Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Prince off P.  (Przeczytany 470 razy)

harry7_

• Gość
Prince off P.
« dnia: 06 Lipca 2003, 20:51 »
Na forum ":C64power": poruszony zostal temat gry Prince off Persja.
Mysle ze napisac cos o tej fajnej gierce nalezy i na tym forum,bo skoro podobno powstala ona na spektrusia to moze i powinna powstac na C64.

eXbee_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lipca 2003, 21:04 »
harry7 napisal:

>:Na forum ":C64power": poruszony zostal temat gry Prince off Persja.  
>:Mysle ze napisac cos o tej fajnej gierce nalezy i na tym forum,bo skoro podobno powstala ona na spektrusia to moze i powinna powstac na C64.

na C64 jest tylko niegrywalne_demo. To juz zapewne wiesz. Watpie, ze powstanie full wersja... chociaz moze udalo by sie ublagac mistrza _aktywnosci_ jakim jest Richard Bayliss ?  

W gre zagrywalem sie na PC AT, to byly czasy... podobniez krolowal wowczas Another World. Na c64 jest co prawda gra o tym tytule, ale rozni sie prawie pod kazdym wzgledem.

harry7_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lipca 2003, 23:24 »
>:Na forum ":C64power": poruszony zostal temat gry Prince off Persja.  
>:Mysle ze napisac cos o tej fajnej gierce nalezy i na tym forum,bo skoro podobno powstala ona na spektrusia to moze i powinna powstac na C64.
Apropos spectrum to gdzie zobacze screny tej gierki na tym komputerze.

eXbee_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lipca 2003, 00:04 »
harry7 napisal (w tym cytujac siebie samego):

>:>:Na forum ":C64power": poruszony zostal temat gry Prince off Persja.  
>:>:Mysle ze napisac cos o tej fajnej gierce nalezy i na tym forum,bo skoro podobno powstala ona na spektrusia to moze i powinna powstac na C64.  
>:Apropos spectrum to gdzie zobacze screny tej gierki na tym komputerze.

nie wiem po co cytujesz samego siebie... juz wiadomo, ze na c64power poruszono temat gry PofP

ftp://ftp.nvg.ntnu.no/pub/sinclair/pics/misc/prince-gifs.zip - screeny
ftp://ftp.nvg.ntnu.no/pub/sinclair/tapes/p/prince_of_persia.zip - gra

harry7_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Lipca 2003, 19:59 »
>:harry7 napisal (w tym cytujac siebie samego):  
>:  
>:>:>:Na forum ":C64power": poruszony zostal temat gry Prince off Persja.    
>:>:>:Mysle ze napisac cos o tej fajnej gierce nalezy i na tym forum,bo skoro podobno powstala ona na spektrusia to moze i powinna powstac na C64.  
>:>:Apropos spectrum to gdzie zobacze screny tej gierki na tym komputerze.  
>:  
>: nie wiem po co cytujesz samego siebie... juz wiadomo, ze na c64power poruszono temat gry PofP  
>:  
>:ftp://ftp.nvg.ntnu.no/pub/sinclair/pics/misc/prince-gifs.zip - screeny  
>:ftp://ftp.nvg.ntnu.no/pub/sinclair/tapes/p/prince_of_persia.zip - gra

Dzieki za adresy,wlasnie widzialem skrenki i odnosze wrazenie ze wygladaja lepiej niz w demie na C64.

Navigator_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lipca 2003, 21:26 »
Apropos Another Worlda to w ktoryms C&:A czytalem w newsach ze sceny ze ktos z Vermesow bodajze przepisywal AW na C64. Podobno intro bylo gotowe i w 98% byl to oryginal. Na ile to byla prawda nie mam pojecia. Mysle jednak ze warto byloby przeprowadzic male sledztwo w tej sprawie Co do konwersji Pince of Persia na C64 to osobiscie uwazam ze sprawa jest jak najbardziej realna. Jednak przy aktywnosci naszych (gwoli sprawiedliwosci dodajac - zdolnych) koderow to raczej nie w tej dekadzie :(( A szkoda bo skoro gra byla wydana na wiekszosc platform (gralem w to na Amidze, Atari ST, pIeCu, Pegasusie i Super Nintendo Entertainment System - czyli SNES) wiec czemu nasz kochany C64 mialby byc gorszy?? A tak BTW to mam taki projekt na temat gier. Powiem szczerze ze bylbym w stanie zaplacic pewna kwote za jakas gre (powiedzmy od 5 do 15 PLN). Podejrzewam rowniez ze jest jeszcze ":kilka": osob ktore nie szczedzilyby grosza na jakas fajna produkcje. Nie uwazam osobiscie ze trzeba robic od razu giere 3D ktora ledwo SuperCPU by ciagnal. Dobry pomysl, odrobina humoru i projekt gotowy. Skoro L.K. Avalon sprzedawal gry po 5 PLN i znajdywaly one nabywcow (mowie o polskich tytulach) to autorzy rozprowadzajac obecnie swoje dziela w formacie D64 zarobili by pelna sume od sprzedanej kopii. Wiec czemu sie nie schylic po grosz lezacy na ziemi?? Moze i niewielki ale od czegos trzeba zaczac. Tylko... komu by sie chcialo???

Pozdro dla wszyskich Komo-maniakow

harti_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Lipca 2003, 14:37 »
Apropos Another Worlda to w ktoryms C&:A czytalem w newsach ze sceny ze ktos z Vermesow bodajze przepisywal AW na C64. Podobno intro bylo gotowe i w 98% byl to oryginal. Na ile to byla prawda nie mam pojecia. Mysle jednak ze warto byloby przeprowadzic male sledztwo w tej sprawie

masz racje, intro i pierwszy level sa wlasciwie gotowe i leza gdzies i kurza sie na moich dyskach tak mniej wiecej od 8 lat (co do samego intra, to niektorzy maja je w jakiejs poczatkowej wersji) z natury czlowiekiem leniwym jestem, ale jak uda mi sie zdobyc kabelek, to przeniose te 500 dyskow na peceta, poprzegladam i udostepnie chetnym AW i inne ciekawostki.. z tym ze musialby sie jeszcze znalezc ktos kto bedzie potrafil to poskladac do kupy bo ja koderem nie jestem

pozdrawiam
harti/vermes

SEPA_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Lipca 2003, 17:45 »
>: szkoda bo skoro gra byla wydana na wiekszosc platform (gralem w to na Amidze, Atari ST, pIeCu, Pegasusie i Super Nintendo Entertainment System - czyli SNES) wiec czemu nasz kochany C64 mialby byc gorszy??

Ja mam Prince\'a na komorce

augiasz_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Września 2004, 09:04 »
Zapraszam na moja strone www.princeofpersia.prv.pl (jesli prv padl to republika.pl/princeofp). Procz historii i opisu gierki znajdziecie tam prawie wszystkie wersje gry na rozne platformy (w tym preview na c64).
Brakuje mi wlasciwie tylko 3: na japonske FM Towns i PC Engine (moze byc tez Turbo Graphix 16 [USA]) oraz Sega CD. Co do dwoch (3) pierwszych to sa raczej nieosiagalne, ale byc moze ktos dysponuje romem na sega cd?
Aha. Znalazlem tez takie info (http://www.staregry.pl/?c=_av&:i=36) ze niby wyszla na c64 ale tylko w wersji dyskowej... Prawda to czy falsz?

lcaise_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Marca 2006, 02:08 »
Sorry za odgrzebanie topiku, ale czy ma juz ktos jakies info dotyczace AW na c64?

tez pamietam arta z c&:a na ten temat i do dzisiaj cisza

dsic_

• Gość
Prince off P.
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Marca 2006, 14:55 »
Cos mi to nie chodzi, odpalam na vice_win - error, sprobowalem skonwertowac (wav2prg, tapeio) - kolejny bug.
Na czym moze polegac moj blad? Czy masz to juz skonwertowane - jesli tak to prosze przeslij mi to na poczte.