Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: 20 nowych funkcji  (Przeczytany 529 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

januzi

• Gość
20 nowych funkcji
« dnia: 28 Czerwca 2003, 16:53 »
 W tym tygodniu jeszcze nie wrzucę nowego forum, kilku rzeczy brakuje. Jednak większość z listy mam już zrobione, zwłaszcza uwagi najważniejszych osób z forum   i tylko jedna z opcji jest u mnie zaznaczona jako \'most important\'.  
 Co do zliczania oglądnięć tematów, to będę musiał nad tym pomyśleć, brakuje mi pomysłu   jak połączyć to zliczanie z dzieleniem na strony.

Hans Uhrmacher

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Czerwca 2003, 11:58 »
 Cogito ergo sum.  
 Sam co prawda nie wiem ale chyba wiem wiem kto wie...     .

januzi

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Czerwca 2003, 15:05 »
 to znaczy mógłbym zrobić to zliczanie na podobnej zasadzie jak liczbę gości online, albo w drugi sposób, jednakże obydwa wymagają dużej \'mocy\',a zwykłe +1 przy oglądaniu tematu nie będzie dobre, bo przy 20 stronach naliczy się 20 obejrzeń tematu ... koszmar  

Hans Uhrmacher

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lipca 2003, 09:34 »

Napisał: januzi

to znaczy mógłbym zrobić to zliczanie na podobnej zasadzie jak liczbę gości online, albo w drugi sposób, jednakże obydwa wymagają dużej ``mocy``,a zwykłe +1 przy oglądaniu tematu nie będzie dobre, bo przy 20 stronach naliczy się 20 obejrzeń tematu ... koszmar  
Fakt. A nie można zrobić tak żeby liczona była tylko pierwsza strona (to chyba proste)Niestety pomocy na razie nie będzie. Nasi informatycy to buraki-dostają dwa razy tyle kasy co zwykły śmiertelnik i uważają się za informatyczną alfę i omegę. Niestety jak przyjdzie co do czego to nie mają czasu ``na głupoty``.

Homo homini lupus est.

Hans Uhrmacher

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lipca 2003, 10:29 »
 Hmm. Jeśli mam być szczery, to przydała by się możliwość edytowania własnych postów. Dlaczego Cóż... errare humanum est.      

januzi

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lipca 2003, 12:20 »

Napisał: Hans Uhrmacher

Hmm. Jeśli mam być szczery, to przydała by się możliwość edytowania własnych postów. Dlaczego Cóż... errare humanum est.      
hmmm ...   jak myślisz, co jest na liście ?  

Hans Uhrmacher

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Lipca 2003, 08:17 »
 OK ! Nie zgaduję co jeszcze szykujecie bo mi się opony mózgowe przepalą... Grzecznie czekam...    

januzi

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lipca 2003, 10:44 »
 dobra, większość jest zrobiona, ale chciałbym jeszcze troche popracować nad kodem żeby później łatwiej się dawał aktualizować.

Hans Uhrmacher

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Lipca 2003, 16:08 »
 Czy ktoś, kiedyś robił test obciążeniowy forum... Wystarczy, że są trzy osoby i pojawiają się problemy z wczytywaniem... ( nie mam pewności czy jest to związane z ilością osób na forum ale warto zwrócić na to uwagę).

aze

• Gość
20 nowych funkcji
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Sierpnia 2003, 17:34 »
 moim zdaniem wynika to z tego ze serwer nostalgii to jakis slaby komp (slyszalem ze pentium 100)
 a wiadomo ze na php+mysql to troche malo, a dodam ze c64power nie jest jednyna strona na tym serwie.