Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zawartość script znika przy edycji postu  (Przeczytany 3377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Zawartość script znika przy edycji postu
« dnia: 30 Maja 2012, 14:10 »
Zauważyłem przez przypadek, że edytując post, zawartość między nawiasami kwadratowymi gdzie powinien być kod (script) - jest pusta.

Nie wiem czy ten problem był już poruszany.

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maja 2012, 14:27 »
tez to widzialem, ale myslalem, ze to znany problem...
o innych niedogodnosciach tego "systemu" forum juz nie wspomne:
- brak mozliwosci wrzucenia zdjecia w pelnym rozmiarze do posta - tylko robi sie ta miniaturka
- brak mozliwosci edytowania posta w rozsadnym czasie - np. 12h-doba.

suchy

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maja 2012, 16:05 »
Psychik:
- brak mozliwosci wrzucenia zdjecia w pelnym rozmiarze do posta - tylko robi sie ta miniaturka

... chyba żartujesz! To jest jak najbardziej wskazane. Przecież jak uploadujesz, to po kliknięciuc na miniaturkę, masz większe, jak fotkę właściwie obrobiłeś wczesniej. Lubisz czytać takie rozdęte forum, gdzie pojawia suwak poziomy (?), bo ludziska nie obrabiają (niechciejstwo) fotek i wrzucają prosto z kamerki, aparatu. Już nie wspomnę o "wadze" plików i zapychaniu serwera, bo się komuś nie chciało popracować przy materiałach do publikacji.

PS Psychik, mnie też trochę razi ten BOLD, to tak jak byś non stop krzyczał, no ja tak to odbieram, coś z netetykietą nie teges, czy to taki Twój performance, żeby zadziwić? \"\"

PS Zajrzyj na pocztę e-mail.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maja 2012, 16:46 »
Z fotkami racja, popieram Suchego. Istnieje jednak możliwość, by wrzucić wielgachne zdjęcie do wątku, wiele razy już to się niektórym udawało to uczynić.

Pisanie BOLD'em to imho dla mnie jakaś próba zwrócenia na siebie uwagi. Ale bez obawy, nowa wersja regulaminu już w czerwcu :D Niestety nie na dzień dziecka ;)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Maja 2012, 16:47 »
suchy:
Lubisz czytać takie rozdęte forum, gdzie pojawia suwak poziomy

na tych sensownych forach z ktorych korzystam jest zapisane ile moga miec max i jak sa wieksze, to albo leca do kosza, albo moderator pomniejsza w akcie łaski...

suchy:
Psychik, mnie też trochę razi ten BOLD

dobra, nie trujcie juz... \"\"

suchy

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Maja 2012, 17:04 »
Psychik:
suchy:
Lubisz czytać takie rozdęte forum, gdzie pojawia suwak poziomy

na tych sensownych forach z ktorych korzystam jest zapisane ile moga miec max i jak sa wieksze, to albo leca do kosza, albo moderator pomniejsza w akcie łaski...

... ale tu też jest podane ile mogą mieć pliki. Wystarczy kliknąć na dysk ze strzałką do góry (to własnie służy do uploadowania, też kiedyś nie wiedziałem dopóki mnie nie oświecono). Urok tego forum polega na tym, że jest INNE niż wszystkie i ma swoją historię!

PS @Raf , przydało by się dorobić "dymek" z opisem: "upload" tak jak to jest przy innych boottonach (zresztą nie przy wszystkich), bo u mnie się nie pojawia, jak najadę na "dysk ze strzałką do góry"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Czerwca 2012, 13:59 »
Psychik:
brak mozliwosci edytowania posta w rozsadnym czasie - np. 12h-doba.

jest to intencjonalne

BagoZonde:
Zauważyłem przez przypadek, że edytując post, zawartość między nawiasami kwadratowymi gdzie powinien być kod (script) - jest pusta.Nie wiem czy ten problem był już poruszany.

nie testowalem tego, w wolnej chwili jakiejs lookne, bo staram sie robic za jednym zamachem kilka rzeczy jak sie juz uzbieraja ;)

dymek na ikona probowalem juz kiedys dodac ale nie pameitam czcegmu nie dogrzebalem tego do konca.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

suchy

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Czerwca 2012, 14:13 »
@Raf, potwierdzam słowa Bago... z tym znikaniem skryptu (w miescu opisu wewnątrz scryptu w okienku formularza pojawia się jakiś znaczek graficzny, który później po "wyslij wiadomość" widać między tagami scryptu). Faktycznie jest to upierdliwe, bo trzeba trzymać w schowku wpis do scryptu, przy poprawkach posta (gdzie taki scrypt był użyty) i wklejać za kazdym razem ze schowka treść scryptu po poprawce posta (jak człowiek chce w tym czasie wkleić coś innego to się jebie wszystko \"\" ).

PS @Raf, mam nadzieję, że dasz radę wytrzymać i poczekasz jeszcze parę dzionków na epromki (wyslę zaraz po skończeniu pierwszego moda do BB8)? Może tak być?? No chyba, że masz coś pilnego do zrobienia, to pakuję i jutro wysyłam!