Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zmiana silnika forum?  (Przeczytany 4188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mikser

• Gość
Zmiana silnika forum?
« dnia: 28 Lipca 2012, 23:27 »
Tak ja mam. Zmienić silnik forum na bardziej funkcjonalny, dopracowany. Problemy z logowaniem, brak możliwości kasowania ogłoszeń w giełdzie to tylko kilka z niedoróbek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Lipca 2012, 23:58 »
watek jest o podziale forum.

nie planuje zmiany silnika. o problemac z logowaniem mozesz gdzie indziej. brak mozliwosci kasowania ogloszen - wtf?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Psychik

• Level 5
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lipca 2012, 10:20 »
Raf, jesli cos robic, to IMO tylko zmianana inna wersje forum.

to jest najbardziej prymitywny i upierdliwy silnik z jakim mam do czynienia na forach, ktore odwiedzam.

Offline mentos

• Level 5
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lipca 2012, 13:46 »
Atari on line to jest dopiero badziewie, do dziś nie wiem jak tam priva napisać czy cuś cytować, porażka
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline Mikra_Lbn

• Level 3
    • http://www.lubus.info
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lipca 2012, 15:13 »
A według mnie forum ma swój klimat i tyle.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Lipca 2012, 16:04 »
Psychik:
Raf, jesli cos robic, to IMO tylko zmianana inna wersje forum.to jest najbardziej prymitywny i upierdliwy silnik z jakim mam do czynienia na forach, ktore odwiedzam.

zakladajac ze tak by sie stalo... napiszesz konwerter na inny silnik? ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Psychik

• Level 5
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Lipca 2012, 16:37 »
Raf, a nie ma nowszej wersji tego tałatajstwa?

a nie mozna by chociaz wydluzyc czas w ktorym da sie edytowac swoj post?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Lipca 2012, 16:41 »
jest nowsza wersja ale wiele nie wnosi, przede wszystkim nie ma wodotryskow ;)

wydluzyc czas edycji technicznie mozna, ale jest on wzglednie krotki po to aby nie dalo sie manipulowac wypowiedziami "wstecz".

mikser

• Gość
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Lipca 2012, 17:25 »
Raf:
brak mozliwosci kasowania ogloszen - wtf?

Chodzi o to że wiele tematów w giełdzie jest już nie aktualnych zaśmiecających forum. Min. mój temat, chciałem go usunąć ale nie widzę tam takiej opcji chyba że z założenia tak miało być.

Offline Psychik

• Level 5
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Lipca 2012, 17:44 »
Raf:
wydluzyc czas edycji technicznie mozna, ale jest on wzglednie krotki po to aby nie dalo sie manipulowac wypowiedziami "wstecz".

po takich wypowiedziach pozniej sa plotki, ze jestes sterowany przez k.s.e1a. ;-p

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Lipca 2012, 17:52 »
mikser:
chciałem go usunąć ale nie widzę tam takiej opcji chyba że z założenia tak miało być.

uzytkownicy nie moga kasowac swoich tematow - tak forum jest skonfigurowane. mozna to zmienic ale usuwanie tematow z bazaru nie wydaje mi sie koniecznie, poza tym zawsze mozna probowac przesledzic historie w jakis rekach byl jakis item ;P

Psychik:
po takich wypowiedziach pozniej sa plotki, ze jestes sterowany przez k.s.e1a. ;-p

ale tak na logike po jaka cholere edytowac po kilku godzinach/dniach?
ja rozuiem ejszcze gdyby postujacy ostatni post w watku chcial zmienic - to ma jakies uzasadnienie ale jesli mialby edytowac swoj wczesniejszy post mimo ze ktos pozniej postowal - to taki lekki back to the future ;)

Offline Psychik

• Level 5
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Lipca 2012, 18:37 »
Raf:
ale tak na logike po jaka cholere edytowac po kilku godzinach/dniach?

suchy zaklada watek o modach BB. pozniej przez kilka podstron przewijaja sie rozne romy, schematy i pomysly.
mogac edytowac posta mozna wrzucic najnowsza wersje i ostateczne rozwiazanie do pierwszego posta, ale... to jak rozumiem moze w razie czego zrobic moderator.
IMO optuje za wydluzeniem mozliwosc edycji swojego posta do 12h.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Lipca 2012, 22:42 »
Psychik:

Mam nadzieję że z racji tego że Phobos chce zmienić layout forum sam wyskoczysz z większej sumy niż Raf (50PLN). Oczywiście jako osoba całkiem niedorozwinięta psychicznie nie musisz nic dawać.... możesz nadal smarować kisielem posty dowolnie \"\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Sierpnia 2012, 10:10 »
Psychik:
to jest najbardziej prymitywny i upierdliwy silnik z jakim mam do czynienia na forach, ktore odwiedzam.

Prymitywny to może być człowiek pierwotny. \"\" Ja ogólnie nie narzekam, bo nie mam zbytnio na co. \"\" Również nie mam problemów z logowaniem.

mikser:
Chodzi o to że wiele tematów w giełdzie jest już nie aktualnych zaśmiecających forum. Min. mój temat, chciałem go usunąć ale nie widzę tam takiej opcji chyba że z założenia tak miało być.

Na forach nie praktykuje się usuwania tematów, poza wyjątkowymi sytuacjami. Wystarczy napisać kolejnego posta w swoim temacie o treści "temat do zamknięcia" i się go zamknie. Przy okazji można by było stworzyć archiwum takich wątków.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Zmiana silnika forum?
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Października 2012, 18:14 »
jak ktos koniecznie chce wciaz zmiany silnika forum, to znalazlem opcje, ale nie mam czasu ich przejrzec (swoja droga pisalem tutaj, ze kolejnego konwertra pisac nie bede) a ostatecznie SAM wygooglowalem konwertery na inne silniki forum, wiec krzykacze cos srednio pomocni sa :D

a) pubBB - http://punbb.informer.com/download/contrib/PunBB_Migration_Tool-1.4.0.zip
dostepny jest jakis komplet softow do migracji roznych silnikow do punBB. nie rozpoznawalem tematu.

b) SMF - http://download.simplemachines.org/?converters;software=minibb

c) jakis konwerter z minibb do phpbb, nie wiem ktora wersja:
http://xsite.livejournal.com/18767.html

takze o ile google wam sie nie chcialo uzyc, to moze komus bedzie sie chcialo ruszyc dupe i przetestowac powyzsze rozwiazania podane na talerzu.