Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wasza ulubiona gra na 2 graczy to...  (Przeczytany 1310 razy)

Luc (webmaster)

• Gość
Wasza ulubiona gra na 2 graczy to...
« dnia: 24 Sierpnia 2002, 12:08 »
 Tak to było przed laty... Gdy przyszli koledzy, od razu do komputera (Commodore 64 oczywiście) i włączamy gry! I gramy do upadłego, rozwalamy joysticki.

Pamiętacie gry na dwóch graczy? W którą z nich zagrywaliście się najwięcej? Ja nieskromnie przyznam (i pewnie nie będę oryginalny), że godziny straciłem (to chyba złe pojęcie!) na grach w Bubble Bobble oraz International Karate. Teraz kolej na Was :-)

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Sierpnia 2002, 12:26 »
 Oczywiscie rewelacyjnie gralo sie w Microprose Soccer - emocje w pewnych momentach siegaly zenitu. ;-) Rowniez milo spedzalo sie czas na innych grach sportowych - niszczenie dzojstikow na Decathlon\'ie naprawde dawalo sporo frajdy. :-) Fajnie gralo sie na Winter Games (zwlaszcza skoki narciarskie sa git) czy tez na World Games (podnoszenie ciezarow ;-))). Zarabiste byly tez rozgrywki w jedzeniu zupy na czas w Western Games :>> A gdy bylo troche wiecej czasu - mozna bylo posiedziec na jakas strategia. Laser Squad, Scenario i North & South - to te gry, przy ktorych spedzalo sie najwiecej godzin. I jeszcze jeden niezly tytul - Bomb Mania. Wysadzanie przeciwnika to piekna sprawa. :->>

pozdrawiam
 Magnate/Obsession

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Sierpnia 2002, 12:28 »

Napisał: Luc (webmaster)

Tak to było przed laty... Gdy przyszli koledzy, od razu do komputera (Commodore 64 oczywiście) i włączamy gry! I gramy do upadłego, rozwalamy joysticki.

Pamiętacie gry na dwóch graczy? W którą z nich zagrywaliście się najwięcej? Ja nieskromnie przyznam (i pewnie nie będę oryginalny), że godziny straciłem (to chyba złe pojęcie!) na grach w Bubble Bobble oraz International Karate. Teraz kolej na Was :-)
Hehe, swiete slowa Luc    
 U mnie najczesciej joystick padal, gdy sie gralo z kumplami w One on One. Pozatym najlepszymi grami wg mnie dla dwoch graczy, oprocz w/w, sa: Mini Golf, Hat-Trick i Battleship. To byly piekne chwile i ani jednej godziny nie zaluje.  
 Pozdrawiam - Flooder.

aze

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Sierpnia 2002, 12:29 »
 Bubble bobble,Hard&heavy,International Karate. Ale nie ma to jak wspolne rozgryzanie czesci Dizziego albo Seymoura   eh az sie lza kreci w oku  

Daper

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Sierpnia 2002, 12:37 »
 Silk Worm :)))
 i Wladca.

grzybek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Sierpnia 2002, 13:00 »

Napisał: Luc (webmaster)

Taaa pamiętam te stare czasy i gry... Moją najciekawszą grą na C64 dla dwóch graczy była seria ``Spy vs Spy``. Do tej pory pamiętam jakie to śmiertelne przeszkody zostawiało się swojemu przeciwnikowi.  
 Na Commodorku było wiele wciagających gier dla dwóch graczy. Nie sposób wymienić wszusykich dzieł, które wciągały graczy i były powodem łamania Dżojów lub wymiany styków...

Moneetor

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Sierpnia 2002, 13:02 »

Napisał: Magnate

Oczywiscie rewelacyjnie gralo sie w Microprose Soccer - emocje w pewnych momentach siegaly zenitu. ;-) Rowniez milo spedzalo sie czas na innych grach sportowych - niszczenie dzojstikow na Decathlon\'ie naprawde dawalo sporo frajdy. :-) Fajnie gralo sie na Winter Games (zwlaszcza skoki narciarskie sa git) czy tez na World Games (podnoszenie ciezarow ;-))). Zarabiste byly tez rozgrywki w jedzeniu zupy na czas w Western Games :>> A gdy bylo troche wiecej czasu - mozna bylo posiedziec na jakas strategia. Laser Squad, Scenario i North & South - to te gry, przy ktorych spedzalo sie najwiecej godzin. I jeszcze jeden niezly tytul - Bomb Mania. Wysadzanie przeciwnika to piekna sprawa. :->>

pozdrawiam
 Magnate/Obsession
Gra na dwóch graczy? Chyba m in Vermeer 100% i Ikari warriors. W Ikari Warriors była kupa przygód kupa wrogich wojsk do rozweałki, , olbrzymia ilośc bonusów i... czołgi dostepne dla gracza. I żeby było milej można zrobić x2. Bo opcja 2 graczy też jest dostępna. Co do Vermeer 100% do to jest jedyna gra turowa którą lubię zwłaszcza że to gra dla 1-4 graczy. Sportowe jakoś niespecjalnie lubiłem zwłaszcza że nadgarstek prędzej mi bolał niż joystik się łamał.

izomag

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Sierpnia 2002, 21:31 »
 W moim przypadku najczesciej zapuszczane multiplayer\'y na C64 to North&South i Scenario. Wczesniej, w erze magnetofonicznej, Pitstop2 (z podzielonym poziomo ekranem) oraz Spy vs Spy.

To bylo na prawde piekne w C64, ze rownie dobrze mozna sie nim bylo bawic samemu jak i podlaczyc drugi joystick i grac godzinami razem z kumplem/bratem/ojcem. Kiedy zjezdzala sie rodzina, w dobrym tonie bylo WLACZYC komode, natomiast pozniej w dobrym tonie bylo WYLACZYC peceta, bo nikt nie lubi tepo patrzec jak gra ktos inny. Cos bylo w tym graniu razem, cos czego nie moge jakos znalezc we wspolczesnych grach sieciowych na PC  

pvg

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Sierpnia 2002, 22:49 »
 IK+, Barbarian, Alloyrun (taka strzelanka made by Ash AND Dave), troche SWIV

PostScript

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Sierpnia 2002, 09:03 »
 Przede wszystkim: Bubble Bobble, Pit Stop 2, Monopoly PL, Battle Ships i wiele innych  

kjt-vlepkarz

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Sierpnia 2002, 10:02 »
 oj było było Pamiętam do dziś :
 nawalanie dzojem,przerwa na otarcie oczu i nawalanie dalej az do game ower!
 Me giereczki godne złamania dzoja i załamania nerwowego to:inter karate 1i2,
 fist 3,comando,robocop,ace of ace i jego inne części,spy&spy,barbarian,silk worm,combat school!i wiele innych nawet gardzo słabych gierek ale wyciskających z człowieka 7 poty(jack attak)

Blurp

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Sierpnia 2002, 10:26 »
 poza pysznosciami jakie juz wymieniliscie (microprose soccer,bubblebobble,bombmania) uwielbialem grac z kumplem w DUOTRIS.
 pamietacie tego klona tetris?

Augiasz

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Sierpnia 2002, 10:29 »
 Wczoraj wstapil kolega, jeszcze z czasow szkolnych. Stare konie graly w River Raid...Ech...Wspaniale odstresowanie...

g00blin

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Sierpnia 2002, 19:37 »
 Musze pryznac ze najpierw pochlonol mnie bez konca IK1 ale mam kilka mocnych typow Spy vs Spy Bubble Bobble
 Uhi Mata North & South i oczywiscie Barbarian hmm... ile glow spadlo  

~corwin@c64.org#*#_Corwin_

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Sierpnia 2002, 10:06 »
 Zwei Beretten;
 Hat Trick;
 Microprose Soccer;