Witam bardzo serdecznie. Jako że we współczesnych grach wieje nudą i stagnacją postanowiłem powrócić do korzeni. Niestety mój komodorek został spalony (razem z całą kolekcją kaset) na "rytualnym stosie", tak więc muszę korzystać z emulatora.
Zacząłem właśnie powoli odzyskiwać część mojej kolekcji (idzie mi to z lepszy lub gorszym skutkiem). Przede wszystkim szukam na pamięć, a ta niestety bywa zawodna. I tu proszę o pomoc w poszukiwaniu pewnej gry (a szukałem jak mogłem i gdzie mogłem).
Teraz zamieszczę opis tej gry:
Bohaterem owej gierki był robot. Trochę przypominał r2d2 z gwiezdnych wojen, tylko zamiast "nóg" miał teleskop i gąsienice. Na samym początku naszym zadaniem było zaprogramowanie owego robocika. Z tego co pamiętam, to owe programowanie odbywało się tak jak byśmy układali poszczególne klatki do animacji . Po zaprogramowaniu przechodziliśmy do właściwej gry. Poruszaliśmy się po czymś w rodzaju kanałów w żucie izometrycznym (nie pamiętam czy z góry programowaliśmy trasę, czy też sterowaliśmy robocikiem ręcznie). Po napotkaniu przeszkody (z tego co pamiętam były to ściany, szczury oraz nietoperze) ekran zmieniał się na rzut z boku (2d) i robot wykonywał wcześniej zaprogramowane czynności.
I to by było na tyle co pamiętam z owej gry. Mam nadzieje że opis był w miarę klarowny i pomoże w poszukiwaniach owej gry.
Z góry dziękuję za udzieloną pomoc i pozdrawiam.