Kisiel:
Po raz drugi facepalm, pierwszy za dekoder adresów FC, hehehe
Fakt, napisałem coś nie sprawdziwszy wcześniej w necie. Później zedytowałem wcześniejszego posta i wyszło conajmniej dziwnie. Zdjęcie SuperRamCard rozwiało by wątpliwości od początku.
A co do FC3. Chciałem po prostu sklonować PCB tego H&P. Pomyślałem jednak, że ciekawiej będzie nie zaczynać od PCB, tylko spróbować rozrysować schemat i z tego odtworzyć PCB.
Pojawił się pomysł wykorzystania do tego celu darmowego Paint.NET. Sprawdził się lepiej, niż kartka + ołówek, no i nie trzeba było odwracać co chwila płytki. Ciekawe doświadczenie dydaktyczne
Tak sobie to układałem w Eaglu bez zbytniej weryfikacji, czy ma to ręce i nogi. Wydrukowałem sobie tylko strukturę wewnętrzną układów ttl i dawaj "ciągać połączenia". Projekt niestety na tym etapie uległ "hibernacji", ale pomyślałem że pomysł był na tyle ciekawy żeby się nim podzielić.
Chętnie przyjmuję konstruktywną krytykę, bo wtedy mogę się zorientować że błądzę. Nie lubię tekstów "zamknij się, głupi jesteś, na niczym się nie znasz", ale one też mnie nie załamują
A co do klona SuperCPU, to nam w zupełności wystarczyło by te 1MB SRAM...