Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: NOWY i pitfall  (Przeczytany 414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pablos_

• Gość
NOWY i pitfall
« dnia: 15 Kwietnia 2003, 11:01 »
jako ze jestem tutaj nowy pragne wszystkich powitac jestem komodorowcem od lat zamierzchlych
Mam taki problem, z gra pitfall 2 na emuklatorki, mianowice, podczas gry, gdy dam do gory (kierunek) to gra automatycznie rozpoczya sie od poczatku, co z ym poradzic?
pozdrawiam
Pabloss

eXbee_

• Gość
NOWY i pitfall
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2003, 18:21 »
Pablos napisal:

>:jako ze jestem tutaj nowy pragne wszystkich powitac  

rowniez witamy serdecznie nowego forumowicza i komodorowca z krwi i kosci

>:Mam taki problem, z gra pitfall 2 na emuklatorki, mianowice, podczas gry, gdy dam do gory (kierunek) to gra automatycznie rozpoczya sie od poczatku, co z ym poradzic?  

proponuje zapoznac sie dokladnie z niniejszymi artykulami na EMU64:

http://emu64.pl/menu.php?art=93   (KONIECZNIE zwroc uwage na pytanie nr. 35!!)
http://emu64.pl/menu.php?art=35

szczegolnie po zapoznaniu sie z linkiem nr.1 nie pownienes juz miec ZADNYCH pytan

pablos_

• Gość
NOWY i pitfall
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2003, 13:28 »
Dzieki
chyba juz bedzie ok, problem chyba wynikal z tego , ze obydwa keysety mam ustawione pod te same przyciski, zaraz sprawdze, czy pomoze
pozdrawiam

eXbee_

• Gość
NOWY i pitfall
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwietnia 2003, 17:12 »
>:chyba juz bedzie ok, problem chyba wynikal z tego , ze obydwa keysety mam ustawione pod te same przyciski, zaraz sprawdze, czy pomoze  

pewnie to tez moglo byc przyczyna zlego funkcjonowania nawigacji w grze. Ale na przyszlosc: nie przypisuj ruchom joysticka klawiszy kierunkowych na klawiaturze PC - najlepiej do tego nadaje sie klawiatura numeryczna.

BUZIOL_

• Gość
NOWY i pitfall
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwietnia 2003, 05:24 »
, no mozliwe, ze odchodze ciut od tematu a na pewno. Przypominam sobie jak dokonywalo sie wgrywania gier na commodore64 po przez magnetofon hihihi.

Moge zdradzic, ze moja najlepsza technika to bylo wciskanie Play na zmiane z cofaniem i przewijaniem, o tak na zmiane, az znajdzie sie index pliku(nazwa pliku, miala takie specyficzne inne paski przed danymi ...) , coz, to byl chyba krotkotrwaly efekt, bo szybko sie zepsul - mozliwe, ze mialem pecha do kupowanego sprzetu
No ,ale czy jest ktos kto wlaczal kasete od poczatku (nie liczmy orginalow) i wpisywal Found i nazwe gry i czekal az magnetofon na kasecie 60 minutowej znajdzie nam okreslona pozycje, plik

A jakie byly wasze najlepsze techniki szukania pliku na kasecie ?

Ps.: tak na marginesie to kupilem chyba z 6 magneciakow do kommodorka

pablos_

• Gość
NOWY i pitfall
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Kwietnia 2003, 14:02 »
hehe, ktoz niestosowal tej techniki, ja takze, z tym ze poto, aby precyzyjnie na liczniku sie ustawic, pamietam ze mialem dokladnie pozapisywane pozycje gier na kasetach  
a marzeniem wtedy bylo miec stacje dyskow

BUZIOL_

• Gość
NOWY i pitfall
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Maja 2003, 00:16 »
to marzenie byloby latwiej urzeczywistnic, gdyby sklepy dysponowalyby odrobine wiekszym arsenalem, niz wtedy... heh, co nie znaczy, ze teraz jest lepiej hehe

tak tak, juz ide do sklepu i spytam sie o commodore64 , dozuc pan jeszcze stacje dyskow i kasete