Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Elektronika C64  (Przeczytany 236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dsic_

• Gość
Elektronika C64
« dnia: 02 Listopada 2005, 17:09 »
Poszukuje jakichkolwiek kursow badz ksiazek na ten temat. Najlepiej w wersji elektronicznej.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Elektronika C64
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Listopada 2005, 20:08 »
po polsku ksiazek nie znajdziesz ,w archiwach funetu znajduja sie schematy  opisy usterek itd - polecam najpierw tam zajrzec. opcjonalnie - w prawie kazdym watku o napraweie c64 na tym fourm pojawiaja sie linki z wartosciowymi materialami. sorry za brak konkretnych wskazan , ale zarowno w emu jest wyszukiwarka , jak i google nam jeszcze nie ukradziono a nie mam czasu by wynajdywac kazdy jeden link ktory juz wczesnije byl postowany
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

zyga

• Gość
Elektronika C64
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Listopada 2005, 16:47 »
W C&:A kiedys byl ":Kurs na sternika": - glownie o sterowaniu roznych urzadzen przez User Port (tablica swietlna itp). Mam to chyba gdzies poskanowane. Zapraszam na priva mam troche roznosci w tym temacie na twardym dysku. zyga64 [at] megapolis.pl

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Elektronika C64
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopada 2005, 07:27 »
rafal... a o instrukcji serwisowej po polsku wraz z opisem poszczegolnych ukladow to juz zapomnial.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Elektronika C64
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Listopada 2005, 12:58 »
nie zapomnial a pominal  nigdy na oczy tej ksiegi nie bylo mi dane zobaczyc , na allegro w czasie ostatniego roku widzialem ja 1 raz. A moze Ty ja posiadasz?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

zyga

• Gość
Elektronika C64
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Listopada 2005, 18:56 »
Jest to raczej broszurka a nie ksiega. Opisana jest tam najstarsza wersja C64 (z 6581, pamiecia bodaj w 8 kosciach i mnostwem TTL\'i Jest to polskie tlumaczenie, chyba widzialem gdzies w sieci oryginal po angielsku.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Elektronika C64
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Listopada 2005, 06:44 »
pierwszy kontak mialem z nia w 1993/4 roku przez PAUL\'a ktory mi ja xernal. Obecnie mam oryginal (zolta okladka) (tez dzieki koledze P. ), format schematow jest dziki (bo to skladane A4) wiec cieko to skserowac.
Do kolegi ponizej... jest opisana wersja A B wersje na SHARP\'ach poprostu nie sa juz tak czytelne, ale z braku laku mozna cos takiego samemu wyrysowac.. tylko po co
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

dsic_

• Gość
Elektronika C64
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Listopada 2005, 15:08 »
Wystarczyly by artykuly, kursy z czasopism - po polsku.