Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Poszukuje kilku rzeczy...  (Przeczytany 310 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

charnooh_

• Gość
Poszukuje kilku rzeczy...
« dnia: 10 Września 2003, 07:08 »
1. Jest taka sprawa, ze poszukuje programu, ktory zgrywa kasety od C64 na kompa (najlepiej przez wejscie audio) gdzies slyszalem, ze jest taki, ale nie wiem gdzie go znalezc, prosze pomozcie.

2. Poszukuje cardridge\'a Black box (wersja powyzej 3), pomozcie gdzie moge go znalezc.

3. Kiedys na c64 gralem w taka gre, ze chodzilo sie lepkiem po piramidzie (widok z fpp) i zbieralo jakies skarby, mozna bylo chodzic, skakac, czolgac sie, i mialo sie w sloiku wode, a jak sie skonczyla, na to game over. ale nie pamietam jak sie nazywa, pomozcie mi ja znalezc, albo chociaz napiszcie jak sie nazywa.

Z gory thx za help!

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Września 2003, 14:53 »
charnooh  napisal:

>:1. Jest taka sprawa, ze poszukuje programu, ktory zgrywa kasety od C64 na kompa (najlepiej przez wejscie audio) gdzies slyszalem, ze jest taki, ale nie wiem gdzie go znalezc, prosze pomozcie.  

http://emu64.pl/menu.php?art=28
http://emu64.pl/files/download.php?id=1562
http://emu64.pl/files/download.php?id=1563

>:2. Poszukuje cardridge\'a Black box (wersja powyzej 3), pomozcie gdzie moge go znalezc.  

w postaci pliku CRT nie ma tegoz cartridge\'a. W postaci D64 jest, ale nie ma sensu sie ":bawic w takie cos": na emulatorze. Poczekaj na CRT.

>:3. Kiedys na c64 gralem w taka gre, ze chodzilo sie lepkiem po piramidzie (widok z fpp) i zbieralo jakies skarby, mozna bylo chodzic, skakac, czolgac sie, i mialo sie w sloiku wode, a jak sie skonczyla, na to game over. ale nie pamietam jak sie nazywa, pomozcie mi ja znalezc, albo chociaz napiszcie jak sie nazywa.  

nie mam pojecia (malo gralem w gry). Ale polecam Ci przy okazji CASTLE MASTER

charnooh_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Września 2003, 07:18 »
Dieki, jestescie wielcy!!! Jiz sie zabieram, za lutowanie kabelkow

Gregory_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2003, 16:48 »
>:>:3. Kiedys na c64 gralem w taka gre, ze chodzilo sie lepkiem po piramidzie (widok z fpp) i zbieralo jakies skarby, mozna bylo chodzic............

Total Eclipse 1 lub 2

I przy okazji, a kojarzy ktos moze tytul gierki polegajacej na bieganiu szczurem po kanalach? Mowie z gory ze wpisywanie \'rat\' na stronach z grami do c64 nic mi nie dalo, i chyba tytul nie mial z szczurami nic wspolnego. Pamietam ze zbieralo sie klej, ktorym zatrzymac mozna bylo przesladujacych nas przeciwnikow, i no mozna sie bylo nadziac na metro...

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Września 2003, 16:55 »
>:>:>:3. Kiedys na c64 gralem w taka gre, ze chodzilo sie lepkiem po piramidzie (widok z fpp) i zbieralo jakies skarby, mozna bylo chodzic............  
>:Total Eclipse 1 lub 2  

zgadza sie, Gregory ma 100% racji.

>:I przy okazji, a kojarzy ktos moze tytul gierki polegajacej na bieganiu szczurem po kanalach? Mowie z gory ze wpisywanie \'rat\' na stronach z grami do c64 nic mi nie dalo, i chyba tytul nie mial z szczurami nic wspolnego. Pamietam ze zbieralo sie klej, ktorym zatrzymac mozna bylo przesladujacych nas przeciwnikow, i no mozna sie bylo nadziac na metro...

mnie na razie nic nie przychodzi do glowy.

Smalltown Boy_

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Września 2003, 19:58 »
>: przy okazji, a kojarzy ktos moze tytul gierki polegajacej na bieganiu szczurem po
>: kanalach? Mowie z gory ze wpisywanie \'rat\' na stronach z grami do c64 nic mi nie
>: dalo

Kiepsko wpisywales. Roland\'s Rat Race.
http://web.externet.hu/sk/c64/games/r/rratrem.zip

Gregory_

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Września 2003, 22:07 »
Zeczywiscie cos kiepsko wpisywalem, tyle czasu tej gierki szukalem, a tu faktycznie szczur w nazwie

Dzieki, od razu za linka tez

komandor64_

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lipca 2004, 08:45 »
Prawdopodobnie mam jeszcze taki katridz wiec moze ci bym go w jakis sposob shandlowal.

komandor64_

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Lipca 2004, 08:45 »
>:>:>:Black Box ver.3

Prawdopodobnie mam jeszcze taki katridz wiec moze ci bym go w jakis sposob shandlowal.