Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Gdzie ja miałem jechać ? Rydzyń stare komputery.  (Przeczytany 858 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Gdzie ja miałem jechać ? Rydzyń stare komputery.
« dnia: 10 Kwietnia 2015, 15:05 »
Gdzieś w tą Sobotę,
Wybiera się ktoś ?

idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline PTR

• Level 3
Re: Gdzie ja miałem jechać ? Rydzyń stare komputery.
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwietnia 2015, 15:15 »
Gdzieś w tą Sobotę,
Wybiera się ktoś ?
Radlin?
ja zamierzam wpaść :D

Offline Beda

• Level 3
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwietnia 2015, 19:58 »
Ale urwał - toż to dwa kroki ode mnie   :P
Żeby człowiek dowiadywał się takich rzeczy w taki sposób  :-[

Nie wiem kiedy, ale wstyd było by nie skorzystać z okazji  ;D
Parę C64 i parę innych...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwietnia 2015, 02:57 »
Ja sie tam wybieram
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Beda

• Level 3
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwietnia 2015, 22:06 »
Byłem tam dzisiaj - cóż jak na pierwszy raz i moje wyobrażenie o takich eventach, to d... nie urywa  :'(
Może dla tego, że nie było nic z rodziny C=, a nawet i Atari XE/XL.
Parę PC starszej konfiguracji, jeden ZX+, jeden Ameprod i podobny VIDEO 3000 na wzór ponga, parę konsol SEGA i jedno Atari 2600, jeden NES i GameCube z bębenkami w które się uderzało...
Parę(naście?) przenośnych konsolek włącznie z nakręcanymi ręcznie i tu już trochę ciekawostek (nowości) się znalazło...

Nawet nie wiadomo kiedy zleciały prawie dwie godzinki i dopiero po powrocie, a może nawet podczas powrotu coś jednak zaczęło się dziać :)
Starszy syn stwierdził, że nigdy nie przeszedł Zeldy do końca i chce, żeby mu podłączyć NESa i będzie pykał sobie przez parę dni, aż wreszcie się nagra...
Na evencie sam się zdziwiłem, jak napierał na NESie z Mario 3, i znał triki, których nawet ja nie pamiętam już...
Z młodszym trochę ciężej, bo dla niego życie bez codziennej dużej dawki CS chyba nie ma sensu, ale w ponga troszkę popykaliśmy i myślę, że odkurzę swojego AMEPRODa, powymieniam potencjometry i trochę uciechy z tego jeszcze będzie :)

Bylem na stronie DKiG i czytając: "DKiG ma na celu przypomnienie jak wyglądały komputery kilkanaście-kilkadziesiąt lat temu. Na imprezie będzie można uruchomić miłe wspomnienia związane z dawnymi maszynami." myślę, że jednak nie był to czas stracony, ani zmarnowany :)

Może jest mały niedosyt, ale co ciekawe starszy spytał, czy jutro też pojedziemy (WTF ???) - czyżby jednak odziedziczył małego świra po starym ??  ;D

Jednym słowem warto było i jutro na pewno podjedziemy jeszcze raz  :P

ps. Tak do śmiechu powiedziałem po przyjeździe, że jutro z rana podjedziemy do mojego "magazynu", weźmiemy jakiś TV 14 cali, do tego C64 z magnetem i stacją, i dołączymy się czynnie do eventu, a starszy teraz spytał, czy na pewno tak zrobimy  :P
Nie będę kombinował, ale na pewno jutro jeszcze raz tam podjedziemy koło 12-13 i trochę zabawimy  ;)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwietnia 2015, 22:23 »
miała być amiga 500 ale padła, troszkę wiało pustką ale eksponaty były ok. doom zaliczony.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Beda

• Level 3
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwietnia 2015, 23:39 »
Czyli to jednak Ty...
Zapytałeś czy to tylko tyle sprzętu? (coś w tym stylu - około 14) ???  :P

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Kwietnia 2015, 00:06 »
autograf chciałeś ?

Jak bozia da to będzie jakiś wspólny event pałowo muzealny więc.. tylko się cieszyć.