Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: gra przygodowa  (Przeczytany 4509 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grzegorz

• Gość
gra przygodowa
« dnia: 09 Marca 2013, 12:23 »
Hey,

Nie mogę znaleźć gry, która miała charakter przygodowy tzw. runaround. Cechą charakterystyczną było to, że grało się jakby dwiema postaciami: raz chłopcem a raz kimś w rodzaju wampira czy wilkołaka. Jako owy potwór można chyba było atakować inne osoby, i można było być złapanym i osadzonym do więzienia. Wydaje mi się, że w nocy było się tym stworem, a za dnia chłopcem. W więzieniu stwór zmieniał się w chłopca i można było znowu hasać. Pamiętam też że zasadniczo bohater poruszał się po mieście, w tym po dachu, a także można było zejść do tunelu metra czy stacji pkp, gdzie próba wejścia w tunel nie kończyła się dobrze.

Jakby ktoś się zechciał pochylić to będę wdzięczny za pomoc i spokojny sen w nocy \"\"

noctropolis

• Gość
gra przygodowa
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Marca 2013, 13:49 »
Werewolves of London ?

Offline hsimpson

• Level 6
gra przygodowa
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Marca 2013, 14:22 »
@grzegorz: Czy ta gra była w rzucie izometrycznym?
Jeśli tak, to może chodzi Ci o Knight Lore, ale ona była tylko na ZX Spectrum i Amstrada.

Offline mentos

• Level 5
gra przygodowa
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Marca 2013, 18:01 »
A to dziwne bo Knight Lore mam także na Komdę i Atarynę ?
Fajna gierka ale opis trochę jest inny.
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline wackee

• Level 6
gra przygodowa
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Marca 2013, 19:04 »
Też mam od razu skojarzenie z Knight Lore.

runstop

• Gość
gra przygodowa
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Marca 2013, 22:31 »
opis grzegorza nie pasuje w 100% do Knight Lore (atakowanie, więzienie). poza tym zdaje się że tej gry nie było na c64 (albo na nią jakimś przypadkiem nie trafiłem?).

Offline hsimpson

• Level 6
gra przygodowa
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Marca 2013, 14:18 »
mentos:
A to dziwne bo Knight Lore mam także na Komdę i Atarynę ?

A to nie jest przypadkiem dopiero wersja preview?

Offline Skull

• Level 6
gra przygodowa
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Marca 2013, 22:04 »
dokładnie - Knight Lore jeszcze nie ma na C64 \"\"

wiecej szczegółów prosimy - na temat widoku (trówymiar, z góry, z boku - scrollowanie..)
mi zmiana z czlowieka na zwierzę  -w pierwszej chwili kojarzy się z altered beast, ale oczywiście to nie to.

Offline mentos

• Level 5
gra przygodowa
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Marca 2013, 22:10 »
No bardziej mi chodziło o wersję na Atarynę bo kilka dni temu syn się bawił, na Komodę sprawdziłem po prostu na tubie i była i stąd myślałem że jest.
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

grzegorz

• Gość
gra przygodowa
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Marca 2013, 22:14 »
Werewolves of London - to był to ! No super z Was gracze \"\" żeby tyle wiedzieć \"\" muszę teraz rozkminić o co chodziło i zamknąć jeden z tych niedokończonych wątków z dzieciństwa. Ostatnio skończyłem the Vikings (ale z trainerem bo na save'owaniu i reloadowaniu zajęłoby to wieki).
Pozdrawiam serdecznie
GZ