Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Muzeum Historii Komputerów w Katowicach  (Przeczytany 852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline heniek29cr

• Level 5
Muzeum Historii Komputerów w Katowicach
« dnia: 07 Marca 2014, 11:15 »
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3353221,muzeum-historii-komputerow-w-katowicac h-otwarte-to-pierwsza-taka-placowka-w-polsce-zdjecia,id,t.html
I jak mówili w radiu można wpaść i sobie pograć\"\"

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Marca 2014, 11:22 »
chyba jeden post na ten temat  wystarczy, drugi do kasacji.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Marca 2014, 11:35 »
Cobra of Samar
Sorry bo piszę z telefonu i mi się dubel zrobił już pisałem do Rafa....

Offline elwer

• Level 4
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Marca 2014, 14:01 »
To gdzie jest te muzeum? DZ twierdzi że na pl. Andrzeja a na stronie muzeum że siedziba jest pl. Oddziałów Młodzieży Powstańczej 1. Fakt faktem place są obok siebie.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Marca 2014, 14:44 »
witryne ostatnio widziałem na pl. andrzeja.

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Marca 2014, 20:50 »
Pytajcie Ramosa\"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Marca 2014, 09:28 »
te 2000 to chyba zebrali metoda analogiczna do "na wnuczka", tylko w tym kontekscie jest "na muzeum" ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Marca 2014, 09:40 »
hehe zazdrościsz że masz mniejsze ;P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Marca 2014, 10:41 »
Raf:
te 2000 to chyba zebrali metoda analogiczna do "na wnuczka", tylko w tym kontekscie jest "na muzeum" ;)

A to źle? Jak bym miał coś co sie kurzy w szafie to sam bym chętnie oddał, bo widać, że chłopakom zależy i się starają.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Marca 2014, 11:37 »
Czy zle - jesli ktos na power pisze ze odda jakis sprzet za darmo a inna osoba chce to wysepic z tekstem "bo na muzeum" to jest to dla mnie zenujace, tym bardziej ze maszyny majace niskie znaczenie kolekcjonerskie (pospolite c64) to w tym muzeum maja na peczki przeciez, fotki pokazywali szaf uginajacych sie od c64, ale na pytanie czy to zle kazdy sobie musi odpowiedziec indywidualnie - moje zdanie znacie.

PS. najbardziej "zazdroszcze" osobie, ktora to muzeum prowadzi... tego charakteru, charyzmy, sposobu w jaki traktuje ludzi \"\"

pamietam nasze pierwsze spotkanie celem nawiazania wspolpracy, gdzie zapewnial mnie, ze chce ze mna wspolpracowac ale z ramosem sie spotkal "tak ot", pytal mnie nawet czy ramos jest uposledzony wtedy... po czym mnie po prostu olal a ramos jako pozyteczny idiota weszy na power i pewnie nie tylko za wszystkim co mozna by wysepic "na muzeum"... naprawde kulisy tego przedsiewziecia sa obiecujace. Przypadkiem dotarlem do osoby, ktora prowadzila z K. Ch. wspolprace biznesowa, przedstawial go jako czlowieka nieslownego, niewywiazujacego sie i niegodnego zaufania, co zreszta dokladnie odzwierceidla moje doswiadczenia.

Moze i nie warto tego pisac, ale to sa fakty.

Parafrazujac Pilsudskiego : Idea szczytna, tylko ludzie kurwy.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Marca 2014, 23:53 »
Raf:
Moze i nie warto tego pisac, ale to sa fakty.

nie znam sie to sie wypowiem. podwiozłem tam dziś hardware który wypatrzono u mnie na allego. $ do ręki. dziękuję dobranoc.

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Marca 2014, 10:29 »
Raf:
tym bardziej ze maszyny majace niskie znaczenie kolekcjonerskie (pospolite c64) to w tym muzeum maja na peczki przeciez, fotki pokazywali szaf uginajacych sie od c64

Od tej strony przedsięwzięcia nie znałem. Ok, to wydaje się co najmniej bez sensu (chyba, że chcą tym później handlować, ale to znowu słabo etycznie wygląda). Z drugiej strony widziałem jaki sprzęt na Pixel Heaven przywieźli i były tam cuda o których istnieniu nawet nie wiedziałem, wiec odebrałem to bardzo pozytywnie.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Marca 2014, 12:29 »
doman:
słabo etycznie

pewnie, niech rozdają.

imo utrzymanie lokalu tych rozmiarow kosztuje, transport gratow na imprezy tez. i co, wielki placz ze mogliby utrzymywac sie z handlu i pozyskiwania od ludzi bezuzytecznego sprzetu?

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Marca 2014, 17:45 »
Chciałem podobne muzeum starych komputerów i innego retro złomu w Lublinie zrobić ale dzięki urzędnikom upadł pomysł. Nie stać mnie wydać kilka tysięcy miesięcznie na utrzymanie takiego przybytku. Może jak się zmienią urzędnicy PO, PSL na jakiś normalnych to temat ponowię.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Marca 2014, 20:01 »
Chciałbym zobaczyć 2 tysiące unikatowych, niepowtarzalnych komputerów w jednym miejscu. Sceptycznie podchodzę do tematu, pewnie policzyli wszystkie peryferia, joysticki itp.

shango:
dzięki urzędnikom upadł pomysł

Nie trzeba urzędasów, by zrobić muzeum.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!