Witam serdecznie i dziekuje Wszystkim za zainteresowanie tematem. Odpowiadam po kolei.
Do zyga.
Chetnie skorzystam z Twojej pomocy. Jesli mozesz mi podac w ktorym nr EP byl opisywany uklad do Packet Radio, to bede wdzieczny
Poki co zbieram wszelkie ":smiecie": na ten temat, do dalszego opracowania. Jesli chodzi, o modem, ktory miales, to pewnie nie masz nic na temat jego hardu (schemacik), a moze sie myle?? Jesli masz schemacik, to chetnie skorzystam z softa i harda.
Do kisiel.
Na wstepie zeby wszystko bylo jasne, nie jestem krotkofalowcem (choc z elektronika mam
co nie co do czynienie), nie interesuja mnie nasluchy sluzb specjalnych (wiekszosc takich transmisji cyfrowych, to sygnaly raczej zakodowane), ani radiolinie do netu, alarmow, czy podobnych pierdul. W moim projekcie potrzebny jest mi prosty gotowiec (hard + soft do C64 , bo jako facet mocno zapracowany, nie mam czasu tworzyc wszestkiegio od zera, zreszta po co? Ktos juz napewno ":te drzwi otworzyl": ) do przesylania danych cyfrowych (typ i rodzaj danych cyfrowych narazie jest malo istotny) droga radiowa z zastosowaniem tanich (nieprzerobionych) radiotelefonow PMR. Transfer do 1200 ":bipsow": musi mi w zupelnosci wystarczyc (i tak torem fonicznym ":nieprzerobek":, wiecej sie raczej nie da). Zeby od razu uspokoic krotkofalowcow (bo moze tacy tu zagladaja): uklad bedzie wykorzystywany sporadycznie (gora kilka razy w roku) i w zadnym wypadku nie bedzie blokowac pasma publicznego (krotkie kilkusekundowe sygnaly i na tym koniec). Nie chce na razie pisac o szczegolach, ale jak tylko uda mi sie cos zmajstrowac (a nastapi to pewnie nieszybko), to podziele sie z Wami tymi ":rewelacjami":
Wszelka pomoc z WASZEJ strony w temacie bedzie mile widziana. Jesli Ktos ma w swoich prywatnych archiwach cokolwiek na temat Packet (nie ":pocket": bo to zupelnie cos innego
Radio, to WIELKIE THANX za udostepnienie tych danych.
Pozdrawiam
PS Znalazlem w necie ":cos": takiego, (podstawy RTTY - fragment interesujacej ksiazki dla krotkofalowcow, nieskomplikowany modemik i nawet autor napisal prosty programik na C64 w Basicu, do testowania tegoz). Bedzie chyba dobre do pierwszych testow (tylko pewnie bledy trzeba bedzie poprawic
. Jesli Kogos temat zainteresuje, podaje linka:
http://www.sp1lop.internet.v.pl/ksiazka/str02_01.htm