w tej chwili nawet nie mam niestety zadnego CRT pod reka zeby to sprawdzic. a na tym monitorze ktory mam nawet gdyby ten tuner dobrze wyswietlal interlace to nie da sie go zobaczyc jak juz mowilem.
tuner numer dwa, a w sumie dwa tunery firmy avermedia.
AverTV CardBus Plus
Obraz wyglada dziwnie wlasciwie z winy matrycy. jest ona podswietlana tylko od spodu a do tego jest juz nieco zuzyta i kolory nei sa tak zywe jak powinny byc. Bonusem jest wejscie dzwieku, wiec na party komodorwskie wystarczy tylko c64 + lapek jako monitor i glosniki zarazem
Nie chce mi sie przemeblowania w pokoju robic zeby do polrocznego monitora podlaczyc to ustrojstwo, wszak szczerze nie wiem czy ten nowy wyswietla interlace 50Hz prawidlowo
posiadam takze bardzo podobny w stacjonarnym komputerze:
O ile nie testowalem c64 na tym tunerze to zakladam ze efekt jest podobny jak przy tym na cardbus.
Zdecydowanie nie polecam juz starych tunerow na bt8x8. Nowsze, znacznie lepsze tunery mozna juz kupic za kilkanascie zlotych na licytacjach (dwa przedstawione wyzej kosztowaly mnie odpowiednio ok 30 z wysylka za cardbus.. byl NOWY! natomiast uzywany na PCI 10zl z odbiorem 5km odemnie - tez ladnie w pudeleczku, brakowalo jedynie pilota).