Tak mój telewizor (Blaupunkt 50 led) ma nawet na pudełku napisane, że ma procesor obrazu. Niestety nie da się wyłączyć. Tryby dynamiczne, łagodne różnią się tylko ostrością kolorów i jasnością a efektu ściemniania nie da sie wyłączyć. Wcześniej miałem LG 30 lcd bez led, i tam było to samo, ale pamiętam, że ustawiałem w ustawieniach jakiś tam kontrast dynamiczny, więc tam pewnie dało się wyłaczyć ale nie sprawdzę bo już go nie mam. Powiem tak, no cóż trudno, TV kupiłem przede wszystkim do filmów bo jestem myślę zapalonym kinomanem i w filmach obraz jest super. Procesor obrazu robi to tak, że nie widać że coś się zmienia. Widać niestety w sytuacji kiedy tło jest w jednolitym kolorze co na C64 bywa często. Cóż trzeba będzie z tym jakoś żyć a jak kiedyś będe kupował nowy TV to będę wiedział jakie ustawienie w opcjach musi być. Ciekawi mnie jednak sprawa Atari, czemu tam tego nie było, a może nie trafiłem na taką grę która by to spowodowała. No nic jak znajdę czas (niestety teraz mam zasyp spraw na głowie) to napisze w Basicu testowe programy na C64 i Atari ze zmieniającym się tłem i zobaczymy.