesorowosci zabija spora czesc pluginow, chlopaki walcza juz z tym jakies 5 lat. Natomaist chrome dla xp jak juz napsialem nie jest aktualizowany... ChomOpery zdarza mi sie uzywac ale Vivaldi lub OtterBrowser lepiej utrzymuja funkcjonalnosc Opery 12.x :)

Masochiści? Zwolennicy parti rządzącej? :D
No ale wpinają nie po to, żeby skorzystać na nim z youtube, tylko z usług dla niego przeznaczonych, a mi chodziło właśnie o to, że o ile IE6 w gołym XP internetu praktycznie nie idzie przeglądać, to Operą na 3.11 (z pewnym bólem) idzie.
Smiesza mnie fotki gosci winajacych te wifi-userport modemo-rs232-adaptery o cieszacych sie max z BBSow... no ale osob uzywajacych np datasetta "dla kimatu" tez nie brakuje.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Marca 2017, 13:33 »
fotki gosci winajacych te wifi-userport modemo-rs232-adaptery o cieszacych sie max z BBSow... no ale osob uzywajacych np datasetta "dla kimatu" tez nie brakuje.

No a jak jest na PPA ?  "Amiga w FPGA to nie Amiga bo nie ma stacji dysków". Teraz jak PiotrGo zaprezentował "MiniMiga" z możliwością podpięcia prawdziwej stacji - dopiero się tam zaczęło fapanie.
A w ogóle - po co my się zajmujemy takimi gratami ? :P
-profil nieaktywny-

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Marca 2017, 13:48 »
offtop sie starszny zrobil ;) robie splita ;d