To jakby porównywać gumową lalę z kobietą. Niby podobnie, ale jakiś taki niedosyt... Są tacy, co sobie chwalą. Ja wolę oryginał, mimo iż ma 30 lat
Zgodzę się z tobą bo nic nie zastąpi oryginału ale jak napisałem to chodzi tu tylko o klimat. Myślami byłem chyba bardziej przy tym, co napisał Kisiel tzn. idealne parametry, ustawienia itp. Sporo nowych rzeczy typu hardware, expansions zostało stworzone całkiem niedawno dla C64 to może będzie już wdrożone jako standard w tej lub podobnej maszynie, która być może niedługo się ukaże. Wystarczy spojrzeć, że coraz to więcej rzeczy wychodzi np. pod REU . Sorki bo nie znam ciebie i być może się mylę ale zapewne tylko przeglądasz demka, gry to nie potrzebny ci taki sprzęt, kto wie ? . Ja patrzę pod innym kątem bo rzeczywiście dla sceny komputerowej C64 to czas jak gdyby stanął w miejscu lecz niestety my się starzejemy i nic tego nie zmieni. Ja mam już ponad 30 lat i nadal zapał np. do tworzenia kodu na C64 lecz nie zawsze mam na to czas bo praca, rodzina itp. Zależy mi aby jak najszybciej coś zrobić, kiedy mam jeszcze tzw. wenę, a gdy widzę kompilatory na PC dla C64 np. Relaunch, ACME, 64TASS lub całe środowiska programistyczne np. "C64studio" to dla mnie to jest rewelacja, gdyż kilkukrotnie przyśpieszają mi pisanie kodu. Z drugiej strony to też wydaje mi się, że jeśli będziemy kupować takie lalki jak np. "THE 64" to producenci tego sprzętu będą nadal go rozwijać tak, aby zachować dawny klimat poczciwego C64 i zarazem coraz lepiej usprawnić nam pracę z tym komputerem ...