Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Road Race  (Przeczytany 362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Navigator_

• Gość
Road Race
« dnia: 25 Marca 2003, 13:20 »
Witam!

Mam problem nastepujacy. Od dluzszego czasu poszukuje gry The Great American Cross-Country Road Race w wersji dyskietkowej. Nie chodzi mi bynajmniej o wersje w .d64 tylko o taka. ktora umozliwiala by saveowanie na dyskietce a nie na kasecie. Jesli ktos mialby taka wersje ktora po uruchomieniu i nacisnieciu F3 wywali na dole napis Load Opposing Field From Disk to bardzo prosilbym o kontakt. Mam tez cicha nadzieje ze nasz Wielki Webmajster jak zwykle zareaguje wrzuceniem dyskowej wersji owej gry na emu64. Gwoli wyjasnienia - ":marudze": o ta wersje gdyz w gierki i inne takie odtwarzam na C64 i troche bez sensu jest dla mnie uzywanie magnetofonu (zreszta nawet niewiem czy jeszcze dziala). Polecam wszystkim - miod nieporownywalny. Zreszta co ja bede gadal C64 to C64 a emulator to nadal tylko emulator.

Pozdrawiam.

eXbee_

• Gość
Road Race
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Marca 2003, 15:48 »
Navigator >:>: przed momentem zamiescilem wersje ktorej szukasz Skrocilem tylko nieco tytul, bo by sie nie miescil w bazie Btw. przy wgrywaniu w VICE koniecznie odlacz jakikolwiek cartridge (jesli uzywasz) - na c64 podobnie - no i gra sama sie wczyta... trwa to okolo 2 - 3 minut.

pozdrawiam.

Navigator_

• Gość
Road Race
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Marca 2003, 17:31 »
Bog zaplac o Wielki Webmajsterze
a czemu ona cartridge\'a nie lyka?? Zabezpieczona jakas czy co? No ale co tam mozna pocierpiec, a te 2-3 minuty to nie tak duzo

Pozdrawiam.

eXbee_

• Gość
Road Race
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Marca 2003, 19:57 »
Navigator >:>: przynajmniej na emulatorze.... jak gra sie wczytuje SAMA (ladujesz i od razu jest Loading... ekran gry... start) bez mozliwosci wpisania RUN, to na 90% przypadkow - gdy bedzie wlozony Action Replay na przyklad - przy rozpoczeciu ladowania wlaczy sie menu kartridza i klapa z wczytywania Dopiero wylaczenie kartridza przynosi skutek. Na programowaniu nie znam sie dobrze (na C64), ale mysle ze taki wymog ":odlaczenia": kartridza moze miec zwiazek z kwestia zabezpieczenia gry przed opcja \'freeze\' - wykorzystywana nagminnie przez piratow oprogramowania.

Navigator_

• Gość
Road Race
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Marca 2003, 12:29 »
Bzyku masz racje, ale nie dokonca. Teoria teoria, praktyka praktyka, a przyroda i tak swoje 3 grosze wtraci. Otoz jest tak: masz racje ze pod ARowskim turbo dosem nie odpale tej gry - jest dokladnie tak jak mowisz, czyli wywal mnie do menu freezerki. Sprobowalem innej metody. Mianowicie wybralem w menu AR rekonfiguracje pamieci (nie wiem czy to bylo konieczne, ale tak zrobilem), nastepnie wczytalem zbior bootujacy przez LOAD":*":,8,1 - zgodnie z oczekiwaniami pokazalo sie intro Activision i rozpczelo sie ladowanie gry. Po ukazaniu sie mapu stanow dalem FREEZE i... wyskoczylo menu frezerki - to ja wtedy backup i... dziala. Gra jest teraz w jednym pliku, niestety nie zdazylem sprawdzic czy jest mozliwosc zgrywania tabeli wynikow na dysk. Jezeli tak to bylby moj pierwszy ":chamski": crack Jak widac AR to wcale nie jest takie glupie uzadzenie

eXbee_

• Gość
Road Race
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Marca 2003, 17:19 »
>:Jezeli tak to bylby moj pierwszy ":chamski": crack Jak widac AR to wcale nie jest takie glupie uzadzenie

heh, jasne ze nie jest glupie Kilka lat temu AR lub FINAL III to bylo narzedzie piratow (stad wersje tasmowe dyskowych hitow).

pozdrawiam.