Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Szukam pewnego cracktro od TRIAD.  (Przeczytany 819 razy)

Offline wlodi5

• Level 1
  • *
Szukam pewnego cracktro od TRIAD.
« dnia: 06 Maja 2015, 09:39 »
To było z 17 lat temu, gdy przez parę tygodni zagościło w moich włościach C64 pożyczone od znajomego. W zestawie było kilka kaset z grami. Jedyne co pamiętam, że na dwóch z wielu były kolorowe okładki i na jednej pisało "PREDATOR", a na innej "NAJEMNIK" i były to raczej typowe składanki na których znajdowały się m.in te gry. Kaset było kilka, więc nie jestem pewien, czy poszukiwane przeze mnie cracktro było akurat na którejś z tych dwóch.

Na 99% było to cracktro, intro przed jakąś grą, pamiętam jak za mgłą ale był widoczny podpis TRIAD a nad nim (?) sporych rozmiarów trójwymiarowy obracający się trójkąt (logo Triad), nie pamiętam jaką techniką efekt został osiągnięty, coś mi świta że były to punkty, ale mogę się mylić.  Wszystko było w kolorystyce szaro-czarno-białej. Jednak szukam tego ze względu na muzykę, która w tamtym czasie mnie zachwyciła. Trudno mi opisać jak ona brzmiała, ale musiał to być dosyć chwytliwy motyw. Jedyne co może mi się kojarzyć to dosyć ciepłe, jak na SID'a, brzmienie.

Szukałem na yt jakichś kompilacji wszystkich inter Triadów, ale nie znalazłem. Na CSDB trochę tego jest, musiałbym poświęcić wiele czasu, żeby wszystkie intra TRIAD'ów przejrzeć.

Może ktoś będzie w stanie pomóc ;)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!

Offline wlodi5

• Level 1
  • *
Re: Szukam pewnego cracktro od TRIAD.
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Maja 2015, 11:30 »
To są wszystkie intra TRIAD'ów ?

Jeśli tak, to gdzieś to  musi być to. Na razie nie widzę dokładnie tego co zdołałem zapamiętać, ale jest kilka podejrzanych. Trzeba będzie sprawdzać na emulatorze po kolei.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maja 2015, 12:24 »
na http://intros.c64.org/ masz jeszcze co-opy Triad+Fairlight oraz Triad+Onslaught

Offline wlodi5

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Maja 2015, 17:25 »
Przeglądnąłem wszystkie te intra na realnym komodorku ale w żadnym nie było efektu "tak, to na pewno to". Pewne podejrzenia padły na numer 12, na pewno już gdzieś widziałem ten błyskający trójkąt, muzykę też jakby trochę kojarzę, ale to raczej nie to czego szukałem. Numer 22 niby też sobie zakreśliłem ze względu na znaną muzyczkę, ale to produkcja z 2008r., więc nie możliwe abym wtedy mógł to zobaczyć.

Możliwe, że było to coś innego niż cracktro? Demem to raczej nie było, pamiętam że cały czas obracał się trójkąt, raczej była to pewna forma trójwymiaru.

Offline hyvax

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Maja 2015, 18:25 »
Trudno mi opisać jak ona brzmiała, ale musiał to być dosyć chwytliwy motyw. Jedyne co może mi się kojarzyć to dosyć ciepłe, jak na SID'a, brzmienie.

hmm... http://hvsc.perff.dk/MUSICIANS/D/DRAX/Tristesse.sid ?

Offline elroy

• Level 4
    • piwo.org
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Maja 2015, 21:45 »
Świetny kawałek swoją drogą :) Jeden z moich ulubionych.
C64, C64G, C64C, C64 DTV, 3x 1541-II, SD2IEC, Final III, DualSID, Mon. 1084s, Jiffydos, A500/600

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Maja 2015, 10:46 »
Możliwe, że było to coś innego niż cracktro?

nawet bardzo, tylko nie wiem czy ci starczy weekendu http://csdb.dk/group/?id=132
:)