Trwa przegląd kolekcji i w związku z tym wyodrębniłem kolejnego C64G na sprzedaż (możliwe, że ostatniego...).
Obudowa kompletna, żadnych pęknięć. Wizualnie w ładnym stanie, nie jest pożółknięta, wymaga jedynie odkurzenia (CIF i te sprawy;) - DHG pewnie coś może powiedzieć na ten temat, hehe. Klawiatura kompletna, bielutka, ale zakurzona (wymaga odkurzenia), sprawna, czyli wszystkie klawisze chodzą prawidłowo.
Płyta główna kompletna, włącznie z w pełni działającym SID-em, rok produkcji 1991. Była przeze mnie serwisowana - posiada obie kości RAM w podstawkach oraz uwaga - PLA (Sharpa) w podstawce, ponieważ oryginalny był uszkodzony (w końcu trafiłem na egzemplarz z uwalonym Sharpem
. Niestety podczas wylutu okolice PLA na laminacie zmieniły kolor, bo się zbyt mocno przygrzało. Do tego musialem rekonstruować kabelkiem jedno połączenie, bo wcięło. Z przodu absolutnie nie widać tego mankamentu, jedynie od spodu. Dodatkowe detale - płyta główna nie posiada żadnego ekranu. Mam zapasową metalową podstawkę (dolny ekran) z innego C64, tylko nie da się jej zamontować do C64G, bo wówczas blacha po prawej stronie wystaje za wysoko i nie da się zamknąć obudowy (więc chyba jednak jest to ekran z C64C starego typu
. Do tego brakuje 3 śrubek. I to tyle z detali. Ogólnie egzemplarz ładny - brać i się nie zastanawiać. Sama jednostka bez zasilacza.
Dla forumowiczów extra cena 110 zł + 20 zł przesyłka kurierska.
W niedalekiej przyszłości będę miał jakiegoś starego C64 na sprzedaż, ale najpierw muszę go naprawić. ;-)