Miesiąc temu zanabyłem od kolegi @RS2322 powyższe ustrojstwo t.j. płytkę z prockiem, poskładałem:
i mam prośbę do osób posiadających w/w interface o soft do tego cuda ze zmodyfikowaną liczbą możliwych wciśniętych na raz klawiszy - RS2322 pisał że się da.
Kontakt z twórcą określiłbym jako "ciężki", zapewne z powodu braku czasu ze strony kolegi (z rozmowy bardzo fajny człowiek).
Jak pisałem procek był wlutowany. Na procka jest coś "wrzucone" (na pewno nie program właściwy) być może bootloader (po podłączeniu zasilania miga dioda). Wyłączony jest SPI, nie mam JTAGa, a nie chcę na razie traktować go HVP w celu resetowania bo: być może jest bootloader.
Pytałem autora, na razie cisza...
Trochę zależy mi na czasie.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
P.S.
Mój "projekt" porzuciłem, po stwierdzeniu, że nie potrafię uzyskać efektu wciśnięcia kilku klawiszy jednocześnie - korzystałem z gotowca obsługującego PS/2 w Bascomie (GETATKBD).
Ergo - nadal jestem z ręką... t.j. bez klawiatury.
W międzyczasie znalazłem coś takiego
https://github.com/patrikaxelsson/AmigaKeyboard2C64 - nie działa - zapewne ja coś źle kompiluje, bo na C się nie wyznaje. Może i tak być, że niezbędny jednak będzie np. MT8812 switch analogowy, ale o niego b.ciężko.
Wlutowany kabelek widoczny na zdjęciach to TX/RX (na schemacie - debug).