Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Problem z głowicą  (Przeczytany 481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

blooom

• Gość
Problem z głowicą
« dnia: 03 Grudnia 2004, 18:35 »
 Witam..

Czy da się jakoś ustawić głowicę jeśli nie mam kartridża...(oczywiscie nie ustawiając w ciemno...)

Blagam o szybka odpowiedz

Guayar

• Gość
Problem z głowicą
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudnia 2004, 19:35 »
 Da sie - nalezy przylutowac gniazdo minijacka do glowicy i podlaczyc do tego glosniki  - wtedy mozesz na sluch ustawic glowice :)

~shake@poczta.fm#*#Shake

• Gość
Problem z głowicą
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Grudnia 2004, 00:37 »
 Tak może na słuch i się da choć nigdy tego nie próbowałem   Ja po pewnym czasie przestałem używać proga do strojenia głowicy z kartridża. Puszczałem na ekran początek programu (tam gdzie są szerokie poziome pasy) i stroiłem tak aby były jak najmniej poszarpane. Po pewnym czasie doszedłem do takiej wprawy że kartridż stracił swe zastosowanie.

Shake

• Gość
Problem z głowicą
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudnia 2004, 00:43 »
 Tak może na słuch i się da choć nigdy tego nie próbowałem   Ja po pewnym czasie przestałem używać proga do strojenia głowicy z kartridża. Puszczałem na ekran początek programu (tam gdzie są szerokie poziome pasy) i stroiłem tak aby były jak najmniej poszarpane. Po pewnym czasie doszedłem do takiej wprawy że kartridż stracił swe zastosowanie.

Offline OSH

• Level 5
Problem z głowicą
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Grudnia 2004, 08:53 »
 Ja podobnie. Wykorzystałem metodę wzrokowo-słuchową Ale tutaj decydują czasem ułamki milimetra. Ja bym radził kupić stację dysków i uwolnić się raz na zawsze od tego problemu. Jako, że stacja do C-64 powstała w tym samym czasie co magnetofon, nie wykraczamy przeciw regułom oldschoolu