Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Demko grupy 64ever... Insomnia ofkoz :)  (Przeczytany 743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eagle

• Gość
Demko grupy 64ever... Insomnia ofkoz :)
« dnia: 05 Grudnia 2002, 12:07 »
 Naprawdę świetne demko! Jego głównym celem jest chyba odstraszenie nas od emulatorów, bo uruchomiło mi się ono poprawnie dopiero na CCS64    Teraz już wiem jakiego emulka używać... anyway: chciałem się dowiedzieć co oznaczają te japońskie znaki kanji? Może ktoś zna język KKW? Jeżeli tak, to proszę o przetłumaczenie    

P.S. Przy okazji chciałem się zapytać Luc\'a czy ma chrapkę na adresik www.c64.prv.pl? Mogę go odstąpić - nie mam czasu na to wszystko (niestety)    

~creamd@c64.nospam.sk#*#CreaMD

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Grudnia 2002, 12:52 »

Napisał: Eagle

Naprawdę świetne demko! Jego głównym celem jest chyba odstraszenie nas od emulatorów, bo uruchomiło mi się ono poprawnie dopiero na CCS64    Teraz już wiem jakiego emulka używać... anyway: chciałem się dowiedzieć co oznaczają te japońskie znaki kanji? Może ktoś zna język KKW? Jeżeli tak, to proszę o przetłumaczenie    

P.S. Przy okazji chciałem się zapytać Luc\'a czy ma chrapkę na adresik www.c64.prv.pl? Mogę go odstąpić - nie mam czasu na to wszystko (niestety)    
Japonskie znaky... read the note it\'s all there, but anyway they mean 64ever and Insomnia.. asfar as I remember

~artujaro@poczta.onet.pl#*#Artur J

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Grudnia 2002, 16:29 »
 Mam pytanie jakie problemy masz na myśli, bo ja obejrzałem demko na VICE 1.10 i nie widziałem żeby coś było nie tak. Mam jeszcze jedno pytanie ale już do wszystkich, na początku dema obiera się typ maszyny (emu, 6510, 8502) czy to ma jakikolwiek znaczenie co się wybierze  czy ten cały pic na wodę? Ja wybrałem 6510 mimo że uruchamiam to jedynie na emulatorze.

Eagle

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Grudnia 2002, 17:32 »
 Pojawiło mi się okienko z napisam CPU JAm i jakieś znaczki   Próbowałem wszystkich wersji Vice\'a i nic! Nie działa - z tego co widże tylko umnie!? To chyba nie jest możliwe?   Co do wyboru - ma to znaczenie dopiero wtedy, gdy przeniesiesz demko na dyskietkę 5\'25 i uruchomisz je na prawdziwej C64-ce  

Eagle

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Grudnia 2002, 17:33 »
 Aha, thx for info CreaMD...  

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Grudnia 2002, 18:52 »
 Ja na VICE odpalalem, bez problemow u mnie dziala.

Pozdrawiam.

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Grudnia 2002, 18:54 »

Napisał: Eagle

Oczywiscie milo nam (C64 Power :-) bedzie, jezeli bedziesz chcial ustawic przekierowanie c64.prv.pl na c64.nostalgia.pl. Ewentualna pozniejsza zmiana adresu bedzie w Twoich rekach :-) Jednoczesnie, jesli mowisz, ze nie pociagniesz 64Ever - szkoda bedzie. A zapowiadalo sie (z kilkoma przerwami, ale jednak), ze bedziemy mieli okazje odwiedzac maly, dobry serwis o C64 czy LN.

Pozdrawiam.

~artujaro@poczta.onet.pl#*#Artur J

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Grudnia 2002, 19:06 »
 Co się tyczy wieszania Vice to wieszanie się może być spowodowane konfiguracją samego emulatora. Przy demku Deus-Ex pojawiało mi się właśnie CPU JAM (zarówno w window-sie jaki na linux-się) tylko  CCS działał poprawnie jak się okazało przesadziłem z konfiguracją, stworzyłem komputer marzeń, dwie stacje dyskietek, rozszerzenie pamięci i ogólnie wszystko co możliwe do ustawienia w VICE-ie. Dopiero gdy wróciłem do konfiguracji pierwotnej (jedna stacja dysku i Joy) problem minął od tamtej pory żadnych problemów.
 Mam nadzieje że jakoś pomogłem (pod warunkiem że masz tak skonfigurowane jak pisałem wyżej)
 Pozdrawiam

Eagle

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Grudnia 2002, 20:01 »
 Rzeczywiście Arturze - masz rację :) Też trochę przesadziłem z tym configiem   Co do stronki i domeny - od dzisiaj proponuję wchodzić na www.c64.prv.pl :) Moje serwisiki może wrócą - nie wiem - za mało czasu :( Sami wiecie szkoła itp, itd...

Eagle

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Grudnia 2002, 13:57 »
 Aha, przy okazji Luc - dzięki za te płytki... ucieszyłem się jak dziecko    szczególnie fajne są te z FTP\'ka Elysium... oczywiście nie zapomniam o C64 Power Mix CD. Wielkie Thx!  

pvg

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Grudnia 2002, 14:18 »
 fajne to demko mi sie najbardziej podobał ten rotator-zoomer i te tunele fullscreen (zwłaszcza ten co się tak \'wyginał\' ;) , wiec moze ktos by mi napisał na czym polega ten effekt (tunel) bo jestem troche lamerek jezeli chodzi o tego typu efekty, a w szczegolnosci jaki to tryb graficzny (na fontach czy nie?) bo nie mogę się dopatrzec ;)
 pozdro

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Grudnia 2002, 15:01 »
 Demko jest faktycznie rewelacyjne, zaskakuje wiele efektow - ktorych, tak sie wydaje, jeszcze nie pokazywano na C64. I w dodatku ta muzyka... Jednym slowem: pozycja wskakuje do scislej czolowko moich ulubionych dem :-)

Eagle: mnie rowniez jest milo, ze sie CD\'ki podobaja :-)

Pozdrawiam.

Mistrz Commodore

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Grudnia 2002, 21:16 »
 Demko odpaliłem bez najmniejszych problemów na Vice.

Jakie wrażenia??
 AAAArghhhhhhh..........powaliło mnie na kolana,dostałem skurczu odbytu a chwilę pózniej nastąpiło mimiowolne oddanie moczu i stolca...
 Jedym slowem - R E W E L A C J A !!!!

Nie mam najmniejszego pojęcia o programowaniu,ale aż nie chce się wierzyć,że coś tak wspaniałego zostało wydane na C64 !!
 W moim przekonaniu mistrzostwo.

Pozdrawiam.

~kwrobel@aptus.pl#*#Rastan

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Grudnia 2002, 17:46 »
 a moim zdaniem to demko to nic wielkiego. widziałem znaczenie lepsze produkcje. ot, przecietne, ale az tak jak co niektorzy nie zachwycalbym sie nim.

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Grudnia 2002, 11:23 »

Napisał: Rastan

a moim zdaniem to demko to nic wielkiego. widziałem znaczenie lepsze produkcje. ot, przecietne, ale az tak jak co niektorzy nie zachwycalbym sie nim.
To znaczy pod jakim wzgledem przecietne? Bo jesli chodzi o efekty, to nie ma dwoch zdan - demko sie wybija daleko ponad przecietnosc. Aha, podaj jeszcze tytuly znacznie lepszych produkcji - ciekaw jestem.    

pozdrawiam